Môžem získať úhradu škody od Union poisťovne?
Ahojte, poraďte a pomôžte mi prosím. Pred týždňom nám pod domov praskla hadica ktorá vedie z šachty k domu a kotlu. Manžel pracuje v zahraničí ja som bola cez týždeň u mami. A v nedeľu ráno volá máme starsotkina z obce kde bývame že vraj nám za 2 týždne oditaklo 130kb vody. No ja som myslela že odpadnem, ihneď som sa vrátila domov a začala som to riešiť. Zavolala som vodara ktorý sa to snažil vyriešiť a hľadal kde môže ťa trubica prasknutá byť je z obce kde bývam. Trvalo to 3 dní kým sa to dalo do poriadku, nakoniec to opravil no ale medzi tým mi stihlo odtiecť 140kb vody, pomohli mi steny v pivnici, vodár musel zbyjackov búrať do 50 CM základu pod domom aby našiel tú prasknutú trupku. Kotol sa mi pobláznil, keďže netkaloval dobre vodu, lebo tá voda z hranici odtekala. Takže moja otázka na toto všetko je mám nárok na úhradu škody od poisťovne? Dom mám poistení proti všetkému, je možné aby mi poisťovňa totiž škodu uhradila ? Vodarovi som zaplatila z ruky do ruky keďže sa poznáme a nechcel mi nic fakturovať.
@jarka_black áno máme. Mám poistku na domácnosť aj na nehnuteľnosť na všetky živili a pod.
Dobrý deň, riziko škody z vody zahŕňajú aj škody na vodovodnom a plynovom potrubí. Je však potrebné vyhotoviť fotografie a nahlásiť škodovú udalosť cez náš web, prípadne sa poradiť na zákazníckej linke. Tu Vám ľudia nedokážu preveriť či máte platnú zmluvu, dostatočné krytie a podobne 🙂 Veríme, že všetko bude vybavené v poriadku a k Vašej spokojnosti. V prípade otázok nás kontaktujte telefonicky na 0850003333. Ďakujeme za pochopenie.

treba pozrieť do zmluvy, či máte aj vodovodné škody
a čo najskôr to nahláste aj s fotkami