icon

Najlepšia banka s plastovou kartou bez poplatkov

1. jún 2024

Jedine čo požadujem mať riadne plastovú kartu ďakujem

30katrusa40
1. jún 2024

Mbank dá sa vyžiadať aj klasická karta.

anonymous87
1. jún 2024

Ja mam UCB uz niekolko rokov a som max spokojna (jedine IB by mohli mat trosku lepsi)… mame aj slsp a tiez bez problemov…

maranco
1. jún 2024

FIO máš vedenie účtu bezplatne, môžeš mať 2 plastové karty bezplatne Visa + Mastercard, bezplatne ju pošlú každé 4 roky, je to bez podmienok, nie je limit koľko musíš mesačne vybrať/platiť aby bola bezplatne, majú okamžité platby.
Vklady/výbery na pobočke tiež bez poplatku, neobmedzená história pohybov/výpisov v IB.
Na karte si vieš nastaviť bez poplatku samostatne limit na bankomat, platbu na termináli v obchode, internetové a MOTO platby.

S platobnými kartami Visa máte neobmedzené výbery zadarmo zo všetkých bankomatov po celom svete.
S platobnou kartou Mastercard máte každý mesiac 2 výbery zadarmo z akéhokoľvek bankomatu na svete

madeincssr
1. jún 2024

@maranco ...a este dodam: FIO ma normalne pobocky (nie je to "tazsie dostupna' cisto internetova banka) a v cene je slovensky aj cesky poducet (cize platby priamo v CZK bez prevodnych poplatkov, co je vyhodne pre niekoho, kto ma castejsie aktvity/deti/rodinu v CZ).

gelifil
1. jún 2024

@maranco wow, to znie super

ka_ty2
Autor odpoveď zmazal
alenamihal
1. jún 2024

Fio je topka u mna..mam primu a sporku ,ale to mam na ine ucely..primu planujem zrusit...

alenamihal
1. jún 2024

@maranco nevies ,ci sa da otvorit detsky ucet vo Fio?? nezistovala som zatial..

maranco
1. jún 2024

@alenamihal Bankový účet môžete Vášmu dieťaťu založiť ihneď po narodení, od 8 rokov môže mať svoju prvú platobnú kartu.
Od 15 rokov môžu deti využívať Internetbanking prakticky rovnako ako dospelí!
https://www.fio.sk/bankove-sluzby/bankove-ucty/...

maranco
1. jún 2024

@madeincssr * v cene je slovensky aj cesky poducet *
funguje to tak, že máš slovenské IBAN a zároveň aj české IBAN aj české krátke číslo účtu

Napríklad máš účet s číslom
SK17 8330 0000 0000 1020 4090
zároveň na ten istý účet vieš použiť aj české IBAN pre českú Fio banku 2010
CZ06 2010 0000 0000 1020 4090
ale v Česku ešte bežne nepoužívajú IBAN ale krátke číslo účtu tak odosielateľovi povieš
10204090/2010 a môže ti z 13 bánk poslať okamžitú CZK platbu

ale na častejšie "obchody" v CZK mám samostatný účet v mene CZK takže sa mi opakovanou konverziou na € neznižuje suma, kúpim v českom obchode za CZK a ak mi vrátia platbu tak mi príde celá suma bez zmeny znovu v CZK

autor
1. jún 2024

@maranco je možné si naj účet preniesť on-line? S Tatry do fio

maranco
1. jún 2024

Online neviem či je možný aj prenos účtu napíš otázku na fio@fio.sk samotný prenos znamená len to že ti nastavia trvalé príkazy a inkasá rovnaké ako v pôvodnom účte, prevedú zostatok (to všetko si vieš aj sama) a zrušia pôvodný účet.
Ak nechceš ísť do Tatry zrušiť účet tak zájdi do Fio a podpíš prenos účtu.

maranco
1. jún 2024

Zrušiť účet v TB vieš aj písomne ak nechceš chodiť na pobočku, pošleš doporučený list na adresu banky, podpis overíš na matrike. V obchodných podmienkach majú.

Banka alebo klient môžu zmluvu, s výnimkou zabezpečovacej zmluvy, kedykoľvek ukončiť výpoveďou, a to aj bez uvedenia dôvodu.
Klient môže zmluvu vypovedať s okamžitou účinnosťou, pričom k zániku zmluvného
vzťahu dôjde dňom doručenia výpovede banke, ak nie je v zmluve, v obchodných podmienkach pre príslušný produkt alebo v týchto VOP uvedené inak.

Prípadne ak máš OP vydaný po 20.6.2021 vieš mať tam elektronický podpis a podpísať výpoveď elektronicky. Ak by odmietali elektronickú výpoveď odkážeš ich na občiansky zákonník § 40 odsek 4 a musia ju akceptovať.
https://www.slov-lex.sk/pravne-predpisy/SK/ZZ/1...

milos81
2. jún 2024

Ešte by som doplnil, že vo fio si vieš zadarmo zmeniť číslo účtu na aké chceš, teda ak vyjde súčet číslic
Jediná nevýhoda vo fio je, že i keď poskytujú úvery, tak iba hypotekárne

maranco
3. jún 2024

@milos81 odkedy zaviedli číslo účtu na želanie tak to využívam a známym posuniem nejaké pekné voľné číslo, napríklad takéto
SK18 8330 0000 0000 2222 1111
SK69 8330 0000 0000 5757 9797
SK26 8330 0000 0000 2727 2727