icon

Ktorú dôchodkovú správcovskú spoločnosť vybrať pre 3. pilier?

28. máj 2025

Dobrý deň,

3.pilier, ktorú DDS odporúčate?
A prečo?
Prípadne ktorej sa treba vyhnúť..

Ďakujem za poradenie.

zic
28. máj 2025

https://app.oranzovaobalka.sk/analytics/

vyfiltruj si 3. pilier...

inac:
- Doplnková dôchodková spoločnosť Tatra banky - vlastne fondy
- NN Tatry - Sympatia - Indexovy - mix indexov... (60 % S&P500 + 25 % Eurostoxx 50 + 5 % MSCI Japan + 10 % MSCI Emerging markets),
- STABILITA - indexovy - MSCI World,
- UNIQA - inexovy - MSCI World

Za mna Uniqa alebo Stabilita (indexove fondy kopirujuce MSCI world)... nespekulovat a "vseobjimajuci" celosvetovy indexovy fond je asi to najlepsie (najbezpecnejsie) z dlhodobeho hladiska...

autor
28. máj 2025
@zic

https://app.oranzovaobalka.sk/analytics/

vyfiltruj si 3. pilier...

inac:
- Doplnková dôchodková spoločnosť Tatra banky - vlastne fondy
- NN Tatry - Sympatia - Indexovy - mix indexov... (60 % S&P500 + 25 % Eurostoxx 50 + 5 % MSCI Japan + 10 % MSCI Emerging markets),
- STABILITA - indexovy - MSCI World,
- UNIQA - inexovy - MSCI World

Za mna Uniqa alebo Stabilita (indexove fondy kopirujuce MSCI world)... nespekulovat a "vseobjimajuci" celosvetovy indexovy fond je asi to najlepsie (najbezpecnejsie) z dlhodobeho hladiska...

@zic takze Tatra bankovu DDS ani NN tatry sympatia DDS neodporucas?
A dakujem za prehlad.

zic
28. máj 2025

Tak za mna TB ma dost mizerny vynos, lebo privelmi spekuluju s vlastnymi fondami... zatial nic moc... jeden z mala dovodov, preco by si to tam mohla dat je, ak by si mala zadarmo ucet (nic nie je zadarmo, ale teda dajme tomu)...
NN ma (podla mna) zbytocny mix... ktory vpodstate pasivne dosiahnes aj v tom MSCI world. Tam sa dostavaju spolocnosti podla pomeru ... mozno je ten pomer podobny ako v NN, ale opat - naco to manualne vyskladavat, ked trh sa postara (za 20 rokov moze byt pomer USA / emerging / asia uplne iny)...
Pri Stabilite som nenasiel, kolko % maju v tom MSCI world, pri Uniqe tusim 90% msci world a 10% emerging markets... Z toho pohladu asi STabilita je este lepsia (neviem ci nahodou aj vynos nema o chlp lepsi...
Ja mam Uniqa preto, lebo aj 2. pilier tam mam aj nejake poistenia a tak nejak historicky... Mam aj historicky Tatra banku o 2 roky dlhsie ako Uniqu (prakticky od zaciatku 3. piliera a mam tam menej ako v Uniqe / Axe)... tak to ti povie o vynose TAtrabanky (2 roky naskok a menej ako v Uniqa...

sweet20
28. máj 2025

Nevieme kolko mas rokov a kolko rokov do dochodku.. ak budeme uvazovat, ze si mlady, tak by som sla NN index. ... ale nepises ani kolko ti zamestnavatel bude prispievat...