icon

Najlepšie PZP

18. aug 2025

Prosím vás, v ktorej poistovni je najlepšie mať PZP? Nemyslím len cenu, ale aj plnenie.
Je dobré si dat pzp online napr. cez sprostredkovateľa ako je klik.sk ?

anonym_e21779
18. aug 2025

@anonym_autor zo zvedavosti... preco ta zaujima plnenie pri pzp?

patka06
18. aug 2025
@anonym_e21779

Odporúčam Allianz
@anonym_autor
@anonym_e21779
plnenie je veľmi dôležité, aby ak náhodou spôsobí škodu nemala s poškodeným problémy - napr. nemusela doplácať škodu z vlastného

sissy27
18. aug 2025
@anonym_e21779

@anonym_e21779 lebo napriklad ak je plnenie z pzp nedostatocne, tak si moze poskodeny vymahat zvysok od vinnika sudnou cestou. A to chces 😏

sissy27
18. aug 2025

@anonym_autor z vlastnej skusenosti mozem odporucit allianz - ziadne zbytocne natahovacky, papierovacky, vsetko rychlo vybavene. Ale nevidim zmysel v tom ist cez nejakeho sprostredkovatela, nic lepsie ti neponukne.

autor
18. aug 2025
@sissy27

@anonym_autor z vlastnej skusenosti mozem odporucit allianz - ziadne zbytocne natahovacky, papierovacky, vsetko rychlo vybavene. Ale nevidim zmysel v tom ist cez nejakeho sprostredkovatela, nic lepsie ti neponukne.

@sissy27 ponúkne ale oveľa lacnejšie

sissy27
18. aug 2025
@anonym_autor

@sissy27 ponúkne ale oveľa lacnejšie

@anonym_autor nie, neponukne ti lacnejsie. Podrobne si pozri co vsetko tam mas dojednane a ake plnenia - lebo lacnejsie ti to ponukne vzdy len na ukor na niecoho ineho.

draik
18. aug 2025

@patka06
@sissy27
Od vinníka nič nevymôže. Tak či tak by sa do takého konania zapojila poisťovňa, ktorú má vinník podľa pravidiel kontaktovať, ak by poškodený žaloval iba vinníka.
Je však známe, ktoré poisťovne majú problém s plnením, a preto je vhodné sa im vyhnúť, už len pre možnosť obráteného garde.

anonym_e21779
18. aug 2025
@draik

@patka06
@sissy27
Od vinníka nič nevymôže. Tak či tak by sa do takého konania zapojila poisťovňa, ktorú má vinník podľa pravidiel kontaktovať, ak by poškodený žaloval iba vinníka.
Je však známe, ktoré poisťovne majú problém s plnením, a preto je vhodné sa im vyhnúť, už len pre možnosť obráteného garde.

@draik chapem "moralne" hladisko, len ma zaujimala prakticka stranka veci... ci sa moze stat, ze pzp (nejake lacne) nestaci a co moze nastat (a ci take uz nastalo niekedy)...

sissy27
18. aug 2025
@draik

@patka06
@sissy27

@draik nuz, mali sme ako firma nie raz problem s konkretnou poistovnou - ich klient nam poskodil firemne vozidlo, oprava schvalena v zmluvnom servise a po oprave prislo vyrozumenie, ze neuhradia celu ciastku ale len cast a zvysok si mame vymahat od vinnika. A nebol v tom alkohol ani nic podobne. Sice sme to nakoniec vyhadali a zaplatilo sa to cele, ale proste toto skusaju a samozrejme to trva. To uz len ked mi kolegovia hlasia PU, tak ako prve sa modlim, nech to nie je niektora z trojice kooperativa / komunalna / wustenrot, lebo uz viem co ma caka 🥲

patka06
18. aug 2025
@anonym_e21779

@draik chapem "moralne" hladisko, len ma zaujimala prakticka stranka veci... ci sa moze stat, ze pzp (nejake lacne) nestaci a co moze nastat (a ci take uz nastalo niekedy)...

@anonym_e21779 stalo sa nám, vinník, ktorý nám poškodil auto mal nemenovú problémovú poisťovňu
Neuhradila celú škodu, rozdiel medzi realitou a poistným plnením nám doplatil vinník zo svojho. Na základe dohody, nechcel sa ťahať po súdoch, vedel , že by ho to vyšlo drahšie

tramtada31
18. aug 2025
@sissy27

@draik nuz, mali sme ako firma nie raz problem s konkretnou poistovnou - ich klient nam poskodil firemne vozidlo, oprava schvalena v zmluvnom servise a po oprave prislo vyrozumenie, ze neuhradia celu ciastku ale len cast a zvysok si mame vymahat od vinnika. A nebol v tom alkohol ani nic podobne. Sice sme to nakoniec vyhadali a zaplatilo sa to cele, ale proste toto skusaju a samozrejme to trva. To uz len ked mi kolegovia hlasia PU, tak ako prve sa modlim, nech to nie je niektora z trojice kooperativa / komunalna / wustenrot, lebo uz viem co ma caka 🥲

@sissy27 dopĺňam k tomu aj Uniqu, s tou sa ako momentálne súdim ja🙈

autor
Autor odpoveď zmazal
sissy27
18. aug 2025
@tramtada31

@sissy27 dopĺňam k tomu aj Uniqu, s tou sa ako momentálne súdim ja🙈

@tramtada31 no parada 😕 drzim palce nech to dobre dopadne.

draik
18. aug 2025
@anonym_e21779

@anonym_e21779
Partnerom pre poškodeného je primárne poisťovňa. Zjednodušene povedané, uzatvorením poistenia to končí, v konečnom dôsledku plní poisťovňa, nie vinník z vlastného. Samozrejme nikto nemôže brániť poškodenému, aby v prípade nespokojnosti s úhradou škody žaloval vinníka, ale ten by musel veľmi mimo, ak by po výzve súdu nekontaktoval poisťovňu a tá by sa už do konania dostala. Na to slúži PZP, aj keď mám plné pochopenie pre poškodených - veď koniec koncov kedysi bol úplný problém s čelnými sklami, výmenou dielov atď.

anonym_e21779
18. aug 2025
@draik

@anonym_e21779
Partnerom pre poškodeného je primárne poisťovňa. Zjednodušene povedané, uzatvorením poistenia to končí, v konečnom dôsledku plní poisťovňa, nie vinník z vlastného. Samozrejme nikto nemôže brániť poškodenému, aby v prípade nespokojnosti s úhradou škody žaloval vinníka, ale ten by musel veľmi mimo, ak by po výzve súdu nekontaktoval poisťovňu a tá by sa už do konania dostala. Na to slúži PZP, aj keď mám plné pochopenie pre poškodených - veď koniec koncov kedysi bol úplný problém s čelnými sklami, výmenou dielov atď.

@draik vdaka

katulienkax
18. aug 2025

Generali spokojnost. Uhradila komplet pzp aj havarijnu

doriiis
18. aug 2025

Mám dobrú skúsenosť s Uniqua.Este predtým bola tuším Axa.

matusformanek
19. aug 2025

@anonym_autor ja som uzatváral včera, na nove auto.. ČSOB-skvelé podmienky i cena