icon

Má nezamestnaný muž nárok na daňový bonus?

faith6
27. jan 2025

Muž bol od novembra na úrade na dávke v nezamestnanosti, v Októbri sa nám narodilo dieťa, má nárok na daňový bonus za tie mesiace keď si bude podávať daňové?

katina02
27. jan 2025

Aby mohol poberať daňový bonus, musí mať príjem, ktorý podlieha dani.

sweet20
27. jan 2025

@faith6 nerozumiem otazke... ved nema prijem..

Chcete nieco od statu, pricom on do statu nedal peniaze.. 🤷‍♀️

faith6
autor
27. jan 2025

@sweet20 nechceme ,iba sa pýtame 🙂

doriiis
27. jan 2025

@faith6 ....ak si podá ročne,tak ano.Jeho prijem sa rozrata podľa celoročného príjmu.Ja som tak bola minulý rok,vrátili mi v to preplatku dane

faith6
autor
27. jan 2025

@doriiis áno? Takže odkedy sa narodilo bábo bude mat narok ?

deti95060810
27. jan 2025

@faith6 áno ak sa zamestná a bude mať príjem...

natalka13
27. jan 2025

ak v oktobri pracoval tak ano za oktober podla vysky mzdy ma narok na db

ekira1
27. jan 2025

V októbri daňový bonus nebral? V ročnom zúčtovaní môže žiadať, veď platil dane od januára do novembra.

martul
27. jan 2025

@sweet20 prečo sa vyjadruješ, keď nevieš?

faith6
autor
27. jan 2025

@ekira1 nebral bol na otcovskej dovolenke a vyhodili ho kvôli tomu tak musel ísť na úrad ,už vieme zažiada pri ročnom zúčtovaní

natalka13
27. jan 2025

@faith6 tak potom nema narok.

faith6
autor
27. jan 2025

@natalka13 ale on pracoval pol mesiaca

natalka13
27. jan 2025

@faith6 tak pises ze bol na otcovskej dovolenke🤷‍♀️

ekira1
27. jan 2025

@faith6 ak si dobre pamätám, treba mať aspoň polovicu minimálnej mzdy. Takže ak za ten pol mesiac zarobil dostatočne, niečo vám vrátia. Keď bol na otcovskej dovolenke, ty si pracovala? Prečo ho kvôli tomu prepustili?

nikaeli
27. jan 2025

Ona myslí asi tie dva týždne, čo si teraz môžu vziať oteckovia čerstvo narodených detí, keď príde mamička domov z pôrodnice. Ale aby kvôli tomu dostal vyhadzov?

faith6
autor
27. jan 2025

Ja som akurát rodila , on išiel na otcovsku a zamestnávateľ mu dal výpoveď bohužiaľ nič sa nedalo robiť odrobil pol mesiaca 2tyzdne na otcovskej a hneď urad

ekira1
27. jan 2025

@faith6 a zvyšok roka keď odrobil len pol mesiaca? Minulý rok bol od novembra nezamestnaný, nie? Dosť blbo vám to vyšlo, snáď aspoň daňový vám vyjde nejaké euro.

ekira1
27. jan 2025

@nikaeli aha, manžel si normálne nechal týždeň z riadnej dovolenky a vybral si ho keď som prišla z pôrodnice. V práci s tým nemali problém, nahlásil kedy cca pôjdeme domov a že nepríde do prace.

faith6
autor
27. jan 2025

@ekira1 robil celý rok normálne

ekira1
28. jan 2025

@faith6 tak potom sa mu príjem rozráta na rok a ak bude aspoň polovica minimálnej mzdy, za tri mesiace dostanete daňový bonus.

natalka13
28. jan 2025

Tie mesiace ked pracoval ten.prijem bude urcujuci na vyplatenie DB. Aj ta mzda za polovicu mesiaca. DB za mesiace ked dieta bolo na svete cize aj za oktober.