Mám nárok na letný dovolenkový bonus, keď som na materskej?
13plat som dostala aj ked som na materskej, ďakujem Vám za informácie pekný deň prajem ♥️
@petus891 manžel bol minuly rok na materskej- letný dovolenkový bonus nedostal (majú ho 250€ v hrubom) ale určite by som radsej overila na personálnom, to bude záležať od toho ako je postavená u Vás vo firme kolektívna zmluva.
@petus891 zo zakona ziadny vseobecny letny ani dovolenkovy bonus nieje. To je len a iba vylucne interna zalezitost tej ktorej firmy, upravena kolektivnou zmluvou ci inymi internymi spernicami danej firmy. Takze ak v tvojej firme take mate, tak sa opakujem, treba sa informovat na personalnom oddeleni danej firmy. Punktum-bodka.
@ajka0207 nech ti zamestnávateľ povie, ktorý paragraf v Zákone hovorí o tom, že zamestnanec na RD alebo MD nemá nárok. Práveže zákon hovorí o tom, že musíš byť zamestnanec a musíš ním byť minimálne 24 mesiacov. Ak si na MD/RD, si zamestnanec. Čiže máš zákonný nárok na tento benefit. Treba byť asertívny voči zamestnávateľovi.
Myslím, že štvrtá otázka v rozhovore: https://www.podnikajte.sk/zakonne-povinnosti-po...

Ak myslíš príspevok na rekreáciu, tak áno, aj ženy na RD a MD na neho majú nárok a dá sa využiť celoročne, nie je to vyslovene letný príspevok.