Musím podať daňové priznanie počas materskej?
Dobry vecer musim podat danove priznanie ked som v roku 2024 bola cca 6m na materskej? Dakujem pekne
Zalezi od dosiahnuteho zdanitelneho prijmu. Moze sa stat, ze ti nevznikne povinnost, ale oplati sa ti podat DP, resp. poziadat o rocne zuctovanie. Treba dat podrobne info, inak su to vsetko len dohady.
@andrea_82 27.11.2023 som sla na matersku dovolenku neviem ci som mala 6 mesiacov matersku presne som to nepocitala. V roku 2024 som bola este na materskej tych cca 6 mesiacov.. posielala mi to socialna poistovna dostavala som cca 860€ matersku co som mala aj odrobene a stale som este na TPP tak preto som sa chcela spytat ci musim podat danove priznanie ci to plati aj na matersku a ci mi nieco vratia ak sa smiem spytat dakujem
@katarinaba dakujem tak mozem v pondelok volat do prace a sa spytat na to?
Ked dobre citam, tak za rok 2024 si nedostala žiadnu mzdu z prace a ani si nemala ziadny iny prijem okrem materskej.
Tak v tom priprade nemusis podat danove priznanie, lebo nemas co priznávat a ani ti nic nevratia.
@rachel978 dakujem krasne❤️
Ak si bola v roku 2024 len na materskej a na rodicaku, tak nepodavas nic. Ak si s otcom dietata zosobasena, nech si preveri, ci si on na teba moze uplatnit odpocitatelnu polozku do danoveho priznania.
Treba dat pozor - mohli ti byt vyplatene nejake jednorazove odmeny napr., bonusy, resp. aj preplatena dovolenka medzi MD a RD. Ak nie, tak potom nic netreba. Ak ano, moze sa oplatit poziadat o rocne zuctovanie.

A co si robila zvysnych 6 mesiacov roka? Ak si pracovala, tak zuctovanie dani by ti mal spravit zamestnavatel. Mne vratili celkom peknu cast dani, takze sa to oplatilo.