icon

Môže manžel žiadať daňový bonus na nevlastné dieťa?

19. jan 2025

Dobry vecer idem na Vas s otazkou prosim Vas moze si dat moj manzel danovy bonus na dceru aj ked nie je jeho vlastna? Mam ju v starostilovsti ja. s Ex mame vyborne vztahy ze nemame vobec nic sudne. Dakujem za vysvetlenie ale nevyznam sa v tom 🙂 alebo ake mame moznosti kedze ja som na rodicovskej dovolenke momentalne takze ja nemozem poberat na nu a ex tiez nie kedze nemame striedavu starostlivost a chodi ku nemu len kazdy druhy vikend 🙂 ci sa mylim? Dakujem pekne este raz

petamich
19. jan 2025

Ano, ak ste manzelia a zije s dietatom v spolocnej domacnosti, tak moze (kedze manzel nesplna podmienku spolocnej domacnosti)

autor
19. jan 2025

@petamich ano vsetci zijeme spolu 🙂 takze kludne si ju moze dat do dani? 🙂

petamich
19. jan 2025

Moze 🙂

autor
19. jan 2025

@petamich dakujem pekne 🙂

autor
19. jan 2025

@petamich a mozem sa este spytat a da sa to? vyplatia spatne kedze ja som cca rok na rodicaku a nepoberam na nu danovy bonus? Ze ci si este moze manzel tento rok podat na nu bonus dakujem

autor
19. jan 2025

Ze ci to este stiha

petamich
19. jan 2025

No v rocnom zuctovani si to moze dat uplatnit alebo teda ked si bude robit danove priznanie (neviem ci je zamestnanec alebo zivnostnik alebo ako), takze si to uplatni teraz rocne (za minuly rok), tam len teda musel byt tvoj manzel cely rok (resp. narok vznika za obdobie, ked bol manzel)

zalka
19. jan 2025

Len od kedy ste manželia môže si uplatniť DB na tvoju dcéru. Aj spätne tuším 3 či 5 rokov.

autor
19. jan 2025

@petamich je zamestnanec a pobera danovy bonus aj na nasho spolocneho syna 🙂 a teda na moju dceru este nepobera lebo sme nevedeli ze sa to da

autor
19. jan 2025

@zalka manzelia sme uz 5 rokov ja som pracovala a poberala som na nu ja len teraz nemozem kedze som na rodicaku a syn ma rok 🙂 takze za ten rok 2024 si da teda uplatnit na moju dceru 🙂

zalka
19. jan 2025

ANO KLudne si môže uplatniť celý min. rok DB na tvoju dcéru, a tento rok môže požiadať o mesačné vyplácanie, má na to právo

autor
19. jan 2025

@zalka dakujem krasne ❤️

autor
19. jan 2025

Dakujem Vam vsetkym ❤️❤️

kk77
20. jan 2025

Myslim, ze 5 rokov spatne sa este da poziadat o doplatenie danoveho bonusu.