List od exekútora z Košíc
Akurat mi volal najomca,ze mi prisiel list od exekutora z KE.Neprisiel vam poslednu dobu tiez takyto mily pozdrav z KE?Za co to bolo.Stale rozmyslam co to je a za co
Za smeti ,alebo nedoplatok na zdravotnej poistovni
Zdravotku mi riesil v lete,vsetko pre moje 2adresy,myslite ze by mi dlh rozlozili na 2casti a takto sa "hrajkali"? Nie som ani v zozname dlznikov na ich stranke a ten ex bol z MT.Boze porazi må!
Nerucila si niekomu?
@vejuska17 ahoj, najlepšie urobíš keď preberieš a otvoríš ten list, musí tam byť uvedené o čo sa jedná, aký dlh vymáha a pre koho. Ak nie si si vedomá žiadneho dlhu, určite tam bude naňho kontakt, zavolaj mu... a kontaktuj aj spoločnosť, ktorá údajne vedie voči Tebe nejaký dlh. Neboj, možno má niekto vo veciach bordel - napr. nespárované platby atď...to sa stáva bohužiaľ často, ale všetko sa dá vyriešiť... len preber najskôr ten list a budeš múdrejšia...
@vejuska17 ahoj jedine riesenie ako sa k tomu dopatrat je prebranie listu a uvidis...do 7 dni sa mozes odvolat pisomne... kludne to moze byt len upovedomenie ak si nejaka spoluvlastnicka s niekym niecoho....riesit co to moze byt a ked si si vedoma ze si nic neni dlzna radsej prebrat teraz ako neskor s penalmi
@vejuska17 v prvom rade ti musi poslat list do vlastnych ruk. Je to upovedomenie o zacati exekucie. V nom budes mat uvedeneho povinneho(to si ty) a opravneneho (to je spolocnost ktora dala exekutorovi vymahat tvoju pohladavku. Ak list preberies ( co ti radim) tak mas ze bud v lehote 14dni od dorucenia tohto listu tebe mas zaplatit tu dlznu pohladavku aj s trovami exekutora (tie su prve 14dni iba 10% + lprialusenstvo t.j. postovne ktore na teba pouzil atd... do tychto istych 14dni mas moznost sa odvolat (pozor na datum peciatky z posty najneskor v 14.den) alebo potom ak zistis ze opravnene od teba vymaha tuto sumu a nemas prave tolko na vyplatenie do 14dni tak daj si to na splatky alw ber na vedomie ze 15den sa uz zvysuju jeho trovy exekucie na 20% z pohladavky. Najnizsie trpvy su 33,19 +6,64DPH. Cize ak je to dlzna suma oba len 5,50€ tak aj tak ma pravo zo zakona pytat od teba tychto 33,19+6,64 a plus este to prislusenstvo cize postovne a kazdy inac si moze este napr. zavedenie spisu (u kazdeho individualne). Ak zistis, ze pohladavku napr. mobil si uz vyplatila, do 14dni to ries s exekutorom a pis odvolanie s kopiou prilozenou-sek o zaplateni alebo falturu zaplatenu atd... jednoznacne to ries aby ti to zbytocne nerastlo pokial ta nevynajde bud vv praci alebo banke atd... na zacoatku pokial nepreberies tento list tak exekuror ma pravo ti ZABLOKOVAT bud ucet v tejto vyske ktoru vyzaduje od teba(pozor n to ked ti tam chodi materska pretoze ich to nezaujima pokial nedolozis vypis z banky ze tam chodi ina ta materska alebo nwjake davky v hmot. nudzi...) a zbytocne sa budes nervacit kvoli zablokovanym peniazkom(aj ked su len zmrazene a nie stiahnute). Radim ti ho prebrat ten list a predist zbytocnym komplikaciam. Ries to. Mala som plno vela zien ktore mi plakali do telefonu aby sefka peniazky rozmrazila a nechala a nemohla som pokial nedoniesli papiere atd... bolo to zbytocne zdlhave a nervujuce pre maminky:-/ alw zakon je zakon:-/ aj ked sme to uplne chapali z hladiska ludskeho no nemohli sme... najlepsie je to dat na splatky ak si si vedoma dlhu a nemas naraz ako zaplatit. Cim skor to ries. ak nieco, tak napis a skusim nejako pomoct.
Prepacte za preklepy a chyby, pisem narychlo z mobilu.
Mne prisiel list asi pred dvoma rokmi,bol to este nedoplatok za vseobecnu zravotnu.Viem je to velmi neprijemne ked ti nieco take pride a mas dost blbe pocity.Ani list sa ti nechce vyzdvihnut a potom doma otvorit.Exekutori su vlastne skrachovani pravnici,ktorym pravo nevynasa tak ako by chceli.
Jaj a este ber na vedomie ze ak chces splatky, exekutor musi pockat pokial ti prejde lehota na podanie namietok(to jw ta 14dnova) a az tak ti da splatkovy kalendar cize ak chces splatky tak budu 20%tne trovy.
