Mám nárok na vrátenie daní za minulý rok?
Ahojte. Minulý rok som pracoval na úrade do 6 mesiaca . Dal som však výpoveď a v druhej firme som pracoval asi 3 mesiace na dohodu a potom na neurčito (TPP). Mám nárok na vrátenie daní , respektíve či mi niečo vrátia.
Na zaklade tychto udajov ti nikto nic nepovie, ano mozu nie nemusia, poziadal si o rocne zuctovanie zamestnavatela/podal si danove? Uz by si predsa mal vediet ako ti vyslo, kedze termin bol 31.3.
@petamich áno daňové som podal , samozrejme úhrn príjmov som dodal aj z úradu a z druhej firmy .
@petamich áno, daňové som podal . Samozrejme doložil aj úhrn príjmov z úradu aj z druhej firmy.
No a co ti vyslo v danovom?
Robil si si danove priznanie sam? Ak ano, tak vysledok uz predsa vies. Alebo si ziadal zamestnavatela o zuctovanie?
@kubotomko88 panenka skákavá ak si podala do, tam máš potvrdenie o podaní a tam vyčíslenú presnú sumu
@zuzanaete práveže mi ho robil zamestnávateľ
Zamestnavatel ti mal zuctovanie urobit do 31.3.2025 a poslat ti vysledok zuctovania, dokonca tento mesisc by ti mal bud vyplatit preplatok alebo zuctovat nedoplatok, zvycajne spolu s vyplatou, neviem aky mate vyplatny termin.
Takto všeobecne, na základe daných údajov, sa nedá určiť, či ti vyjde daňový preplatok alebo daňový nedoplatok...ale napr. ak si bol PN-teda chorý, tak vychádza spravidla preplatok. Je to tvoj prípad?
@kubotomko88 tak sa pýtaj zamestnávateľa.nie koňa
@kubotomko88 takze si nepodal daňové, ale zamestnavatel ti robil ročne zúčtovanie dane. Odpoved na otázku, či ti “niečo vrátia”, nájdeš na potvrdení o ročnom zúčtovaní, ktoré ti ten zamestnavatel dal.
@petamich nie do konca mesiaca. Zamtel ma nato cas az do vyplatneho terminu mzdy za april. Kludne to moze byt az 31.5.
@autor na rocne zuctovanie aj na danove priznanie su potrebne presne cisla. Ak ti este zamtel nedorucil rocne zuctovanie (ma tak urobit do konca aprila), musis dat aj nam konkretne cisla, aby sme ti vedeli odpovedat.
@katarinaba dakujem ti za upresnenie!

@kubotomko88 podala si DP? Požiadala si o ročné zúčtovanie ?