icon

Mám nárok na letný dovolenkový bonus, keď som na materskej?

petus891
4. júl 2019

13plat som dostala aj ked som na materskej, ďakujem Vám za informácie pekný deň prajem ♥️

ivkazba
4. júl 2019

Ak myslíš príspevok na rekreáciu, tak áno, aj ženy na RD a MD na neho majú nárok a dá sa využiť celoročne, nie je to vyslovene letný príspevok.

petus891
autor
4. júl 2019

@ivkazba nie, nie myslím ten príplatok tuším 200€ to je.. Ale ďakujem za informáciu 💝

ivkazba
4. júl 2019

@petus891 no príspevok na rekreáciu je do výšky 275 eur, neviem o tom, že by existoval ešte nejaký letný dovolenkový bonus, ale môže mať také niečo vaša firma v kolektívnej zmluve

luliu
4. júl 2019

@petus891 tak ako vravi
@ivkazba existuje len príspevok na rekreáciu, na ktorý máš normálne narok.

petus891
autor
4. júl 2019

@ivkazba je niečo také lebo tretí rok som dostala po 13stom plate na ďalší mesiac dovolenkový bonus, len neviem ako to je teraz keď som na materskej, ešte raz ďakujem

elanor
4. júl 2019

@petus891 a co tak sa opytat na personalnom vo firme, v ktorej si zamestnana? Kedze ty ani sama poriadne nevies co si to vlastne dostala vo vyplate po minule roky, tak ako to maju vediet cudzie zeny???

petus891
autor
4. júl 2019

@elanor viem čo som dostala a vyššie to uvádzam... dovolenkový bonus, neriešim tému že prišlo mi na účet neviem čo... 😉🍀

petus891
autor
4. júl 2019
korunka1
4. júl 2019

@petus891 nuž, ak by to bolo zo zákona dané, tak ti niekto aj odpovie k veci. Nakoľko nevieme, kde robíš, akú mate kolektívnu zmluvu napr., odkiaľ si skopčila svoj príspevok, tak odpovede sú aké sú. Žiadny 200 € bonus nie je.

katulkagajdos
4. júl 2019

@petus891 manžel bol minuly rok na materskej- letný dovolenkový bonus nedostal (majú ho 250€ v hrubom) ale určite by som radsej overila na personálnom, to bude záležať od toho ako je postavená u Vás vo firme kolektívna zmluva.

elanor
4. júl 2019

@petus891 zo zakona ziadny vseobecny letny ani dovolenkovy bonus nieje. To je len a iba vylucne interna zalezitost tej ktorej firmy, upravena kolektivnou zmluvou ci inymi internymi spernicami danej firmy. Takze ak v tvojej firme take mate, tak sa opakujem, treba sa informovat na personalnom oddeleni danej firmy. Punktum-bodka.

ivkazba
5. júl 2019

@petus891 toto čo píšeš ale nie je zo zákona povinné. Je to osobná voľba zamestnávateľa vyplácať dovolenkové či vianočné či iné bonusy. Čiže to si musíš zistiť u svojho zamestnávateľa.

ajka0207
5. júl 2019

@ivkazba mne zamestnavatel povedal ze .nemám narok na MD, su k tomu nejake oficialne smernice?

ivkazba
5. júl 2019

@ajka0207 nech ti zamestnávateľ povie, ktorý paragraf v Zákone hovorí o tom, že zamestnanec na RD alebo MD nemá nárok. Práveže zákon hovorí o tom, že musíš byť zamestnanec a musíš ním byť minimálne 24 mesiacov. Ak si na MD/RD, si zamestnanec. Čiže máš zákonný nárok na tento benefit. Treba byť asertívny voči zamestnávateľovi.

Myslím, že štvrtá otázka v rozhovore: https://www.podnikajte.sk/zakonne-povinnosti-po...