Ak ti je blbe,aby ti najomcovia otvarali postu a nemas moznost ist si hned pre postu,nech ti nadiktuju meno exekutora a podla toho najdes jeho cislo a komunikuj priamo s nim,on ti vsetko vysvetli a povie postup.Ak si nikomu nerucila,sama nemas dlhy,tak mozno za smeti ti poslali.
@ssisska skrachovany pravnici 😲 ? Ved pre pravnika je to najlepsia ryza co moze robit v tomto smere pravnickom.
@ssisska V tom sa myslis,co pises o exekutoroch,netreba vsetkych hadzat do jedneho vreca.Neprijemna praca pre dlznika,ale ak ti niekto niekedy bude dlhovat este mu budes ruky nohy bozkavat... Cudujem sa,ze poistovne neposielaju ludom oznamenie o nedoplatku,ale rovno exekutorov posielaju.Stalo sa to aj znamej,ta skoro skolabovala a nakoniec nedoplatok bol v tom case par korun,dobreze nie halierov
No kazda spolocnost ktorej dlzis by mala poslat "posledna vyzva pred exekucnym konanim" alebo nieco podobne. Najvacsi bordel maju poistovne s adresami. Kazdy obcan je POVINNY nahlasit zmenu bydliska prave pre tieto situacie. Mozno ti aj poslali ale nevedeli ta najst ked ze pises ze mas ine bydlisko.
no ja som mala toho pravnika dost v zuboch lebo mi dal do katastra plombu,cim mi zalozil byt,strasne nervy som na neho mala,okamzite este v ten den som si zaplatila pravnicku aby m vypocitala spravne percenta s urokmi,lebo staci jedina chyba a dalsi list od neho mate opat znova.
No môj prípad 😀 😀 😀
Práve teraz riešim 😀 2,5 mes. Mala som len zrazu zablovaní účet a tak som pátrala čo je????Po 3 dňoch asi ked nie viac so ťiež dostala list o začatí exzekúcie a bolo to že v dôvere nemám niečo uhradené-ale nebola som si toho vedomá.Žiadne pohladavky nič.
V dôvere majú bordel a žiadali odo mňa aby som im zdokladovala určité obdobie -to som bola na materskej.
Aj ked som to stihla v danej lehote poslať námietku-odpor a žiadané podklady(poslal som faxom)-exzekútor ZÁMERNE predlžoval dobu-neozval sa a ked som mu volala že čo je tak povedal že to treba poslať poštou poslala som neviem teraz kolko to je dní .Takže POZOR origináli a poštou čo najríchlejšie.Ako sa jedna známa vyjadrila exzekútori sú svine.(česť vínimkam-asi málo).
Posunulo sa to k vyššej súdnej úradníčke o čom som nemala ani páru 😲 😲 😲 že to ide na súd tak sa vyjadrila že to tam nebolo do 3 dní. 😲 😲 😲 Zrazu je z 14 dní 3??? Momentálne som mimo SR . Vraj je uvedené na doručenke do kolko dni to tam má byť musím to pozrieť.Inak si to za klobuk ten exzekútor nedá. 😠 😠 😠
pripada mi dost na hlavu,ze zaplatis zdravotke nejaky dlh,kt taktiez riesi exwkutor,kedze vyzva,vykaz sa strati na poste a potom ti poslu zas vyzvu od exekutora,ze ti tam opat nieco nasli.........teda myslim ze je to odtial,jedine to mi vychadza.....kriste pane..... v tomto state je asi vsetko CHORE
@didi19
Jasne ze naschval predlzuju dobu,premlcia sa na niekolko rokov a potom na teba z rohu vystrelia taky uder ,ze sa az nedokazes spamatat..Preto treba proti nim bojovat,to ako exekutori terorizuju obcanov SR nie je normalne.Mate traumu na cely zivot.Ale raz im to vsetko vrati naspat.
nie to som myslela naschval sa neozval aby som včas nestihla poslať origináli a on zarobil hajzlik
😠 😠 😠
mamičky prosím Vás aj keď Vám to je možno trošku nepríjemné ale potrebovala by som fotokópiu upovedomenia o začatí exekúcie od exekútora MOLNÁRA prosím správa určite sa dohodneme. Dakujem
@gloria9 Jani myslim ze ja mam kamosove upovedko doma. Rano hladam a dam ti vediet. Doniesol mi taku kopku od exekutorov co ma a ze mam mu skusit pomoct 😀 pisem ti spravu hned rano😉
@silvinuska jeeej ahoj tak mi napíš potrebujem ho súrne na osobne účely lukáš má problémy a chcem podať námietky Molnárove je určite stopercentné a chcem sa vlastne odvolať na jeho upovedko....dúfam že sa mi to podarí dík.

@vejuska17 ved nech ti ho otvori a dozvies sa,.....ci????moze to byt z poistovne,pozicka,neuhradenie niecoho,....väcsinou vtedy to riesi exekutor,...