Kúpa bytu pri lyžiarskych strediskách na Slovensku
Ahojte, prisla som sa poradiť, asi skôr s uzivatelkami zo stredného Slovenska. My sme zo západu a za snehom s deťmi musíme uz roky cestovať, velmi sa mi páči oblasť okolo Mýta pod Ďumbierom, Tále, Krpacovo (tj do 2 hodín cesty). Mame niečo nasporene a chcela by som peniaze niekam investovať, preto ma napadla kúpa mensieho bytu v tomto okolí, aby sme mali nejaké svoje miesto, kam sa na víkendy/prázdniny/vianoce uchýliť (samozrejme ze viac by sa mi páčil apartmán v okolí lyžiarskych svahov, no tam uz sa ceny pohybuju v stotisícoch a tam az naše moznosti nesiahaju). Pozerala som tak namatkovo bazos, menšie byty v okolí Brezna, Podbrezová a pod. by aj do rozpočtu vosli, no vôbec neviem, aký je život v týchto mestách, ci sa takáto kúpa oplatí a budeme tam s radosťou cestovať, preto by ma potešili realne skúsenosti zo zivota v tychto lokalitach, možno aj tipy na nejakú strategickú polohu s dobrou dostupnosťou za snehom/prirodou/vyletmi, alebo kludne aj o odhovorenie od tohto napadu (zatiaľ sú to naozaj len uvahy). Dakujem 😉
Veľmi nerozumiem tvojej otázke... V BR sa žije rovnako ako v Námestove, Kežmarku a iných malých mestách. Teraz v bývalých kasárňach dopredavaju nové byty, sú na tichom mieste, blízko prírody, ale aj v blízkosti Kauflandu a mini-nakupneho centra. Alebo potom pozri Štiavničku...je to sídlisko v Podbrezovej a je odtiaľ blízko na Mýto a z určitej časti sú tam pekné výhľady (z inej otrasné)
Lepsie mas zaplatit si pobyt a v oblastiach s lepsimi podmienkami na sneh aj vyzitie- a môzes striedat lokality a peniaze investujte jednoduchsie bez starosti ako mat nehnutelnost na 1 mieste a riesit veci okolo nej. A to musis zobrat v uvahu, ze teraz sa to zda pekne- nemas to, pekna priroda, ale ked tam budes roky chodit, mozno aj na jesen, môze sa to zunovat. Stale to iste do okola. Ale uz ako uznas za vhodne ty. Este dodam ku napr. Ski Tale ma kopec v 894 m.n.m. Tieto strediska pod 1000 m.n.m. maju väcsie problemy pri tomto oteplievani. Aj umely sneh ma hranice. A ked sa ti do neho v 7 stupnoch pusti dazd, clapkanica. Kazdopadne, drzim palce pri rozhodovani.
@mk1111111111 suhlasim s tebou.
@mk1111111111 neviem čomu nechapete, su to prioritne investicne nehnutelnosti, kupis za 100k o 5 rokov predas za 150k, kde najdes 50k za 5 rokov?

No. Čo myslíš prečo tam sú lacné nehnuteľnosti? Príroda moze byť pekná ale inak tak skapal pes. Nieje tam nič. A aby som si kupoval kvôli tomu byt je totálna hlúposť tmai radšej zaplatím pobyt v hoteli, penzióne a vyjde ma to lacnejšie.