icon

Musím zaplatiť dlžné poistné po zrušení poistky?

5. jan 2022

Ak som poistenie zrušila, a prišlo mi toto. Je potrebné to zaplatiť? Ani v aplikácii nemám napísané sporenie

Musím zaplatiť dlžné poistné po zrušení poistky?
janai1
Odpoveď bola odstránená
ivkazba
5. jan 2022

Zrušenie poistenia má nejaké podmienky. Takže ak ostalo nejaké poistné neuhradené, je potrebné ho uhradiť. Neuhradenie bude viesť k exekúcii, čím sa dlžná suma zbytočne navýši.

dreamss
Odpoveď bola odstránená
dreamss
Odpoveď bola odstránená
ivkazba
5. jan 2022

@dreamss pri predaji auta je to iné. Mimo toho ale existujú napr. výpovedné lehoty, že pošlem dnes výpoveď neznamená, že už nemusím platiť. A drvivá väčšina takýchto problémov vychádza z toho, že človek porušil poistné podmienky.

autor
5. jan 2022

@dreamss ja som to zrušila v decembri ešte. Keď som im písala mail tak mi napísali že je to zrušené. No nič, pošlem im to nech mám pokoj a zavolám o týždeň

autor
5. jan 2022

Okrem toho, je tam č.ú. a nie IBAN takže to musím ešte "prehodiť" na IBAN 😒😒😒

sasa1310
5. jan 2022

@dreamss ale poistenie auta je niečo úplne iné.

jakubvojcik
5. jan 2022

Áno musíte to uhradiť, ak vám príde takáto výzva. Môže to byť aj napríklad kvôli tomu, že ste nestihli výpovednú lehotu 6 týždňov. Ak ste poistku platili mesačne tak musíte uhradiť buď 1 alebo 2 dlžné splátky.. ak ste nestihli zrušiť v lehote napr. zmluvu ročnú, môžu si vymáhať niekoľko mesiacov alikvotne. Je to rôzne.

autor
5. jan 2022

@jakubvojcik v papieroch je suma tak predpokladám že tú treba. Je to 30€ takže pošlem a nech mám pokoj 😀

autor
5. jan 2022

@jakubvojcik je tam aj suma takže pošlem a zavolám im pondelok pre istotu 🙂

autor
5. jan 2022

Je tam že dá sa platiť aj prevodom tak im pošlem keďže u nás pošta funguje no ... 😒😀

jakubvojcik
5. jan 2022

Áno jasne, túto sumu čo tam je treba uhradiť. Vravel som iba o príklade, ktorý je za mňa najčastejší kedy treba niečo uhradiť spätne po zrušení zmluvy.

autor
5. jan 2022

@jakubvojcik jasné, chápem. Budúci týždeň im aj zavolám pre istotu

brembo
5. jan 2022

kolko si zvykla platit za poistenie? Výpoved si stihla 6 týždnov pred začatím nového obdobia? Ked nie,tak je to nedoplatok za poistné obdobie,ktoré už plynulo z nového termínu.
Inak mne poistovna po roku poslala šeek,že mám zaplatit poistenie za auto,ktoré som už dávno predal. Neragoval som,tak mi poslali upomienku+doplatok za upomienku. Tak som im volal,či su normálny.

autor
5. jan 2022

@brembo poslala som im peniažky. Zavolám im na ďalší týždeň či im peniaze došli. A samozrejme ak náhodou tak dôkaz mám že peniaze odišli

brembo
5. jan 2022

🙂