Môže dostatok peňazí zabezpečiť šťastie na Slovensku?
Súhlasíte s tým, že ak človek dostatok peňazí, tak mu bude dobre aj na Slovensku niekde v zapadakove a ak ich nemá tak sa bude mať zle aj vo Švajčiarsku a iných vyspelých štátoch?
Samozrejme.
Dnes rozhovor na Fun rádio s nejakou modelkou, herečkou?
otázka - chceš byť smutná v mercedese, alebo veselá v autobuse
odpoveď - veselá v mercedese.
Takže sa to prezentuje takto aj v mediách.
@anonym_autor Preboha, to kto vymýšľa tieto stupídne témy a zadania? To nemôže byť človek, to musí byť nejaká umelá neinteligencia. Ak je to živé ,tak to musí byť nejaká prírodná retardácia.
@anonym_autor pre mňa to neplatí. Teda ak sa bavíme o nejakom špeciálnom finančnom zabezpečení. Pre mňa je dôležitá kultúra (pasívna - že idem na nejaké vystúpenie, podujatie, aj aktívna, že sa zapájam, niečo tvorím...), komunita podobne zmýšľajúcich ľudí, ktorí chcú ísť kus do hĺbky napríklad aj v rozmýšľaní (že proste čítajú náročnejšie knihy, majú radi filozofiu). Dôležité je pre mňa dobrovoľníčenie, ale nemám kapacitu organizovať všetko, čoho chcem byť súčasťou, hlavne popri malých deťoch, takže možnosti, kde len prísť a zapojiť sa (napríklad chodiť variť bezdomovcom, sadnúť si k nim a najesť sa s nimi), rôzne kurzy a kadečo ďalšie. A rada stretávam ľudí, aj cudzích , na ulici. Za mňa zapadákov nie ani s kopou peňazí. Radšej v menšom byte a peniazmi ltt niekde v civilizácií.
@anonym_autor Preboha, to kto vymýšľa tieto stupídne témy a zadania? To nemôže byť človek, to musí byť nejaká umelá neinteligencia. Ak je to živé ,tak to musí byť nejaká prírodná retardácia.
@anonym_9881bc Prečo? Podľa mňa dobrá téma na diskusiu vedúca k zamysleniu o tom, ako sa tu naozaj žije.
@anonym_autor pre mňa to neplatí. Teda ak sa bavíme o nejakom špeciálnom finančnom zabezpečení. Pre mňa je dôležitá kultúra (pasívna - že idem na nejaké vystúpenie, podujatie, aj aktívna, že sa zapájam, niečo tvorím...), komunita podobne zmýšľajúcich ľudí, ktorí chcú ísť kus do hĺbky napríklad aj v rozmýšľaní (že proste čítajú náročnejšie knihy, majú radi filozofiu). Dôležité je pre mňa dobrovoľníčenie, ale nemám kapacitu organizovať všetko, čoho chcem byť súčasťou, hlavne popri malých deťoch, takže možnosti, kde len prísť a zapojiť sa (napríklad chodiť variť bezdomovcom, sadnúť si k nim a najesť sa s nimi), rôzne kurzy a kadečo ďalšie. A rada stretávam ľudí, aj cudzích , na ulici. Za mňa zapadákov nie ani s kopou peňazí. Radšej v menšom byte a peniazmi ltt niekde v civilizácií.
@any_soj to s tou kultúrou beriem, ale akože ľudia v zapadakove nemôžu byť inteligentní a čítať filozofické knihy? Lebo zrovna túto pripomienku som teda nepochopila
Nedavno som kukala v robote komediu,kde akoze sefredaktorka zobrala jedneho svojho kolegu na liberalne predstavenie.Strcil si farbu do riti a akoze si prdol a tu farbu vyspliechol na platno,taku jednu slehu dostal aj jej kolega.Ej ale som sa na tom dobre zasmiala.Ale ked vidim tie tanecky ala kope ma elektrina,tak je to skor do placu,ze raz aj u nas bude toto,ze wau umenie.A ludia drbnuti budu tomu tlieskat.
No slaboprijmovym ludom sa tu zije zle,to je jasne.Ti,co maju vysoke prijmy sa tu zije stale dobre a vyborne.A je jedno kde byvaju.
Ľudia ti tu budú písať žvásty.. Ale pravda je, že ak žiješ dlhodobo v strese, že nemáš žiadne úspory, počítaš centy na rožky týždeň do výplaty, tak jednoducho žiješ v takom existenčnom strese, ktorý si ľudia s príjmom, kedy vedia bez problémov zaplatiť účty, kúpiť si kvalitné potraviny, aj niečo pre potešenie, zároveň ale aj odložia/investujú, nevedia ani predstaviť. Takýmto ľudom by sa určite žilo ľahšie a teda v tomto zmysle aj o niečo šťastnejšie, ak by mali vyšši príjem. Jedna priečka v Maslowovej pyramíde potrieb by bola naplnená. Šťastie v zmysle zabezpečenia by bolo. Môže sa ísť o level vyššie.
Pre každého pojem ,, dostatok peňazí " znamená niečo ine. A áno, keď vieš každý mesiac zaplatiť účty, splátku , potraviny a všetko čo potrebuješ plus niečo navyše čo vlastne nepotrebuješ tak žiješ dobre a hlavne bez stresu. A je jedno, kde žiješ.
Všade, kde máš peniaze sa máš dobre, už len to vedomie, že máš peniaze a môžeš odísť ti bude robiť v podvedomí lepšiu náladu 🙂. Ak je človek zdravý a má peniaze, tak vlastne nemá žiadne problémy.
@anonym_autor ano, chudobnym je tazko zit vsade na svete
Peniaze sú potrebné k životu, ale láska k peniazom ani množstvo peňazí nezabezpečí šťastie v živote.
Kto má veľa a túži mať ešte viac potom sa bojí že o peniaze príde, aj spravovať veľký majetok stojí čas a námahu, alebo si "užíva život" až sa zhumpľuje a predčasne zomrie.
Peniaze sú potrebné k životu, ale láska k peniazom ani množstvo peňazí nezabezpečí šťastie v živote.
Kto má veľa a túži mať ešte viac potom sa bojí že o peniaze príde, aj spravovať veľký majetok stojí čas a námahu, alebo si "užíva život" až sa zhumpľuje a predčasne zomrie.
@anonym_087b4c Majetok zaväzuje, peniaze oslobodzujú
Stastie nie je len o peniazoch. Pravdaze s malom sa zije tazsie, ale stastie je hlavne o vztahoch. Vsade kde sa clovek citi dobre, je zdravy, peniaze mu stacia na jeho styl zivota a ma okolo seba spravnych ludi sa zije stastne.
@any_soj zalezi co si predstavujes pod pojmom zapadakov
@anonym_autor stastie cloveka nespociva v peniazoch...aj bohaci su nestastni a "chudobni" ludia v zapadakove stastni...

A prečo by sa nemal mať dobre v "zapadakove" ak bude finančne zabezpečený? Kebyže nemáme teraz blízko svokrovcov tak by sme tiež išli asi skôr do nejakého "zapadakova" na stredné Slovensko, ďalej od Bratislavy..