Najlepšia banka s plastovou kartou bez poplatkov
Jedine čo požadujem mať riadne plastovú kartu ďakujem
Ja mam UCB uz niekolko rokov a som max spokojna (jedine IB by mohli mat trosku lepsi)… mame aj slsp a tiez bez problemov…
FIO máš vedenie účtu bezplatne, môžeš mať 2 plastové karty bezplatne Visa + Mastercard, bezplatne ju pošlú každé 4 roky, je to bez podmienok, nie je limit koľko musíš mesačne vybrať/platiť aby bola bezplatne, majú okamžité platby.
Vklady/výbery na pobočke tiež bez poplatku, neobmedzená história pohybov/výpisov v IB.
Na karte si vieš nastaviť bez poplatku samostatne limit na bankomat, platbu na termináli v obchode, internetové a MOTO platby.
S platobnými kartami Visa máte neobmedzené výbery zadarmo zo všetkých bankomatov po celom svete.
S platobnou kartou Mastercard máte každý mesiac 2 výbery zadarmo z akéhokoľvek bankomatu na svete
@maranco ...a este dodam: FIO ma normalne pobocky (nie je to "tazsie dostupna' cisto internetova banka) a v cene je slovensky aj cesky poducet (cize platby priamo v CZK bez prevodnych poplatkov, co je vyhodne pre niekoho, kto ma castejsie aktvity/deti/rodinu v CZ).
Fio je topka u mna..mam primu a sporku ,ale to mam na ine ucely..primu planujem zrusit...
@maranco nevies ,ci sa da otvorit detsky ucet vo Fio?? nezistovala som zatial..
@alenamihal Bankový účet môžete Vášmu dieťaťu založiť ihneď po narodení, od 8 rokov môže mať svoju prvú platobnú kartu.
Od 15 rokov môžu deti využívať Internetbanking prakticky rovnako ako dospelí!
https://www.fio.sk/bankove-sluzby/bankove-ucty/...
@madeincssr * v cene je slovensky aj cesky poducet *
funguje to tak, že máš slovenské IBAN a zároveň aj české IBAN aj české krátke číslo účtu
Napríklad máš účet s číslom
SK17 8330 0000 0000 1020 4090
zároveň na ten istý účet vieš použiť aj české IBAN pre českú Fio banku 2010
CZ06 2010 0000 0000 1020 4090
ale v Česku ešte bežne nepoužívajú IBAN ale krátke číslo účtu tak odosielateľovi povieš
10204090/2010 a môže ti z 13 bánk poslať okamžitú CZK platbu
ale na častejšie "obchody" v CZK mám samostatný účet v mene CZK takže sa mi opakovanou konverziou na € neznižuje suma, kúpim v českom obchode za CZK a ak mi vrátia platbu tak mi príde celá suma bez zmeny znovu v CZK
@maranco je možné si naj účet preniesť on-line? S Tatry do fio
Online neviem či je možný aj prenos účtu napíš otázku na fio@fio.sk samotný prenos znamená len to že ti nastavia trvalé príkazy a inkasá rovnaké ako v pôvodnom účte, prevedú zostatok (to všetko si vieš aj sama) a zrušia pôvodný účet.
Ak nechceš ísť do Tatry zrušiť účet tak zájdi do Fio a podpíš prenos účtu.
Zrušiť účet v TB vieš aj písomne ak nechceš chodiť na pobočku, pošleš doporučený list na adresu banky, podpis overíš na matrike. V obchodných podmienkach majú.
Banka alebo klient môžu zmluvu, s výnimkou zabezpečovacej zmluvy, kedykoľvek ukončiť výpoveďou, a to aj bez uvedenia dôvodu.
Klient môže zmluvu vypovedať s okamžitou účinnosťou, pričom k zániku zmluvného
vzťahu dôjde dňom doručenia výpovede banke, ak nie je v zmluve, v obchodných podmienkach pre príslušný produkt alebo v týchto VOP uvedené inak.
Prípadne ak máš OP vydaný po 20.6.2021 vieš mať tam elektronický podpis a podpísať výpoveď elektronicky. Ak by odmietali elektronickú výpoveď odkážeš ich na občiansky zákonník § 40 odsek 4 a musia ju akceptovať.
https://www.slov-lex.sk/pravne-predpisy/SK/ZZ/1...
Ešte by som doplnil, že vo fio si vieš zadarmo zmeniť číslo účtu na aké chceš, teda ak vyjde súčet číslic
Jediná nevýhoda vo fio je, že i keď poskytujú úvery, tak iba hypotekárne

Mbank dá sa vyžiadať aj klasická karta.