Kúpa ojazdeného auta - postup
Ahojte, aký je postup ak idem od niekoho kupovať auto? Čo všetko treba vybaviť?
ŠPZ odovzdať nemusíte tým pádom je prepis len za 33 eur, miesto 66 eur......my sme išli aj z bývalom majiteľom hneď k policajtom kde to prepísal na nás a bolo nič iné sme robiť nemuseli ....teda mať pred prepisom uzavretú PZP
Urcite si obzrite interier, laktovw opierky, volantt aky je opotrebovany, sedadlo vodica.
@nikolet29 keď urobíš prepis cez internet a ostávajú značky tak platíš 16,50€ namiesto 33€, ak chceš nové značky platíš 33€ namiesto 66€.
Pri prepise do formulára priložíš PDF uzatvorenej poistky PZP.
https://navody.digital/zivotne-situacie/prepis_...
@nikolet29 po novom stačí ak by ti dal starý majiteľ splnomocnenie a ty si ho už prihlasis na seba 😉
Pred 2 týždňami som predala auto, riešili sme to takto. Kúpnopredajná zmluva, dala som splnomocnenie, nový majiteľ si auto prihlásil u seba. Potom mi len zavolal že je prepisane, šla som si zrušiť poistku.

@nikolet29 keď už bolo auto registrované postup je jednoduchý. Urobte si kúpnu zmluvu-dobrú. Vyplnte podpíšte obaja. Následne majitel odpíše vozidko na vaše meno. Na zapísanie máte tuším 14 dní. Pri prepise na vaše meno budete potrebovať potvrdenie o zaplatení PZP technické preukazi, a to je tak všetko. Keď budete auto kupovať z iného kraja,odovzdáte staré ŠPZ a dostanete nové- musíte ich zaplatiť. Za prepísanie vozidla je tiež poplatok. Kúpnu zmluvu polícia nepotrebuje. Pre istotu majte u seba papiere z STK a EK. Ohľadom ŠPZ sa informujte,je tu zmena v zákone.