Môže exekútor siahnuť na daňový bonus?
Dobrý deň, môže exekútor siahnuť na daňový bonus, ktorý nám príde na poštu?
@sofia1000 teoreticky môže, môže požiadať daňový úrad o informáciu či nemáte preplatok či bonus a môže žiadať o vyplatenie toho bonusu, takže vám nepríde.
@1andrea111 a môže to nejako zistiť aspoň zavolať na daňový úrad či náhodou nevolal exekútor?
@sofia1000 takú informáciu neviem či poskytnú. Exekútor nevolá na daňový úrad, pošle rovno exekučný príkaz s číslom účtu kam peniaze poslať.
@lienka.7 môže však zabrániť tomu aby boli zaslané pokiaľ sú posielané z daňového úradu
@lienka.7 ani na bonus? Ak aj tam zavolá ako píše hore @1andrea111?
@1andrea111 a kde potom pôjdu tie peniaze?
@sofia1000 no na nedoplatok, ktorý vymáha exekútor. Nemusí to tak byť, ale môže sa to stať. Záleží či exekútor napíše na daňový úrad alebo nie. A samozrejme ten daňový bonus musí byť na toho, kto má exekúcie.
@sofia1000 a z čoho chce splácať exekúciu ak nie je zamestnaný, ak sa smiem spýtať?
@bielasovicka nájde si prácu a bude ju platiť, teraz je na úrade práce
@1andrea111 pochybujem, že exekutor dával dopyt aj na daňový úrad. Co je však podstatnejšie podľa mna je to, o aký prípad ide. Pokial ma co ja viem exekúciu 2000€ a z DU dostane co ja viem 3000€, ide podľa môjho názoru o poškodzovanie veriteľa, keďže z tých peňazí, by mohla byt vyplatená exekúcia oprávnenému a dlžník ju v podstate nepriznal. A to už je trestný čin. Nie som ale pravnik, možno sa mýlim.
Možno to objasní @draik
@lienka.7 pracuješ na daňovom úrade? Pretože ja ano.Odpisujem exekútorom a posielam peniaze. Hlavne v tomto období preplatkov.
Nešlo by o TČ poškodzovania veriteľa
@1andrea111 takže môže ale nemusí tak ďakujem keď tam pracujete tak uvidíme do 10.5. Ale stáva sa to stále?
@1andrea111 ale možno ide o to že za čo ma exekúciu napríklad z sociálnej poisťovne alebo z faktúr či nie.
@sofia1000 no na nedoplatok, ktorý vymáha exekútor. Nemusí to tak byť, ale môže sa to stať. Záleží či exekútor napíše na daňový úrad alebo nie. A samozrejme ten daňový bonus musí byť na toho, kto má exekúcie.
@1andrea111 dobrý deň prepáčte no chcem sa opýtať či exekútor má právo strhnúť celú sumu daňového preplatku?? Respektíve daňové bonusy na deti ďakujem
Ahojte . Takže exekútor môže siahnuť na daňový preplatok a preto nepríde na účet danej osoby ? a dostane o tom nejaké info dotyčný prosím ? nejaké oznámenie ? :-/

@sofia1000 brať áno, ale dávať nie. Hrozné.