icon

Môžem byť na PN, keď žiadam o hypotéku?

mary115
25. aug 2025

Ahojte Chcem sa opýtať kto v blízkej dobe požiadal o hypotéku v Sloven.sporitelni či tam vadí keď mám na výplatnej láske že som bola Pn alebo či nemôže byť Pn iba počas toho ako podávam o hypotéku?Ďakujem

oriesocek
25. aug 2025

V čase podania žiadosti a počas vybavovania by si nemala byt na PN. Mne sa to bohužiaľ stalo a vtedy môj príjem pri žiadosť vôbec neriešili aj hoci som pracovala v kuse 12 rokov… brali do úvahy iba manželov príjem

werony_n
25. aug 2025

@mary115 záleží od toho ako dlho ste boli PN, určite ak ste aktuálne PN tak vám hypotéku nedajú ,pretože pri overení príjmu sa overí 0, ak ste boli len krátko PN a medzitým vám uz prišiel príjem,tak by to nemal byt problém

mogaa
26. aug 2025

overuje sa príjem v SP a už len to že je niekto dlhšie PN zníži vymeriavací základ overovaný cez SP.....

la_dolce_vita
26. aug 2025

Ak si bola pn a to len kratkodobo a uz pracujes, tak problem nebude. Vypl. Pasky netreba.

jajo1
26. aug 2025

brali sme tento rok v slsp, manžel bol na dlhodobej pn (6 mesiacov) kvôli operácii a pn musel ukončiť a na účte musel mať aspoň jeden pohyb/príjem od ukončenia pn. Potom sme hypotéku bez problémov dostali