icon

Mám nárok na vrátenie daní za minulý rok?

kubotomko88
20. apr 2025

Ahojte. Minulý rok som pracoval na úrade do 6 mesiaca . Dal som však výpoveď a v druhej firme som pracoval asi 3 mesiace na dohodu a potom na neurčito (TPP). Mám nárok na vrátenie daní , respektíve či mi niečo vrátia.

katica06
20. apr 2025

@kubotomko88 podala si DP? Požiadala si o ročné zúčtovanie ?

petamich
20. apr 2025

Na zaklade tychto udajov ti nikto nic nepovie, ano mozu nie nemusia, poziadal si o rocne zuctovanie zamestnavatela/podal si danove? Uz by si predsa mal vediet ako ti vyslo, kedze termin bol 31.3.

kubotomko88
autor
20. apr 2025

@petamich áno daňové som podal , samozrejme úhrn príjmov som dodal aj z úradu a z druhej firmy .

kubotomko88
autor
20. apr 2025

@petamich áno, daňové som podal . Samozrejme doložil aj úhrn príjmov z úradu aj z druhej firmy.

petamich
20. apr 2025

No a co ti vyslo v danovom?

zuzanaete
20. apr 2025

Robil si si danove priznanie sam? Ak ano, tak vysledok uz predsa vies. Alebo si ziadal zamestnavatela o zuctovanie?

katica06
20. apr 2025

@kubotomko88 panenka skákavá ak si podala do, tam máš potvrdenie o podaní a tam vyčíslenú presnú sumu

kubotomko88
autor
20. apr 2025

@zuzanaete práveže mi ho robil zamestnávateľ

petamich
20. apr 2025

Zamestnavatel ti mal zuctovanie urobit do 31.3.2025 a poslat ti vysledok zuctovania, dokonca tento mesisc by ti mal bud vyplatit preplatok alebo zuctovat nedoplatok, zvycajne spolu s vyplatou, neviem aky mate vyplatny termin.

cheeta
20. apr 2025

Takto všeobecne, na základe daných údajov, sa nedá určiť, či ti vyjde daňový preplatok alebo daňový nedoplatok...ale napr. ak si bol PN-teda chorý, tak vychádza spravidla preplatok. Je to tvoj prípad?

katica06
20. apr 2025

@kubotomko88 tak sa pýtaj zamestnávateľa.nie koňa

mirkam3
20. apr 2025

@kubotomko88 takze si nepodal daňové, ale zamestnavatel ti robil ročne zúčtovanie dane. Odpoved na otázku, či ti “niečo vrátia”, nájdeš na potvrdení o ročnom zúčtovaní, ktoré ti ten zamestnavatel dal.

katarinaba
21. apr 2025

@petamich nie do konca mesiaca. Zamtel ma nato cas az do vyplatneho terminu mzdy za april. Kludne to moze byt az 31.5.
@autor na rocne zuctovanie aj na danove priznanie su potrebne presne cisla. Ak ti este zamtel nedorucil rocne zuctovanie (ma tak urobit do konca aprila), musis dat aj nam konkretne cisla, aby sme ti vedeli odpovedat.

petamich
21. apr 2025

@katarinaba dakujem ti za upresnenie!