icon

Najlepšia banka na účet bez poplatku

14. nov 2025

Prosim Vas, v ktorej banke je učet zadarmo? Slsp VUB Prima banka Čsob 365 banka? Tatra banka nie lebo tá u nás ani neni. S ktorou mate dobre skusenosti prosim vás? Potrebujem to pre maminu ďakujem.

patka06
14. nov 2025

FIO banka

lenkahvh
14. nov 2025

365

autor
14. nov 2025
@patka06

FIO banka

@patka06 To nebude chcieť, neni u nas pobocka

anonym_3f619c
14. nov 2025

FIO...aj v Dexii mam zadarmo, ale musí tam byť minimálne 10000€ na účte

zalka
14. nov 2025
@anonym_autor

@anonym_autor a co chce mamina riešiť na pobočke, že je to pre ňu podmienka?
Moja využila pobočku len na založenie účtu. Odvtedy tam nebola (fio).

anonym_ae82eb
14. nov 2025
@anonym_autor

@anonym_autor naco potrebuje pobocku? Fio ma 2 vybery zdarma z hocakeho automatu... Teda pokial ide o vybery...
Inac teda legislativne ucty zdarma si pozrela? Musi ich mat kazda banka (zalezi od prijmu)

enmery
14. nov 2025

FIO účet založíš online a všetko Ti pošlú domov.

zic
14. nov 2025

@anonym_autor pre nizkoprijmove skupiny:
https://www.mfsr.sk/sk/financie/financny-trh/oc...

doriiis
14. nov 2025

Fio. V pobočke som bola iba raz, aj to len kvôli zmene občianskeho preukazu. Inak úplne všetko vybavis cez IB.

patka06
14. nov 2025
@anonym_autor

@anonym_autor Pobočku vôbec nepotrebuje

anonym_598c64
14. nov 2025

Je dôchodkyňa? Poštová banka

anesim
14. nov 2025
@anonym_ae82eb

@anonym_autor naco potrebuje pobocku? Fio ma 2 vybery zdarma z hocakeho automatu... Teda pokial ide o vybery...
Inac teda legislativne ucty zdarma si pozrela? Musi ich mat kazda banka (zalezi od prijmu)

@anonym_ae82eb fio ma neobmedzeny pocet vyberov z hociktoreho bankomatu

anonym_9b3e6a
14. nov 2025

unikredit tiez ma. ked splnis podmienky

anonym_ae82eb
14. nov 2025
@anesim

@anonym_ae82eb fio ma neobmedzeny pocet vyberov z hociktoreho bankomatu

@anesim Neobmedzené výbery zadarmo z ľubovoľného bankomatu po celom svete s kartou Visa (iba s Visou)... ak vobec este vydava master card... tam su tusim 2 ale aj to sa mozno menilo

doriiis
14. nov 2025
@anonym_ae82eb

@anonym_ae82eb ... Fio má zadarmo všetky vybery

anonym_ae82eb
14. nov 2025
@doriiis

@anonym_ae82eb ... Fio má zadarmo všetky vybery

@doriiis ako pisem
Pre platobné karty Visa platí:
Výber z akéhokoľvek bankomatu v SR aj v zahraničí je vždy zdarma.
Pre platobné karty Mastercard platí:
Zadarmo sú pridelené ku každej karte prvé 2 výbery v mesiaci, každý ďalší je spoplatnený poplatkom vo výške 1 €

doriiis
14. nov 2025
@anonym_ae82eb

@doriiis ako pisem
Pre platobné karty Visa platí:
Výber z akéhokoľvek bankomatu v SR aj v zahraničí je vždy zdarma.
Pre platobné karty Mastercard platí:
Zadarmo sú pridelené ku každej karte prvé 2 výbery v mesiaci, každý ďalší je spoplatnený poplatkom vo výške 1 €

@anonym_ae82eb ... Kto už si dnes dá MasterCard?

mimicka2013
14. nov 2025
@doriiis

@anonym_ae82eb ... Kto už si dnes dá MasterCard?

