icon

Musím podať daňové priznanie počas materskej?

18. jan 2025

Dobry vecer musim podat danove priznanie ked som v roku 2024 bola cca 6m na materskej? Dakujem pekne

andrea_82
18. jan 2025

A co si robila zvysnych 6 mesiacov roka? Ak si pracovala, tak zuctovanie dani by ti mal spravit zamestnavatel. Mne vratili celkom peknu cast dani, takze sa to oplatilo.

katarinaba
18. jan 2025

Zalezi od dosiahnuteho zdanitelneho prijmu. Moze sa stat, ze ti nevznikne povinnost, ale oplati sa ti podat DP, resp. poziadat o rocne zuctovanie. Treba dat podrobne info, inak su to vsetko len dohady.

autor
18. jan 2025

@andrea_82 27.11.2023 som sla na matersku dovolenku neviem ci som mala 6 mesiacov matersku presne som to nepocitala. V roku 2024 som bola este na materskej tych cca 6 mesiacov.. posielala mi to socialna poistovna dostavala som cca 860€ matersku co som mala aj odrobene a stale som este na TPP tak preto som sa chcela spytat ci musim podat danove priznanie ci to plati aj na matersku a ci mi nieco vratia ak sa smiem spytat dakujem

autor
18. jan 2025

@katarinaba dakujem tak mozem v pondelok volat do prace a sa spytat na to?

rachel978
18. jan 2025

Ked dobre citam, tak za rok 2024 si nedostala žiadnu mzdu z prace a ani si nemala ziadny iny prijem okrem materskej.
Tak v tom priprade nemusis podat danove priznanie, lebo nemas co priznávat a ani ti nic nevratia.

autor
18. jan 2025

@rachel978 dakujem krasne❤️

andrea_82
19. jan 2025

Ak si bola v roku 2024 len na materskej a na rodicaku, tak nepodavas nic. Ak si s otcom dietata zosobasena, nech si preveri, ci si on na teba moze uplatnit odpocitatelnu polozku do danoveho priznania.

katarinaba
19. jan 2025

Treba dat pozor - mohli ti byt vyplatene nejake jednorazove odmeny napr., bonusy, resp. aj preplatena dovolenka medzi MD a RD. Ak nie, tak potom nic netreba. Ak ano, moze sa oplatit poziadat o rocne zuctovanie.