icon

Môžem využiť rekreačný poukaz aj v roku 2025?

baby8686
8. jan 2025

Pekny vecer, mam otazocku ohladom vyuzitia poukazu. Ubytovanie som mala od 28dec 2024 do 1jan 2025. Myslite, ze ho mozem vyuzit uz pre rok 2025? Limit pre 2024 som uz vycerpala. Dakujem

gribka1
8. jan 2025

Myslím, že nie. Ale možno je niekto viac znalý.

huxy
8. jan 2025

Tiež si myslím, ze nie, keďže začiatok pobytu je rok 2024.

lilianka28
8. jan 2025

@baby8686 Nie, nakoľko začiatok rekreácie bol v roku 2024.

zooeynka
8. jan 2025

U nas to takto tiez neakceptovali....zaciatok dovky bol relevantny

11brano11
Odpoveď bola odstránená
baby8686
autor
8. jan 2025

Dakujem vam krasne za odpovede. Tak asi to presuniem na manzela 🙂 nech on uplatni.

moolnarkaa
8. jan 2025

@baby8686 ja som toto riešila pred rokom s našou zamestnankyňou, dokonca som sa hádala s ex účtovníčkou, že je to na zamestnancovi, či si chce “dočerpať” v starom roku, alebo chce uplatnit už z nového. Tvrdila, že v žiadnom prípade bla bla.. tak som kontaktovala priamo finančnú správu a zástupkyňu daňového úradu, a neuverite, mala som pravdu 😁 Je to na Vás ako sa rozhodnete, keďže ide o pobyt na prelome roka. Niekde budem mat aj uložené ich stanovisko, môžem Vám to zajtra v práci pohľadať, ak bude potrebné 😊

baby8686
autor
8. jan 2025

@moolnarkaa Dakujem vam krasne 😊. Uvidim, co mi povedia od nas z HR. Fakturu mam na svoje meno (Manzelovo a deti su spomenute v texte). Asi by som potom musela davat prerabat fakturu na neho, ak by mne nechceli uznat.

moolnarkaa
8. jan 2025

@baby8686 Samozrejme musí byť písaná na toho, kto si príspevok uplatňuje, a podstatné je ešte aj, z koho uctu bola faktura platená, ak nebola teda v hotovosti. 😊

jaroe
8. jan 2025

@moolnarkaa aj majiteľ uctu je dolezity? Cize keď máme len jeden účet (majiteľ je manžel), tak si ja nemôžem uplatniť rekreačný poukaz? Resp. keď napr. zaplatím zálohu vopred prevodom a zvyšok doplatíme v hotovosti pri pobyte, tak mi zamestnávateľ preplatí len 55 percent z toho hotovostného doplatku?

gribka1
8. jan 2025

Na faktúre napíšu teba, keď chces uplatniť poukaz, plus manžel. Je jedno z ktorého účtu to išlo, myslím.

moolnarkaa
8. jan 2025

@jaroe Pri manželoch sa vie spraviť výnimka, ak sú splnené podmienky podľa zákonníka práce.

janka_266
9. jan 2025

@jaroe pri manželoch je to jedno na koho je účet písaný, pokiaľ teda nemáte zúžené BSM naň

jaroe
9. jan 2025