icon

Má Fio banka skutočne okamžitú platbu?

alenamihal
9. okt 2025

POsielam z Fio na Slovensku sporitelnu platbu..pisu vsade ze Fio ma okamzitu a pride vzdy na druhy den ..pritom posielam europlatbu..ma ci nema Fio okamzitu platbu -???

elanor
9. okt 2025

a aj si tu okamzitu platbu zaklikla?
asi nie, ze? no ked ju nezadas, tak to posle ako vzdy, standard, cize pripise na dalsi den

doriiis
9. okt 2025

Musíš ju zakliknut pri zadávaní platby. Nie je to automatické

zic
9. okt 2025
alenamihal
autor
9. okt 2025

Jezisi ,ale som ja neschopak hahaa....vdiky

elanor
9. okt 2025
@alenamihal

@alenamihal ale to urcite nie, len si si to jednoducho nevsimla, to sa stava. Hlavu hore. Nabuduce uz budes vediet 😉

maranco
9. okt 2025

@alenamihal okamžité platby príjem aj posielanie spustili v máji 2024, len ako jediná banka majú tak, že predvolená je bežná SEPA platba a musíš ty ručne vedome prepnúť na okamžitú platbu

včera pribudlo cez nastavenie zabezpečenia že si vieš nastaviť limit na okamžité platby, predvolene je už neobmedzený, takže si ho treba určite znížiť
dnes by mali spustiť overovanie mena príjemcu

alenamihal
autor
9. okt 2025
@elanor

@alenamihal ale to urcite nie, len si si to jednoducho nevsimla, to sa stava. Hlavu hore. Nabuduce uz budes vediet 😉

@elanor malo posielam platbu z Fio,tak preto nemam moc skusenosti s Fio...ucim sa cely zivot..😉

elanor
9. okt 2025
@alenamihal

@elanor malo posielam platbu z Fio,tak preto nemam moc skusenosti s Fio...ucim sa cely zivot..😉

@alenamihal ked to zacalo, tiez som nevedela a cudovala som sa, ze jakto ze to nefunguje. Tiez na niekolky raz som si vsimla, ze to ja musim si vybrat. Az potom mi zapla ziarovka.

maranco
9. okt 2025

@alenamihal ak posielaš v rámci Slovenska nemusíš vyberať Europlatbu, ale stačí Tuzemská platba

sszuzu8
9. okt 2025

Ma už dlho

alenamihal
autor
9. okt 2025
@maranco

@alenamihal ak posielaš v rámci Slovenska nemusíš vyberať Europlatbu, ale stačí Tuzemská platba

@maranco vazne? ani to som nevedela hahahaaa.. vsak to treba skolenie na poslanie eur cez Fio haha ...europlatba / tuzemska clovek nevie ,co ma kliknut 😅

sevrin
9. okt 2025
@alenamihal

@alenamihal to je v poriadku, FIO už za to kritizovali viac krát, prečo robia s tým drahoty a nedajú okamžité platby priamo. Jak u debilov aby to človek furt vyklikával.

maranco
9. okt 2025
@sevrin

@alenamihal to je v poriadku, FIO už za to kritizovali viac krát, prečo robia s tým drahoty a nedajú okamžité platby priamo. Jak u debilov aby to človek furt vyklikával.

@sevrin mohli by to dať do nastavenia a kto vie čítať si to zapne tak ako sám chce mať predvolené či chce okamžite alebo klasicky

napríklad včera zrušili limit 16 000€ na okamžité platby a všetkým nastavili neobmedzené čo sa mi zdá väčšie riziko

ale aspoň už dnes zapli overovanie mena príjemcu

avantime
11. okt 2025

Ale vždy si to skontrolujete pred odoslaním zvykne to preskočiť na štandardnú.

maranco
11. okt 2025
@avantime

Ale vždy si to skontrolujete pred odoslaním zvykne to preskočiť na štandardnú.

@avantime tento týždeň trochu niečo zmenili aj v IB aj v aplikácii ak dáš zopakovať platbu ktorá predtým bola okamžitá tak je rovnako nastavené na okamžitá
ale ak dáš vytvoriť novú platbu tak je štandardná

avantime
11. okt 2025
@maranco

@avantime tento týždeň trochu niečo zmenili aj v IB aj v aplikácii ak dáš zopakovať platbu ktorá predtým bola okamžitá tak je rovnako nastavené na okamžitá
ale ak dáš vytvoriť novú platbu tak je štandardná

@maranco je to možné tento týždeň sa toho vic menilo aj povinnosť zadať majiteľa účtu, kt posielam €.

daaaaaska
12. okt 2025

@alenamihal ja mám tiež fio ešte som okamžitý neskúšala ale vraveli mi v inej banke že je to už zo zákona a musí to mať každá banka a musí byť okamžitá čiže hneď. Musí to tak byť teda

avantime
12. okt 2025
@daaaaaska

@alenamihal ja mám tiež fio ešte som okamžitý neskúšala ale vraveli mi v inej banke že je to už zo zákona a musí to mať každá banka a musí byť okamžitá čiže hneď. Musí to tak byť teda

@daaaaaska áno už to ponúkajú všetky banky na SK.