Môžem získať hypotéku na 50000 eur vo veku 22 rokov?
Dobrý deň ,
Mám 22 rokov a mám stabilnú prácu a v čistom mám 800€ mesačne schválili by mi hypotéku na 50000€ na schválenie rerkreačnej chalupy na voľný čas? Bývanie mám už zabezpečené čiže jednalo by sa len o chatu na voľný čas.
Ďakujem
@martul ved píše že byt už má chce chatu.
@kasl preco sa nespytas v banke, alebo nejakeho dobreho poradcu?
plat 800 nie je vela, pises, ze byvanie mas... mas nehnutelnost v osobnom vlastnictve? to zvladnes z 800 eur vyzit, ked zaplatis vsetko co treba v byte a este aby ti vyslo na splatku? ak nemas vlastnu nehnutelnost, tak si skomplikujes situaciu, lebo keby si chcela v buducnosti brat hypoteku, tak ti s tymto uverom nevyde.
ak mas vlastnu nehnutelnost, tak by bola moznost americkej hypoteky, zaloziz byt v prospech hypoteky a mozes kupit chatku na rekreaciu. ale tiez pocitaj s tym, ze chata za 50000 bude urcite potrebovat investicie, takze ja to z 800 eur nevidim ruzovo.
dajú neboj sa. 🙂
informuj sa v banke, to je najistejsie... a treba ti vediet aj hodnotu nehnutelnosti, nie len kolko na nu chces. Hypo mozes brat aj vyssie s ohladom na rekonstrukcie.. teraz je tazko riesit komu daju nedaju a aku daju
@alickapusinka ja viem, že už byt má. Ja to len porovnávam že s príjmom 800 v čistom by som veľmi rozmýšľala kúpiť si vlastnú strechu nad hlavou čo je oveľa potrebnejsie nie to ešte chatu.
@martul s toho hľadiska áno len nepíše či býva na prenájme a chatu si chce kúpiť či býva vo svojom byte čo si kúpila.
na chatu ale dostaneš len tuším 60% či koľko. ak by si chcela viac tak musíš založiť inú nehnuteľnosť.
@kasl No ja silno pochybujem, že by ti schválili. Teraz to funguje tak, že musíš mať našetrené minimálne 20%sumy, ktorú chces požičať. To znamená, že v tvojom prípade musíš mať 10 000 nasetrenych. Oni ti poskytnú 40 000. Čo sa týka chaty nie jee to veľmi nevhodná kúpa pre teba ako pre mladú babu. Neda sa tým tka ľahko ručiť, ani predať. Pre banku to nie ej ideálna nehnuteľnosť na ktorú by mala poskytovať hypo.
Ale teda ... Choď do banky a budeš múdrejšia .... No za seba ti odporúčam radšej využiť peniaze rozumnejšie
tak ja neveim, ja keby som mohla chatu si kupim, kludne moze aj zarabat... teraz sa podla lokality majland da zarobit na prenajme chat... obsadene sviatky su aj pol roka (aj viac) vopred...
ja by som sa informovala v banke... a rozhodla sa, ale 50t na chatu je dost, cize naozaj by ma zaujimala lokalita a chata, pozemok.
@kasl záleží od ceny chaty, aj od toho, či má súpisné číslo ale pri prijmne 800€ je 50tis nereálnych, pokiaľ by do hypo nešiel niekto s tebou 🙂
S takym platom max bezucelovy uver 20 000. Aj to budes pred vyplatou susit hubu.
Ja by som si najskôr pozrela banky,úroky, tam sú hypokalkulacky a máš tam rovno aj mesačne splátky ktoré sa v realy veľmi ale nelíšia
Alebo máš možnosť PSS kde na takéto prerábky dávajú úvery/hypoteky musíš to aj vydokladovať…lenže neviem či ti daku toľko len tak bez nejakého znaleckého..alebo niečo take myslím či to nemá nejaky taký princíp ako keď sa kupuje byt…tiež treba zrátať mesačne výdavky strava mobil internet telka bývanie nájomné elektrika plny kúrenie …rôzne tvoje výdavky..či ti to vôbec bude financne vydávať s hlavne či by ti takú sumu pri takom plate schválili ale určite by som sa obrátila na nejakého finančného poradcu..
@tinka_1807 ja som riešila pred pomaly už dva roky budú a v tatrabanke a ani v prioamabake vôbec nepotrebovali tých mojich 10% či koľko percent našetrených ..na ucte som podotýkam toľko ani nemala žeby to nepýtali..
@zmrzlinka2021 velmi vystizne napisane....otroctve.....este je mladucka....to este nepochopi...musi zazit....
Ved ju tu neukamenujte! Ani neviete, aka.chata, kde....hlavne, ze vzdy vypisujete, ze nehnutelnoat je super investicia a prinajhoršom sa casom preda...vieme, kde stoji dom? Co ak v obci, kde spokojne prrda casom za oveľa viac...ziadne info nemáme...ja skor tlieskam rozmyslaniu 22 rocnej, ktora v svojom v3ku ma byvavie (zdedila? Mozno....) a napriek tomu sa neflaka, nemina na sprostosti, ale zhromazduje korunky dalej...
Ked zalozis byt a chatu tak ti podla mna daju
@martul no jasne záleží všetko od banky od prace ako dlho je tam človek v tej práci ..napríklad v prime mi ponúkali len 75%..a aj to z ceny znaleckého posudku ktorú ešte oni tak skresali že prerobený trojizbovy byt v dobrej lokalite ho nacenili ako na starší jednoizbak v zlej lokalite 🥲🥲😂😂
@kasl na rekreacnu nehnuteľnosť v určitých prípadoch hypotéku vôbec neschvaľujú. Musíš mať dobrú bonitu. A keďže si ešte žiadny úver nesplácala a máš plat 800€ určite este nemáš dobrú bonitu. Okrem toho, keby ti aj hypo schválili, tak nedávajú 80% z hodnoty chaty ale oveľa menej %. Takže netreba sa pýtať na MK či ti schvália, ale v banke. Tvoja nehnuteľnosť na bývanie je bezpredmetná. Na úver treba mať hlavne príjem.

@kasl úplne zbytočne si komplikujes život. Úvery sú vždy o určitom otroctve. Bývanie máš