icon

Môžem vytlačiť daňové priznanie na A4 papier?

ninanikol
16. feb 2025

Zdravím, nemám možnosť ísť po tlačivo na daňové priznanie na daňový úrad a dávam ho vypracovať maminej známej. Našla som info, že môžem vytlačiť, aj čiernobielo, ale nie že či môže byť vytlačené na A4 alebo len na A3 a zohnuté na A4 (tak ako je originál tlačivo, taká kvázi knižka A4-ková). Nebude im vadiť, že im dám 6listov/3listy obyčajného papiera - predsa len sa vedia lepšie postrácať ako tá "knižka". Môžem tlačiť obojstranne na A4-ky (ak môžu byť teda tie A4)? Nemám možnosť ani ísť odovzdať daňové osobne, čiže ani ho neviem na daňovom úrade prepísať do ich tlačiva

vanilkovazmrzka
16. feb 2025

Samozrejme ze moze byt na a4

kavasmliekom
16. feb 2025

@ninanikol nikdy som nemala zohnute papiere a preto sú tlačivá na internete, že si ich môžeš vytlačiť. Ci farebné, alebo čiernobiele. A samozrejme a4

hannulik7488
16. feb 2025

@ninanikol určite vytlačiť DP vo formáte na A4, pretože DP sa ešte musí skenovať a keby to bolo na A3, tak by to museli pretrhnúť na A4

ninanikol
autor
16. feb 2025

@hannulik7488 ja len z toho dôvodu, že aj oni majú originál tlačivá A3 na A4 zohnuté a mala som obavy, že keď prinesiem len na takých A4 kancelárskych, či sa nepostrácajú

ninanikol
autor
16. feb 2025

@kavasmliekom áno, viem, že môžem doma tlačiť, aj Č-B, 🙂len som sa obávala toho,či sa nepostrácajú od seba tie papiere, keď to budú len A4 kancelárske, či neskritizujú zvlášť keď nemám možnosť DP potom prerábať a posielať otca na viackrát na daňový úrad, ktorý je "od ruky" a neverím, že by to prípadne bezchybne prepísal do originálneho papiera

ninanikol
autor
16. feb 2025

@hannulik7488 a ešte nepodstatná otázka: oni potom to svoje originál tlačivo musia tiež trhať?

kavasmliekom
16. feb 2025

@ninanikol nie, netrhaju svoje, ale ja ani neviem aké je originál. Tak to nerieš, máš možnosť si to vytlačiť, vytlač, vypíš a nezabudni podpísať.

hradnapani
16. feb 2025

Na A4 urcite. Tlacila som obojstranne aj jednostranne a bolo to v pohode

hannulik7488
16. feb 2025

@ninanikol áno, originál farebné tlačivo, ktoré je na DÚ je v strede perforované a po prebratí DP sa musí pretrhnúť na jednotlivé strany A4 a ide do skenera

vsicka036
16. feb 2025

@ninanikol ano, trha sa original tlacivo, aby sa mohlo oskenovat.

lenicka298
16. feb 2025

@ninanikol normálne to vytlač obojstranne na klasickú A4. Originál tlačivá aj tak danovačky hneď trhajú, aby to mohli skenovať. Nosím tak kopec danovych, a je to v pohode. Ak to budeš posielať poštou, tak doporučené, aby si mala potvrdenie o odoslaní 🙂

ninanikol
autor
16. feb 2025

Ďakujem za rady ❤️

babushkaem
16. feb 2025

A ta známa tu bude cele ručne vypisovať? Lebo na finančnej správe sa to da pekne vypísať a vytlačiť.

wiwi28
Autor odpoveď zmazal