icon

Načo je Revolut a aké sú jeho výhody oproti bankám?

unbeholfen
14. jan 2026

No očúvajte ma sem, medzi kamošmi sa dosť rozšírilo to. Ale v podstate čo mi to dá? Aj oni to majú popri bežnej banke. Lebo že vedenie účtu, zadarmo, nejaké výbery z bankomatov iných bánk zadarmo, ale to mi dá aj Fio banka. Takže takto: Ak ja mám účet iba na to že príde mi tam výplata a ja si buď vyberiem z bankomatu lebo je vela prevádzok, kde nemajú terminál alebo sa dá platiť kartou len nad určitú sumu, tak hotovosť musím mať všelijako. A potom len kde je terminál tam zaplatím kartou (akože bezkontaktne telefónom) a aj kredit nabijem cez Apple Pay. Vlastne to všetko mi dáva Fio banka. Mám IBAN účet, platobnú kartu, viem vybrať z bankomatu zadarmo hocikde, viem poslať peniaze, prijať peniaze, platiť bezkontaktne telefónom. Tak na čo mi ten Revolut bude?

anonym_69d0e1
14. jan 2026

@unbeholfen ked nemas peniaze,tak nanic😂

anonym_2f9eef
14. jan 2026

Ja pouzivam v zahranici kde je ina mena -- su ovela lepsie kurzy. Plus ked si chcme s kamosmi poslat penaize navzajom je to ovela rychlejsie. Mam moznost vytvarat si rozne virtualne karty, kde si sama nastavujem limit (napriklad predplatne) a okrem toho pouzivam stale pri plateni na internete jednorazove karty. Tiez ma revolut "trezory" kde mam ja napriklad nastaveny trezor "zvysne drobne", co mi z kazdej transakcie zaokruhli na najblizsiu celu ciastku, ktoru mi odlozi bokom. Par mesiacov sa na to nepozriem a bum, som v pluse 150eur absolutne netusim ako (samzorejme, viem ako, je to z mojich penazi ale tym ze sa pri kazdej transakcii cca euro posle bokom si vobec nevsimnem). Tiez cez revolut vies nakupovat krypto ( nemam skusensot) a akcie (tam som neico malinko kupila ale len za par eur.) Hodi sa ti niektora z tychto spomenutych veci? Zaloz si revolut. Nic z toho ti netreba? Pokojne dalej pokracuj v uzivani Fio banky

unbeholfen
autor
14. jan 2026
@anonym_69d0e1

@unbeholfen ked nemas peniaze,tak nanic😂

@anonym_69d0e1 teraz mám, ale používam služby Fio banky. V čom je Revolut iný?

unbeholfen
autor
14. jan 2026
@anonym_2f9eef

Ja pouzivam v zahranici kde je ina mena -- su ovela lepsie kurzy. Plus ked si chcme s kamosmi poslat penaize navzajom je to ovela rychlejsie. Mam moznost vytvarat si rozne virtualne karty, kde si sama nastavujem limit (napriklad predplatne) a okrem toho pouzivam stale pri plateni na internete jednorazove karty. Tiez ma revolut "trezory" kde mam ja napriklad nastaveny trezor "zvysne drobne", co mi z kazdej transakcie zaokruhli na najblizsiu celu ciastku, ktoru mi odlozi bokom. Par mesiacov sa na to nepozriem a bum, som v pluse 150eur absolutne netusim ako (samzorejme, viem ako, je to z mojich penazi ale tym ze sa pri kazdej transakcii cca euro posle bokom si vobec nevsimnem). Tiez cez revolut vies nakupovat krypto ( nemam skusensot) a akcie (tam som neico malinko kupila ale len za par eur.) Hodi sa ti niektora z tychto spomenutych veci? Zaloz si revolut. Nic z toho ti netreba? Pokojne dalej pokracuj v uzivani Fio banky

