Musím platiť exekúcie v poradí doručenia?
Dobrý deň, chcem sa spýtať. Som živnostníčka, mala som nejaké existenčné problémy, zomrel mi manžel takže som mala aj nejaké väčšie výdavky okolo pohrebu atď. + mám dve malé deti a dostala som sa do exekúcie. Účet mi bol samozrejme zablokovaný a momentálne už som na tom finančne lepšie, exekúcie mám dve a dohodla som si splátky po 300 eur mesačne. S tým, že pri dohadovaní splátok som pani exekútorke povedala, že by som chcela splácať po 150 eur na každú. Na to mi ale ona odpovedala, že to nie je možné, že exekúcie sa musia splatiť v poradí v akom jej prišli. A poslala mi splátkový kalendár s tým, že mám platiť 300 eur na jednu až do jej splatenia a po jej splatení platiť 300 eur na druhú taktiež do jej splatenia. Spýtala som sa jej, že či môžem aspoň ak budem mať peniaze naviac dať niečo aj na tú druhú. Načo mi odpovedala, že nie že pokiaľ budem mať peniaze naviac mám to dať na tú prvú a tou druhou sa zaoberať až po splatení prvej. Ja ale nerozumiem prečo. Na internete som hľadala či je na to nejaký zákon alebo pod. No nič som nenašla. Chcem sa preto spýtať, čo si o tom myslíte ? Stretli ste sa už niekedy s takýmto postupom ? Veď pokiaľ by tú druhú exekúciu mal iný exekútor tak sa nebude zaoberať tým, že už jednu mám a najskôr musím splatiť tú. Nerozumiem tomuto postupu.
Zdravím ďakujem za odpoveď. Tak už som o niečo múdrejšia aspoň, toto som naozaj nevedela. Známa mi hovorila, že jej muž mal tri exekúcie u troch rôznych exekútorov a platili všetky naraz. Tak preto som z toho bola zmätená. Ešte raz vďaka za odpoveď.
@luciana124 kľudne môžeš splácať každú exekúciu po 150 EUR. Pri každej splátke treba uviesť konkrétny variabilný symbol a splátka musí byť priradená k tej exekúcii.
@janulienka78 exekútorka mi ale povedala že to nie je možné, že to robiť nemám
@luciana124 tak potom sa riaď tým, čo Ti povedala. Ja len hovorím, že je možné splácať aj viacero exekúcií naraz. Pracujem na úrade a máme viacero takýchto prípadov

Exekucie sa riesia v poradi v akom prisli takze je to standartny postup. Veritelia sa uspokojuju postupne nie naraz a nemas vobec pravdu v tom, ze druhy exekutor by nato neprihliadal, ze uz mas jednu.