icon

Môžu banky znižovať úroky pri sporení?

Včera o 10:45

Dobrý deň, aj Vám znížili úrok v Slovenskej sporiteľni pri sporení na 0,5%? Pred rokom na v banke prehovarali, aby som tam dala čím viac peňazí, bol tam 1% úrok, potom dali 0,8 a teraz 0,5%. Môžu takto znižovať úroky?

zalka
Včera o 10:52

@anonym_autor môžu znižovať a ty môžeš vybrať a dat peniaze inde... Pozri fio... Ma úrok 1.5% až 1.8%, vedenie zdarma i bežný účet.

Naša ponuka sporiacich účtov pre všetkých:
Fio konto ponúka pásmové úročenie. Vklad do 10 000 EUR je úročený sadzbou 1,8 % p.a. Vyššie úročenie platí vždy pre jeden sporiaci účet klienta. Z Fio konta je možné posielať platby bez obmedzenia počtu medzi svojimi účtami, a v rámci banky.
Fio sporiaci účet úročí všetky vložené peniaze bez obmedzenia sadzbou 1,5 % p.a., počet odchádzajúcich platieb je obmedzený na 2 mesačne.
https://www.fio.sk/bankove-sluzby/sporenie/spor...

hopatko
Včera o 11:21

Ano, mozu. Slovenska sporitelna je sukromna spolocnost, ktora podnika za ucelom zisku. Moze si znizovat / zvysovat poplatky a uroky za ucelom dosiahnutia zisku ako a kedy chcu, ak dodrziavaju zakon a silnu regulaciu z Narodnej banky Slovenska.

anonym_5dc584
Včera o 11:39

Opakujem sa ale preco ludia nepouzivaju Revolut, 3%+ (zalezi od meny ale tak zmenis)
uroky vyplacane denne, ziadna viazanost :D

liz_lemon
Včera o 15:38

ja tam mam stale 1%

autor
Včera o 15:42
@liz_lemon

ja tam mam stale 1%

@liz_lemon mne zobrazuje pri sporení úrok 0,5%.
Takže každému dávajú iné úroky? Podľa čoho to určujú?

alenamihal
Včera o 16:00
@zalka

@anonym_autor môžu znižovať a ty môžeš vybrať a dat peniaze inde... Pozri fio... Ma úrok 1.5% až 1.8%, vedenie zdarma i bežný účet.

Fio konto ponúka pásmové úročenie. Vklad do 10 000 EUR je úročený sadzbou 1,8 % p.a. Vyššie úročenie platí vždy pre jeden sporiaci účet klienta. Z Fio konta je možné posielať platby bez obmedzenia počtu medzi svojimi účtami, a v rámci banky.
Fio sporiaci účet úročí všetky vložené peniaze bez obmedzenia sadzbou 1,5 % p.a., počet odchádzajúcich platieb je obmedzený na 2 mesačne.

@zalka ja uz dlhsie kukam po Fio,kedze chcem zmenit banku ..kde sa potom lepsie oplati dat peniaze na 1.odkladaci 2.sporiaci alebo 3. konto??? Hovorime o 15 000 eur ..ako by bolo naj ich rozdelit ???

maranco
Včera o 16:15
@alenamihal

@zalka ja uz dlhsie kukam po Fio,kedze chcem zmenit banku ..kde sa potom lepsie oplati dat peniaze na 1.odkladaci 2.sporiaci alebo 3. konto??? Hovorime o 15 000 eur ..ako by bolo naj ich rozdelit ???

@alenamihal teraz ich máš kde a aký máš tam úrok?

10 000 dáš na FIO konto úrok 1,8% môžeš kedykoľvek vyberať koľkokrát chceš bez obmedzenia
5 000 dáš na FIO sporiaci 1,5 % a môžeš z neho vyberať 2× do mesiaca.

ak ich dlhšiu dobu nepotrebuješ, tak lepšie by ich bolo investovať ako držať na účte

zalka
Včera o 16:17
@alenamihal

@alenamihal fio konto 9900e, a fio sporiaci zvyšok...
Mne vždy keď úroky dvihnu konto nad 10000e tak prevediem peniaze na sporiaci tak aby na FiO konte som mala od 9950e.
Ja mam vo fio účet hádam zo 10 rokov, ja som spokojná.

anonym_21d06f
Včera o 20:43

@anonym_autor ak mas fix, tak nie

slavomira236
Včera o 22:44
@zalka

@zalka vo fio bol tiez znizeny urok bol vyssi..mam fio konto aj fio sporiaci .

zalka
Včera o 22:54
@slavomira236

@zalka vo fio bol tiez znizeny urok bol vyssi..mam fio konto aj fio sporiaci .

@slavomira236 áno bol ešte pred rokom 3% , ale stále je to medzi sporiacimi produktami aj teraz jedno z najvyšších úročení.

vkatush
Včera o 23:40
@liz_lemon

ja tam mam stale 1%

@liz_lemon tiež mám 1%.
Ale ešte pred pár mesiacmi som mala 1.5%

esmey
Dnes o 08:55

Áno môže to zmeniť kedykoľvek, odvíja sa to predovšetkým od úrokových sadzieb ECB. Ak klesajú úroky na hypotékach/úverch, zákonite musia klesať aj úroky na sporiacich účtoch a terminovanych vkladoch.