icon

Ktorý investičný fond je vhodný pre pravidelné malé investície?

2. mar 2026

Poraďte prosím, dobrý investičný fond pri investovaní pravidelnej, ale nízkej sumy, 50 eur mesačne. Mám Tam globálny akciový fond v Tatre 3 roky, ale po navýšení poplatkov od 1.4. plánujem zrusit. Pritom pri zakladaní tvrdili žiadne vstupné a vystupne poplatky a teraz toto. Mám tam len niečo cez 2000 a výnos píše 466 eur. Ale veľmi tomu neverím. Nerada by som, aby mi celý vynos zožrali poplatky. Dakujem

martinka17
2. mar 2026

365 invest ( nie banka 365, v tej účet ani nie je potrebné mať) má možnosť vkladať do fondov mesačne bez poplatku ľubovoľnú sumu. Skús sa pozrieť na ich stránku. Sú tam nejaké poplatky za vedenie účtu, jasné, ale to je všade.

matusformanek
2. mar 2026

@anonym_autor u banky? žiaden. viete ake tam platite poplatky? Su skryte, nevidno ich ako minusove položky. na investovanie sú brokeri, napríklad. Banka vam na 99% ponukne ich aktivne riadene podielove fondy, ktore NEMAJU danovu ulavu ako maju ETF. Ked drzim etf viac ako rok, neplati sa dan zo zisku. pri podielovom fonde vam zisk zdania vždy. žiaľ. https://bluenumbers.sk/explore-investovanie-a-t...
Prečítajte si o tom aj ine, su to verejne dostupne a zname fakty. Investovat sa da rozumne a dlhodobo aj s 10€ mesačne. ked to neviem sam, na uvahu stoji napr. Portu alebo Finax. opat si vygooglite. Ak viem presne čo robim a ako, prečo, tak u brokera si viete urobiť aj za 0€, ale môžete sa aj popalit. Kto si vôbec netrufa, tak si musi najst dobreho (!) finančneho sprostredkovatela...ano, niečo to stoji.

romanaremkova
Odpoveď bola odstránená