icon

Leasing pre firmu v strate

20. máj 2025

Potrebujem poradit ci dostane leasing aj firma v strate? Akontaciu mam tak 40% dakujem

chrobak7
20. máj 2025

To ti povie len lízingová spoločnosť. My tu nemáme ani krištáľovú guľu ani tarotové karty.

autor
20. máj 2025
@chrobak7

To ti povie len lízingová spoločnosť. My tu nemáme ani krištáľovú guľu ani tarotové karty.

@chrobak7 ale hadam mozno s tym niekto robi a ma skusenost. Ved je to jednoduchy vzorec

martul
20. máj 2025

To vôbec nie je jednoduchý vzorec. Posudzuje sa veľa vecí, aký má firma obrat, koľko má peňazí v pokladni, na účte, pohľadávky....to ti tu teraz nikto nepovie

autor
20. máj 2025
@martul

To vôbec nie je jednoduchý vzorec. Posudzuje sa veľa vecí, aký má firma obrat, koľko má peňazí v pokladni, na účte, pohľadávky....to ti tu teraz nikto nepovie

@martul ale ved ak s tym niekto robi a potrebuje doplnit akukolvek otazku tak nie je problem zodpovedat.ale nebudem tu pre vsetkych vesat danove?

autor
20. máj 2025

Ludia sa tu pytaju ovela vacsie somariny ako som tehotna atd.. tak teda ak nemate skusenost ci firma v strate moze dostst leasing tak naco odpovedate?

autor
20. máj 2025

Nik tu nepyta 100% stanovisko len skusenost.ci to vobec zacat riesit.

melanta
20. máj 2025
@martul

Jednoduchý vzorec to nie je ani ak je spoločnosť v zisku. Presne ako píše @martul banka sa pozerá nielen na čísla zisk/strata, alebo aj na účet, pohyby, pohľadávky, záväzky, predmet podnikania a množstvo iných parametrov. A áno, je tu na MK viacero finančných maklérov, ale ani ten najlepší ti nepovie ani nevypočíta, či áno alebo nie. Na to existujú v banke schvaľovatelia, ktorý sa nevyjadria na základe jedného daňového. Takže reakcia martul je úplne namieste. Čo na mieste nie je, sú tvoje reakcie, arogantné a hlúpe. Ale teda k tvojej otázke, že akú skúsenosť majú ľudia - skúsenosť je, že áno, aj firma v strate môže dostať úver. A rovnako tak firma so super ziskom ho nedostane.

autor
20. máj 2025
@melanta

Jednoduchý vzorec to nie je ani ak je spoločnosť v zisku. Presne ako píše @martul banka sa pozerá nielen na čísla zisk/strata, alebo aj na účet, pohyby, pohľadávky, záväzky, predmet podnikania a množstvo iných parametrov. A áno, je tu na MK viacero finančných maklérov, ale ani ten najlepší ti nepovie ani nevypočíta, či áno alebo nie. Na to existujú v banke schvaľovatelia, ktorý sa nevyjadria na základe jedného daňového. Takže reakcia martul je úplne namieste. Čo na mieste nie je, sú tvoje reakcie, arogantné a hlúpe. Ale teda k tvojej otázke, že akú skúsenosť majú ľudia - skúsenosť je, že áno, aj firma v strate môže dostať úver. A rovnako tak firma so super ziskom ho nedostane.

@melanta hlupe je mysliet si ze tu od niekoho chcem zavazne stanovisko.. mynule tu bola diskusia ci poistovna preplati prasknute celne sklo.. co je na tom divne ze ludia napisali skusenost ci im preplatili alebo nie. Mne napriklad preplatili. Napisala som skusenost a niekomu to mozno pomoze. Ale opat ak neviete odpovedat naco sa unuvate? Len aby ste robili medzi ludmi zlobu? Nie som sprosta viem ze konecny vysledok mi da leasingovka banka atd...

melanta
20. máj 2025

Tak keď nie si sprostá, tak načo sa pýtaš a načo tieto pindacie komentáre? A ja odpovedať na tvoju otázku viem a už som aj odpovedala - môžeš aj nemusíš leasing dostať. Ani riaditeľ leasingovej spoločnosti ti inú odpoveď nedá. Bodka.

autor
20. máj 2025
@melanta

Tak keď nie si sprostá, tak načo sa pýtaš a načo tieto pindacie komentáre? A ja odpovedať na tvoju otázku viem a už som aj odpovedala - môžeš aj nemusíš leasing dostať. Ani riaditeľ leasingovej spoločnosti ti inú odpoveď nedá. Bodka.

@melanta len tak sa pytam aby sa taky ako ty cudovali.ved toto je diskusne forum a tvoja odpoved tu vobec nepatri lebo keby mal kazdy taky pristup tak forum zanikne. Ale ty patris k tym co tu chpdia len na senzacie temy o nevere,svokrach, o com sa da kecat o vsetkom a o nicom.ale realne nieco poradit v nudnych temach tam staci bodka.. ale debilna tema o nevere ma 20 stran prispevkov

martul
20. máj 2025

Nemusíš sem dávať daňové, načo. Ja ti len píšem ako to funguje, lebo ty si napísala, že je to jednoduchý vzorec. A napísala si, že potrebuješ poradiť
Tak ti radíme a ty prskáš. To je tvoje ďakujem za odpoveď?!

misanthropicdann
21. máj 2025

Dostať môžeš záleží ci je to strata len za posledný rok alebo aj pominulé si bol.

Stručne povedané posudzujú sa tieto veci

typ prvnej formy hodnotíme - je iné keď je to a.s., s.r.o., alebo SZČO,
ako dlho firma existuje,
kto je vlasník firmy,
či má nejaké dlhy / plat. história,
Zisk / Tržby / Výška vlastného imania, Hodnota majetku,
Akú ma likviditu a stupeň samofinancovania,
Neuhradené pohľadávky voči štátnym inštitúciám robia veľký problém.