Neznáma služba Mediatext 8844 a vyššia faktúra?
Stalo sa to niekomu prosim? Mam zaplatit fakturu za moibil vtššiu ako inokedy
.
Operator tvrdi ze som využila sluzbu firmy. Mediatex. No ja absolutne o tom neviem. Ja sa nikdy do súťaží ze poslať sms na to a to cislo nezapajam ani som sa nazapojila a ani neplánujem. Jedine do Inkognita som napisala.ake oni maju uplne ine cusl
Stalo sa vam to tiez ako prodim postupovat?
Tak si vyziadaj podrobny vypis a tam uvidos cas a datum kedy si tie sluzby vyuzivala. Na 99% je to nieco na co si proste zabudla
Alebo si sa nechala o je …
https://www.techbyte.sk/2023/05/aktualne-slovac...
@terezkaarthuramax niečo si neplatila cez QR kód? Zadaj si toto číslo do google a hneď ti vyskočia nejaké diskusie. Ešte som našla:
O službe
Služba SMS on-line, alebo off-line platba je najjednoduchšia forma platenia na internete, pričom:
zákazník nepotrebuje platobnú kartu
zákazník nepotrebuje účet v banke alebo internet banking
zákazník nepotrebuje odovzdať osobné údaje
pre realizáciu platby je potrebný mobilný telefón s aktívnou SIM kartou
platba je pohodlná a prebieha okamžite
zákazník i partner má on-line prístup ku transakciám
implementácia platobného systému je jednoduchá, rýchla a bezplatná
Ako funguje služba SMS on-line a offline platba cez číslo 8844
Platiaci zákazník zašle SMS v určenom tvare na číslo 8844
Platba prebieha rádovo v sekundách
Každá služba SMS on-line platba je podmienená súhlasom mobilných operátorov a je určená pre služby tzv. “nemobilného obsahu“, t.j. všetky tovary a služby, ktoré nekončia na mobilnom telefóne. SMS on-line platbou nie je možné platiť za „mobilný obsah“, t.j. všetky tovary a služby, ktoré končia na mobilnom telefóne, ako napríklad SMS obrázky, zvonenia, chat atď. Prostredníctvom SMS on-line platby je možné zaplatiť napríklad:
Služby – inzercia, predplatné, kupóny, súbory na stiahnutie, hry, herné servery, webhosting, vstupenky a podobne
Tovar – knihy, časopisy, média CD/DVD, softvér, darčekové predmety a podobne
Preddefinované cenové hladiny pre online a offline SMS platby:
Služby a tovary je možné spoplatniť v rozpätí 0,15 – 20,00€ vrátane DPH.
Na jedno mobilné číslo je stanovený maximálny mesačný limit 180 € vrátane DPH. Je možné využívať súčasne viaceré cenové hladiny, no nie je možné ich kombinovať.
@terezkaarthuramax prihlás sa cez web do svojho konta, pozri si podrobný výpis kde nájdeš kedy si to mala odoslať a pozri v mobile odoslané SMS z toho dátumu.
Tiež si môžeš spoplatnené SMS zablokovať u mobilného operátora.
Stalo sa mi to práve teraz. Faktúra mi vyskočila (o nezmluvné platby) celkovo o 27 euro. Po konzultácii s operátorkou Orange na čísle 905, sme zablokovali "platby cez telefon" , okrem platieb za parkovacie služby, cestovné MHD a platby ŽSR. Zablokovanie týchto služieb (hazardné hry, darcovské sms (dms), tipovanie sez sms Tipos, ostatné kategorie) treba previesť až po zrušení týchto nezmluvných platieb, v mojom prípade cez sms, u prevádzkovateľa telefónneho čísla tej ktorej platby na ktoré odišla platba, pretože platby by sa pravdepodobne mesačne opakovali. Mne sa vo výpise objavili dve takéto čísla. Jedno som si povšimol a zablokoval, ale druhé som nezaregistroval a prebehla platba. Chcel by som poďakovať za túto diskusiu, ktorá túto oblasť ozrejmuje.
Kamoška to mala tiez. Volala som jej operátora (nevie dobre po slovensky)a zablokovali to
aj mne sa to stalo. Dostal som nejaky vyherny los z tesca, kde sa vyhra mala prejavit po stiahnuti QR kodu. Pri tom nacitani ani uz neviem ako som sa domotal, alebo ako ma domotali , ale potvrdil som nieco a uz mi len prisla sms od "shakemove.com" ze som si aktivoval na mesiac pristup k videam kde su nejake treningy. Do 5-tich minut som to odoberanie cez sms ukoncil a napisal im meil, ze o nic od nich nemam zaujem a netusim akym omylom som sa dostal k tomu ze som si nieco takeho aktivoval a ziadal o vratenie pemazi. Prisla mi len odpoved prudko mudropravnickeho charakteru ze mi peniaze vratit nemozu lebo "bla bla bla". Su to šmejdi. Tiez som si dal u operatora zablokovat taketo sms platby, lebo uz ma takto dostali aj pred cca5-6 rokmi :(

Pardon za preklepy.