Mám 1,5-ročnú dcérku. Na akú pomoc od štátu mám nárok?
Ahojte,potrebujem poradiť. Mám dcérku 1,5r. Dostávam na malinkú RP a prídavky lenže je to len tých 310€ do kopy keď všetko poplatim a kúpim malej neostane nám nič ... Viete mi poradiť či by mi dali hmotnú núdzu?? Ďakujem .. a nie niesom Rómka
treba podat vyzivne na sud
@matka0087 pokiaľ nemáš súdom učené výživné od otca dieťaťa tak nie - od štátu žiadnu pomoc čo sa financií nedostaneš. Prvotne má totiž povinnosť dieťa finančne aj inak zabezpečiť rodič - až pri zlyhaní zo strany rodiča resp. neplnení si povinností , ktoré mu určil štát vieš požiadať o pomoc štát.
výživné, resp. dieťa do jasiel, ty do práce.
@matka0087 bohuzial, nemas narok na ziadny prispevok ked poberas RP, nakolko ten je vyssi ako davka v hmotnej nudzi. Ak nemas urcene vyzivne, treba si ho dat urcit resp. ak je urcene a neplati, tak exekutor a nahradne vyzivne.
Bez ohladu na to ci si alebo nie si romka mas narok na vyzivne od otca dietata
@matka0087 tym padom nemusis ani mysliet na HN
@matka0087 tak potom mate este aj jeho prijem, nie? Ci nepracuje?
@mondolina sak € od statu este chce 😂
@katkine_terapie ja som v spoločnej domácnosti s otcom malej ... Takže nie nebudem podávať žiadosť na súd ohľadom náhradného výživného
@matka0087 a plat muza neratas?
@veronikaszabova smejte sa niekomu inému láskavo a nie mne!! ... Každý s nás sa môže ocitnúť v zlej situácii ani nevieme ako ... Takže vás poprosím blbych komentárov na moju adresu sa všetky zdržte lebo som si sem prišla pre radu a nie preto aby som čítala sprosté komentáre mamičiek ktoré nemajú nič iné na robote len sedieť radšej za telefónom jak sa o deti starať však ?? ...
Nemáš na nič nárok. Môžeš ísť do práce a zároveň poberať rodičovský príspevok. To je celé
@matka0087 neocapuj sa tu. Keby si si nastudovala nieco o HN, tak by si sem nepisala. Ak mas neschopneho chlapa, ktory sa o vas nevie postarat, tak bez do prace ty a dieta daj do jasli. To, v akej si fin.situacii, je tvoja vina a vina tvojho chlapa. Nie statu
@matka0087 nemusíš sa hneď rozohňovať! Baby ti napísali pravdu,ak žiješ spolu s mužom,tak sa ráta aj jeho príjem a nedostaneš už nič viac. A ak príjem nemá,tak to nikto nebude brať do úvahy.
@matka0087 omg... Tvoje vyjadrovanie vravi za vsetko. Dupkat nohami bez na socialku, mozno sa nad tebou zlutuju 🤦🤦
A koho to je vina?? Brani ti niekto v tom, aby si sla do prace??

@matka0087 ak poberas RP, HN ti nevyjde. Este alimenty od otca