Mám nárok pri refinancovaní hypotéky a rozvode?
Ahojte,
Chcem sa opýtať ci náhodou niekto nemáte skúsenosti.
S manželom sa zrejme rozvedieme, a dom je jeho, keď sme sa spoznali on už dom mal a ja som mala podnájom. Pred dvomi rokmi sme spolu ale refinancovali hypotéku. Tiež som mu dala nejakú hotovosť na drobné prerábky. Mam na niečo nárok? Pýtam sa hlavne, koli dcérke aby sme mali aspoň na ten začiatok niečo. Vďaka
Opravujem - zo svojich úspor (nie "do").
V každom príspevku kde je napísané ,, je to jeho/ jej dom je úplne jasné,kto bude ťahať za kratší koniec.
Ahoj,porozprávaj sa s manželom o tom.mozno sám pristane,aj keď asi prípadov,kedy je celý majetok manžela ,žeby dal ex nejakú časť alebo kúpil byt ,aby s deťmi,dieťaťom neživorili...to asi bude len v rozprávkach.ja toto inak nepochopím,lebo veď aj keď majetok bol len jeho,veď boli v manželstve,podieľali sa spoločne a potom žena odíde s holou riťou a živori s deťmi..veď len svojim deťom ten rodič robí zle.
Je tu niekto taký,že zažil partnera pri rozvode,že im zabezpečil bývanie po rozvode?aj keď majetok bol len jeho?to by som chcela počuť také "nerealne" asi pribehy
@pe_mi bohužiaľ tu normálna reč neexistuje. Aj ohľadom výživného ma hlúpe reči, že on mi moje kávičky platiť nebude🙈- raz do mesiaca chodíme s dcérou niekam do herne pre deti a dám si kávu.
Bohužiaľ, až pri takejto veci ako rozvod, človek naozaj vidí, s kým žil...
Hadam nebude on rozhodovat či ti bude platiť vyživne, alebo nie - to rozhodne súd. Skúsil by neplatit, pride exekutor.
budeš mať nárok na polovicu zaplatených splátok počas refinancovania v manželstve....
@pe_mi nie je to úplne ten prípad, ze by zabezpečil bývanie, ale kamoška zdedila dom, stará polorozbrata búda to bola, dala na LV aj muža a v podstate to všetko prerobil on, ich rodina vlastní firmy a oni sú tí, co majú hrcu peňazí, urobil z toho poriadnu haciendu a potom si našiel novú a ten dom je písaný už len na kamošku a ešte jej kúpil nové BMW, aby mala deti v com voziť a hradí každý jeden väčší výdavok on a nie kamoška nie je zlatokopka, keď spolu začali chodiť, tak bol len človek s priemerným príjmom

Máš nárok na to, čo si vložila do svojich úspor. Ak to boli úspory, ktoré si si vytvorila z tvojej výplaty počas manželstva, tak máš nárok na polovicu. A máš nárok na polovicu splátok uhradených za manželstva. Ak splátky muž platil bežne zo svojej mzdy. Keďže mzda spadá do BSM.