@anonym_2f9eef ako Marcel ma prehovára, ale do zahraničia nechodím. Semtam máme v Třinci ten hokej, ale aj to je tak že vlaky idú cez hranice tak si lístky zakupujem na slovensku, vstupenky máme online z ticketportalu vopred zakúpené, a my ideme len na zápas a hneď domov, takže české peniaze v podstate nepotrebujem. A keď platím kartou vtedy je jedno akú majú menu. To že si medzi sebou ako kamoši posielame peniaze je rýchle lebo už pár mesiacov fungujú rýchloplatby. Takže si peniaze preposielame tak isto rýchle aj v bežných bankách. Tie investície nevyužívam a ten trezor ako opisuješ to je to isté ako v 365 banke syslenie (tak sa volá ta služba že syslenie) že z každej transakcie dáva na bok drobné. Takže mne v podstate Revolut nemá čo ponúknuť.

unbeholfen
autor
14. jan 2026

Ale ajtak ma to zaujíma že viete ešte nejakú výhodu revolutu oproti iným bankám pre človeka čo účet využíva minimalisticky?

anonym_2f9eef
14. jan 2026
@unbeholfen

Ale ajtak ma to zaujíma že viete ešte nejakú výhodu revolutu oproti iným bankám pre človeka čo účet využíva minimalisticky?

@unbeholfen asi nie, dalsie vyhody tam podla mna nie su, jedine co mi este napadlo je stavkovanie -- niektore banky maju poplatok za hazardne hry. To revolut nema. hlavna vyhoda je pre mna fakt tie kurzy, ale ked hovoris ze ides iba semtam do ceska, tak asi je pre teba reovlut zbytocny

matusformanek
Včera o 07:13

@unbeholfen na zmenu meny, napr. USD na EURA, polske zlote,atd...na zmenu meny je to fantasticka vec. mnoho ludi chodi nakupovat za hranice. Dalsia vec: mnohi vyuzivaju revolut ako dalsiu kartu pri platbe na internete-prečo by som mal ohrozovať peniaze na primarnom učte, ked môžem zadat virutalnu kartu revolut. Cize aj platby na internete su tadial bezpečnejšie. Isto bezpečnejšie nez tukat cislo primarnej karty niekam do neznameho eshopu.

unbeholfen
autor
Včera o 07:47
@anonym_2f9eef

@unbeholfen asi nie, dalsie vyhody tam podla mna nie su, jedine co mi este napadlo je stavkovanie -- niektore banky maju poplatok za hazardne hry. To revolut nema. hlavna vyhoda je pre mna fakt tie kurzy, ale ked hovoris ze ides iba semtam do ceska, tak asi je pre teba reovlut zbytocny

@anonym_2f9eef ani nestávkujem, v podstate nič z toho čo väčšina povedala, nevyužijem. Ale vela sa o tom hovorí. Hlavne medzi mladými to velmi letí.

unbeholfen
autor
Včera o 07:48
@matusformanek

@unbeholfen na zmenu meny, napr. USD na EURA, polske zlote,atd...na zmenu meny je to fantasticka vec. mnoho ludi chodi nakupovat za hranice. Dalsia vec: mnohi vyuzivaju revolut ako dalsiu kartu pri platbe na internete-prečo by som mal ohrozovať peniaze na primarnom učte, ked môžem zadat virutalnu kartu revolut. Cize aj platby na internete su tadial bezpečnejšie. Isto bezpečnejšie nez tukat cislo primarnej karty niekam do neznameho eshopu.

@matusformanek o tej jednorazovej karte som čítal. Inák na internete nakupujem iba keď to fakt neviem ináč zohnať, a zahraničné meny nevyužívam.

unbeholfen
autor
Včera o 07:49

V podstate ak niekomu ide iba o to že:
- Prídu peniaze na účet
- Výber z bankomatu
- Platenie kartou
- Prípadne poslanie peňazí v rámci sepa

V tomto prípade je to zbytočnosť že?

anonym_e67dad
Včera o 08:58
@matusformanek

@matusformanek GooglePay/ApplePay je tiez platba z virtualnej karty. Takze aj tato vyhoda Revolutu odpada.

esmey
Včera o 10:36

Je to pre teba absolútne zbytočné. Nie každá vec je pre každého.

matusformanek
Včera o 12:35
@unbeholfen

@matusformanek o tej jednorazovej karte som čítal. Inák na internete nakupujem iba keď to fakt neviem ináč zohnať, a zahraničné meny nevyužívam.

