Môže prevod z Čiech na Slovensko trvať týždne?
Prosím vás je možné aby prevod z ČR do SR trval dlhšie ako dva týždne? Kupujúca vraj urobila prevod 9.2. a doteraz nič neprišlo... Neviem nič, či to bola platba SEPA alebo ako im to tam funguje.
Nie.
Ja posielam zo Spain na Sk a aj naopak a je to vzdy na nasledujuci deñ na ucte
@blazargandalf toho sa bojím 😢
Robievam platby medzi slovenským a švédskym účtom a medzi slovenským a španielskym. Ako píše tenerifka, vždy nasledujúci pracovný deň je platba na účte. Celá Európa tak funguje. Takže dotyčná klame.
Klame, posielam peniaze z CZ účtu na SR účet a vždy prídu nasledujúci deň.
a preco niekomu posielas tovar, ked nemas peniaze?
Posielam do Čiech a cez deň prídu hneď, po 18tej až na druhý deň ráno. Ak si poslala tovar skôr, žiaľ, oklamala ťa.
Ceska republika je zaradena v systeme SEPA platieb, takze financne prostriedky mas nasledujuci pracovny den na ucte, aj by to nezadala ako SEPA ale zahranicnu platbu, tak aj tak by si ich uz davno mala 🤷♀️
@liz_lemon to bolo inak. Oni prišli z čiech si vyzdvihnúť a až tu keď prišli, povedali že nemajú peniaze, že pošlú. Podpísali sme zmluvu, ale tá mi je na dve veci teraz. Aj doklad mi dali odfotiť.
no, mam dost, ze takto vychcani ludia existuju, cudujem sa ti, ze si im to dala, ked prachy nedali
@liz_lemon týždeň predtým tiež takto z čiech prišli a peniaze prišli do týždňa. Všetko prebehlo ok. Preto som to povolila...
Nuž máš ponaučenie. Ak si objednáš niečo z eshopu na dobierku, videla si niekedy, že by si mohla prebrať tovar, ale zaplatiť až za týždeň? No nie. Ak máš toľko peňazí, že to tvojej rodine chýbať nebude, tak rob takéto veci aj naďalej. Mne sa normálne rozum zastavuje, že dáš niekomu veci bez toho, aby ti dal peniaze. Je úplne zjavné, že keby chceli zaplatiť, tak tie peniaze pri preberaní majú. Jediná alternatíva, ktorá mi napadá, napísať im, že do konca týždňa ak nebudú peniaze na účte, píšeš ich zamestnávateľovi na personálne, že ťa okradli.
O akú sumu sa cca jedná?

Dva týždne je podozrivo dlhá doba. Cítim podvod.