Môžem vytlačiť daňové priznanie na A4 papier?
Zdravím, nemám možnosť ísť po tlačivo na daňové priznanie na daňový úrad a dávam ho vypracovať maminej známej. Našla som info, že môžem vytlačiť, aj čiernobielo, ale nie že či môže byť vytlačené na A4 alebo len na A3 a zohnuté na A4 (tak ako je originál tlačivo, taká kvázi knižka A4-ková). Nebude im vadiť, že im dám 6listov/3listy obyčajného papiera - predsa len sa vedia lepšie postrácať ako tá "knižka". Môžem tlačiť obojstranne na A4-ky (ak môžu byť teda tie A4)? Nemám možnosť ani ísť odovzdať daňové osobne, čiže ani ho neviem na daňovom úrade prepísať do ich tlačiva
@ninanikol nikdy som nemala zohnute papiere a preto sú tlačivá na internete, že si ich môžeš vytlačiť. Ci farebné, alebo čiernobiele. A samozrejme a4
@ninanikol určite vytlačiť DP vo formáte na A4, pretože DP sa ešte musí skenovať a keby to bolo na A3, tak by to museli pretrhnúť na A4
@hannulik7488 ja len z toho dôvodu, že aj oni majú originál tlačivá A3 na A4 zohnuté a mala som obavy, že keď prinesiem len na takých A4 kancelárskych, či sa nepostrácajú
@kavasmliekom áno, viem, že môžem doma tlačiť, aj Č-B, 🙂len som sa obávala toho,či sa nepostrácajú od seba tie papiere, keď to budú len A4 kancelárske, či neskritizujú zvlášť keď nemám možnosť DP potom prerábať a posielať otca na viackrát na daňový úrad, ktorý je "od ruky" a neverím, že by to prípadne bezchybne prepísal do originálneho papiera
@hannulik7488 a ešte nepodstatná otázka: oni potom to svoje originál tlačivo musia tiež trhať?
@ninanikol nie, netrhaju svoje, ale ja ani neviem aké je originál. Tak to nerieš, máš možnosť si to vytlačiť, vytlač, vypíš a nezabudni podpísať.
Na A4 urcite. Tlacila som obojstranne aj jednostranne a bolo to v pohode
@ninanikol áno, originál farebné tlačivo, ktoré je na DÚ je v strede perforované a po prebratí DP sa musí pretrhnúť na jednotlivé strany A4 a ide do skenera
@ninanikol normálne to vytlač obojstranne na klasickú A4. Originál tlačivá aj tak danovačky hneď trhajú, aby to mohli skenovať. Nosím tak kopec danovych, a je to v pohode. Ak to budeš posielať poštou, tak doporučené, aby si mala potvrdenie o odoslaní 🙂
Ďakujem za rady ❤️
A ta známa tu bude cele ručne vypisovať? Lebo na finančnej správe sa to da pekne vypísať a vytlačiť.

Samozrejme ze moze byt na a4