@unbeholfen ja nakupujem len na internete. všetko. je to vo vacsine pripadov lacnejšie než v predajni. Napr. Dr max...osobne na predajni 15,99€...rezervacia, platba online: 11€. ten isty liek

matusformanek
Včera o 12:37
@anonym_e67dad

@matusformanek GooglePay/ApplePay je tiez platba z virtualnej karty. Takze aj tato vyhoda Revolutu odpada.

@anonym_e67dad ja ani netvrdim ,že revolut je zazrak sveta. Len naklady su prakticky nulove a zist sa môze kedykolvek. vela pridanej hodnoty za málo penazi (zadarmo)

matusformanek
Včera o 12:40

@unbeholfen čo určite začiatočnika zaskoči je nemoznost vyplnit pri platbe variabilny symbol. je tam len referencia platitela, čo vela ludi prekvapi. Variabilny symbol sa v EU nepouživa, je to len vymysel tu v SK/CZ regione. Plus cez web neurobite na revolute ani len platbu, všetko cez mobil.

hellwant
Autor odpoveď zmazal
hellwant
Včera o 12:57

Oni si to možno pozakladali a zhrabli 50 eur odmenu co sa dava. No musis urobit 3 nakupy a objednat plastovu kartu, tak mozno okolo 35 eur je cisty bonus. Môžes este cez Revolut investovat, ci zakupiť si vstupy do salonikov na letisku, revolut body z nakupov vies zamenit za ketecke mike - 10 eur = 1 bod

hellwant
Včera o 13:02
@anonym_2f9eef

@anonym_2f9eef nie, už je tam poplatok za hazardne hry, ale strhne sa ti z dobiteho uctu. Dobijal som Tipos, poslal sumu a strhlo 5 eur, nie na Revolute ale z konta v Tipose, doslo tam o 5 eur menej. Osetrili si to sviniari😅

unbeholfen
autor
Včera o 14:22
@matusformanek

@unbeholfen ja nakupujem len na internete. všetko. je to vo vacsine pripadov lacnejšie než v predajni. Napr. Dr max...osobne na predajni 15,99€...rezervacia, platba online: 11€. ten isty liek

@matusformanek to som nevedel.

unbeholfen
autor
Včera o 14:28
@hellwant

Oni si to možno pozakladali a zhrabli 50 eur odmenu co sa dava. No musis urobit 3 nakupy a objednat plastovu kartu, tak mozno okolo 35 eur je cisty bonus. Môžes este cez Revolut investovat, ci zakupiť si vstupy do salonikov na letisku, revolut body z nakupov vies zamenit za ketecke mike - 10 eur = 1 bod

@hellwant práve to som chcel povedať že som sa nechal prehovoriť lebo mňa to nič nestojí, a kamoši presne to spravili že kvôli tým 50€ si pozakladái revoluty, a ešte mi povedal že ak dostane za mňa tých 50€, že mi polovicu dá. Takže v podstate nejde o zisk lebo že minimálne 3 nákupy za 15€. Na to mi poradil fintu že šiel do samoobslužnej pokladne, a rozdelil si nákup na 3 časti aby boli 3 samostatné platby. Urobil som to aj ja. Lebo ajtak som robil velký nákup tak som ho zaplatil na 3x. A dal mi polovicu. Teda 25€. Ale karta ma vyšla 6,99€ čo bola tiež podmienka objednať. Nákup 15€ takže tak neni zisk ale aspoň mi to pokrylo náklady na kartu.

Ale inák to investovanie som tam videl. A tam bol zoznam že Apple, Tesla, nVidia atď. To je pecka a že sa dá už od 1€ čo je pre chudobných výhoda. A boli tam aj ETF fondy. @sevrin možno budem investovať.

lukbe
Včera o 16:04

Ja to používam na platby zo zahraničných eshopov alebo v zahraničí. Vždy tam mam len potrebnu malú sumu.