icon

Musím vypisovať ročné zúčtovanie počas rodičovskej dovolenky?

27. jan 2026

Ahoj mamky, som na rodicaku, v lete uz nastupujem do prace. Vypisujete papiere na daňové rocne zúčtovanie? Nepracovala som len na rodicaku som bola minuli rok. Mam vypisovať?

katica06
27. jan 2026

Ak si nemala zdaniteľný prijem tak nepotrebuješ požiadať o ročné zúčtovanie

euka210
27. jan 2026

@anonym_autor ak si nemala prijem, tak nie. Manzel si na teba moze uplatnit nezdanitelnu polozku.

autor
28. jan 2026
@euka210

@anonym_autor ak si nemala prijem, tak nie. Manzel si na teba moze uplatnit nezdanitelnu polozku.

@euka210 mozes prosim mi to vysvetliť co môze manzel. Ďakujem

saxana000
28. jan 2026

Z jeho zaplatenej dane z prijmu si moze odpocitat urcitu cast na teba ak si s nim v spolocnej domacnosti staras sa o dieta a nezarobila si nic. Pre rok 2025 je to urcita suma ktora je dana. z tejto sumy sa to vypocita. Uplne laicky pri klasickom muzovi s prijmom okolo 1000e to vie spravit cca 700-800e. Vyriesi to uctovnicka v jeho praci len treba oznamit ze si bude uplatnovat NČZD na manzelku.

euka210
28. jan 2026
@anonym_autor

@euka210 mozes prosim mi to vysvetliť co môze manzel. Ďakujem

@anonym_autor uz Ti vyssie odpisala...daj si to do googlu. Znizi sa mu dan...teda sa mu moze vratit z preddavkov co uz zaplatil...mojmu vzdy vratili nejake peniaze, co vzdy potesi.
Uradnicka mu povie, co od teba k tomu potrebuje...urcite vypis z Upsvar, ze si dostavala RD, mozno sobasny list.

autor
28. jan 2026
@euka210

@anonym_autor uz Ti vyssie odpisala...daj si to do googlu. Znizi sa mu dan...teda sa mu moze vratit z preddavkov co uz zaplatil...mojmu vzdy vratili nejake peniaze, co vzdy potesi.
Uradnicka mu povie, co od teba k tomu potrebuje...urcite vypis z Upsvar, ze si dostavala RD, mozno sobasny list.

@saxana000
@euka210 Ďakujem

autor
1. feb 2026
@euka210

@euka210 aj z mojej práce od účtovníčky za minuli rok no za rok 2025 ale čo od nej ked som nebola v praci ale na rodicovskej ??? Vies mi povedat ze aky papier z mojej práce vystavi účtovníčka?

anonym_c706c2
1. feb 2026
@anonym_autor

@euka210 aj z mojej práce od účtovníčky za minuli rok no za rok 2025 ale čo od nej ked som nebola v praci ale na rodicovskej ??? Vies mi povedat ze aky papier z mojej práce vystavi účtovníčka?

@anonym_autor ak si bola cely rok na rodicaku,zajdes na urad tam ti vypisu vsetky rodicaky za r.2025 a to das muzovi do prace.

autor
2. feb 2026
@anonym_c706c2

@anonym_autor ak si bola cely rok na rodicaku,zajdes na urad tam ti vypisu vsetky rodicaky za r.2025 a to das muzovi do prace.

@anonym_c706c2 cize zarobí mojej práce nic netreba ? Len z úradu???

autor
2. feb 2026
@anonym_c706c2

@anonym_c706c2 vdaka za cas a trpezlivosť

anonym_c706c2
2. feb 2026
@anonym_autor

@anonym_c706c2 cize zarobí mojej práce nic netreba ? Len z úradu???

@anonym_autor nie,ved si tam min.rok nepracovala,bola si iba na rodicaku

autor
2. feb 2026
@anonym_c706c2

@anonym_autor nie,ved si tam min.rok nepracovala,bola si iba na rodicaku

@anonym_c706c2 lebo daco spominal ze aj z prace....ale asi zle pochopil ak mu vravela v praci ze co treba.......

anonym_c706c2
2. feb 2026
@anonym_autor

@anonym_c706c2 lebo daco spominal ze aj z prace....ale asi zle pochopil ak mu vravela v praci ze co treba.......

@anonym_autor nepracovala si,nemas co z prace doniest,si bola cely rok iba na rodicaku,tak len ten papier z uradu,tam ti vypisu tabulkovo kazdy mesiac,kolko si dostala rodicak.

autor
2. feb 2026
@anonym_c706c2

@anonym_autor nepracovala si,nemas co z prace doniest,si bola cely rok iba na rodicaku,tak len ten papier z uradu,tam ti vypisu tabulkovo kazdy mesiac,kolko si dostala rodicak.

@anonym_c706c2 ďakujem a prosim ta ak by isiel muž na úrad daju aj jemu papier alebo musím ja ist osobne ?

euka210
2. feb 2026
@anonym_autor

@anonym_c706c2 ďakujem a prosim ta ak by isiel muž na úrad daju aj jemu papier alebo musím ja ist osobne ?

@anonym_autor myslim, ze musis Ty osobne, pytaju vacsinou OP pri takych veciach. Ale to bolo niekedy, teraz sa daju veci aj cez telefon vybavit. Skus zatelefonovat.

anonym_c706c2
2. feb 2026
@anonym_autor

@anonym_autor mozno by sa to dalo aj emailom,skua si ,,,vyguuuglit,,,kontakty na vas urad,tam by mali mat aj emaily.

simca06022011
2. feb 2026

rodicovsky prispevok nie je prijem pre odpocitatelnu polozku. Ziadne papiere ti netreba. DO 15.1. daval muz ziadost do rpace na vykonanie RZD? ak ano skusit ist prepisat, tam sa zadava ze si uplatnuje odpocitatelnu polozku na manzelku, vypise udaje, da tam tvoj prijem za rok 2025 (ak si nemala, tak tam da nula) a to je vsetko