@doriiis vies aj tento koment nejak vysvetlit a podlozit faktami? Cim je visa lepsia ako mastercard?

maranco
14. nov 2025

Ak má mesačný príjem do 897 € (budúci rok do 1006 €) tak v každej banke má bezplatný účet, bezplatný vklad/výber na pobočke, platobnú kartu a bezplatné výbery vo vlastnej sieti bankomatov + internet/mobil banking

vikisisi
14. nov 2025

Fio a csob ,tam sú super aj Smart služby

autor
14. nov 2025
@vikisisi

Fio a csob ,tam sú super aj Smart služby

@vikisisi Fio určite nechce nepozná to a v okolí to ani nieje, Čsob je bez poplatku ten som jej vybrala

autor
14. nov 2025
@zalka

@anonym_autor a co chce mamina riešiť na pobočke, že je to pre ňu podmienka?
Moja využila pobočku len na založenie účtu. Odvtedy tam nebola (fio).

@zalka Teraz ma napriklad Tatra Banku a učet nejde zrušiť musi prist na pobocku krora je XY kilometrov.. Aj občiansky keď mate novy potrebujete pobočku🙂

autor
14. nov 2025
@maranco

Ak má mesačný príjem do 897 € (budúci rok do 1006 €) tak v každej banke má bezplatný účet, bezplatný vklad/výber na pobočke, platobnú kartu a bezplatné výbery vo vlastnej sieti bankomatov + internet/mobil banking

@maranco V kazdej banke urcite nie, Vub a slsp maju poplatky

autor
14. nov 2025
@patka06

@anonym_autor Pobočku vôbec nepotrebuje

@patka06 potrebuje, planuje si menit priezvisko a obciansky treba novy osobne doniest do banky

zic
14. nov 2025
@anonym_autor

@maranco V kazdej banke urcite nie, Vub a slsp maju poplatky

@anonym_autor dal som ti link... V kazdej banke zo zakona... chapes... legislativny. Su 2
Jeden uplne zadarmo, druhy tusim za 3 eura... Ak ma prijem do limitu ako dal @maranco, tak jej ho musia zmenit zadarmo... aj v Tatra banke. Preco sa hadas? 🙂

Cieľom základného bankového produktu a platobného účtu so základnými funkciami je zlepšenie prístupu spotrebiteľov k finančným službám.

Základný bankový produkt zohľadňuje nízkopríjmové skupiny obyvateľstva a poskytuje sa za 0 eur. Túto ponuku môžu využiť klienti - spotrebitelia, ktorých čistý mesačný príjem nie je vyšší ako 1,1-násobok minimálnej mzdy. Od 1. januára 2025 je minimálna mzda stanovená vo výške 816,- eur, tzn. čistý mesačný príjem nemôže presiahnuť 897,60,- eur (816,- eur x 1,1 = 897,60,- eur). Druhou podmienkou je, že klient nesmie mať žiaden ďalší platobný účet okrem termínovaného vkladu, osobitného účtu dlžníka, vkladnej knižky, sporiaceho účtu, či stavebného sporenia. Obe tieto podmienky preukáže čestným prehlásením.

maranco
14. nov 2025
@anonym_autor

@zalka Teraz ma napriklad Tatra Banku a učet nejde zrušiť musi prist na pobocku krora je XY kilometrov.. Aj občiansky keď mate novy potrebujete pobočku🙂

@anonym_autor účet v TB zruší tak, že založí nový účet v novej banke a požiada o prenos účtu
konkrétne do TB netreba nosiť osobne nový OP zmeny si sama aktualizuje z registra obyvateľstva

v každej banke je pre každého bezplatný účet do toho limitu príjmu, len si treba otvoriť ústa a o to požiadať, samy ti to nebudú núkať

z tých bánk čo si vymenovala ak TB je ďaleko, tak radšej vyber Slsp ako ČSOB, tam občas majú nečakané odstávky a nefungujúce veci

autor
14. nov 2025
@maranco

@anonym_autor účet v TB zruší tak, že založí nový účet v novej banke a požiada o prenos účtu
konkrétne do TB netreba nosiť osobne nový OP zmeny si sama aktualizuje z registra obyvateľstva

v každej banke je pre každého bezplatný účet do toho limitu príjmu, len si treba otvoriť ústa a o to požiadať, samy ti to nebudú núkať

z tých bánk čo si vymenovala ak TB je ďaleko, tak radšej vyber Slsp ako ČSOB, tam občas majú nečakané odstávky a nefungujúce veci

@maranco ano viem že v čsob su odstavky, ale slsp ma 7€ poplatok… Dnes som tam volala, tak skusim sa este spytat na ten ucet zadarmo keď mame nizky prijem

rozculena
14. nov 2025

mBank