icon

Nadobudnutie majetku do BSM po osobnom bankrote

17. feb 2025

Ahojte.
Manžel podával osobný bankrot predtým než sme sa stali partnermi a následne manželmi /v roku 2019/. Moja bonita vo finančnej oblasti je v poriadku. Momentálne sme sa rozhodli kúpiť malú chatku s pozemkom v záhradkárskej oblasti, no keďže sme manželia a všetok nadobudnutý majetok ide do BSM, neviem ako je to brané z hľadiska že mal bankrot, napriek tomu že by som v kúpnej zmluve figurovala len ja. Môže to byť brané vo vzťahu k osobnému bankrotu ako nekalý úmysel a mohli by si na túto nehnuteľnosť robiť nároky veritelia? Alebo ako je to najvhodnejšie urobiť? Vopred ďakujem za radu tým viac skúseným 🫶

nikyy
17. feb 2025

Ak sa nemýlim,po uplynutí 5-6rokov po bankrote,už manžel môže nadobudnúť majetok. Ak sa mýlim mýlim ma opravte.

eva8940
17. feb 2025

Budúce BSM nemá už s manželovým bankrotom nič spoločné. Majetok, ktorý nadobudne priamo len manžel len dedením, darom, výhrou do 6 rokov od bankrotu sa posudzuje vzhľadom k OB, a veriteľom by mala byť vtedy ponúknutá maximálne polovica, samozrejme vzhľadom k dlhu, ktorí bol pred bankrotom.

autor
18. feb 2025

Ďakujem veľmi pekne