Nárok na daňový bonus a odvody do Sociálnej poisťovne
Zdravím, v tomto roku mam príjem zo živnosti z faktúr 7100e, náklady nemám v podstate žiadne. Viac už nezarobim, cestujem do zahraničia.
Manželka bola do júna na predlzenom rodičovskom a momentálne je na úrade práce a určite do konca roka ešte bude.
Mam otázky ohľadne daňoveho bonusu po podaní v ďalšom roku.
Mam nárok na nejaký DB? Ak áno, koľko?
Budem platiť odvody do SP? Ak áno, koľko a odkedy?
Ďakujem
Z takej sumy keď si dáš paušálne náklady ti ani nevyjde platiť daň, minulý rok si platil nejakú daň?
Ak nezaplatíš daň tak ani daňový bonus nemôže byť.
Z takej sumy keď si dáš paušálne náklady ti ani nevyjde platiť daň, minulý rok si platil nejakú daň?
Ak nezaplatíš daň tak ani daňový bonus nemôže byť.
@anonym_dc4863 minulý rok som mal príjem z faktúr 18000eur. Daňový vonus som dostal po podaní DP a momentálne platím odvody do SP.
Tento rok bol veľmi slabý pracovne, tak preto iba toľko.
Viete mi povedať, aká je minimálna suma príjmu, aby som mohol žiadať a dostať DB?
@anonym_dc4863 minulý rok som mal príjem z faktúr 18000eur. Daňový vonus som dostal po podaní DP a momentálne platím odvody do SP.
Viete mi povedať, aká je minimálna suma príjmu, aby som mohol žiadať a dostať DB?
@anonym_autor najprv si priprav DP či ti vychádza zaplatiť daň
@anonym_autor od 1.1.2025 musíš mať 90 percent príjmov zo SR aby si mal nárok na DB.
Len hrubý odhad pre DP
Príjem 7100€
Sociálne -2844,24€
Zdravotné -1287€
Paušálne náklady -4260€
Výsledok strata -1291,24€
Takže ti nevyjde žiadna daň ani daňový bonus a to ešte tam nie je počítaná ani nezdaniteľná čiastka.
Samozrejme ak si uplatníš paušálne náklady 60%.
Ak prerušíš alebo ukončíš živnosť, tak odvody do SP neplatíš.
@anonym_autor od 1.1.2025 musíš mať 90 percent príjmov zo SR aby si mal nárok na DB.
@1andrea111 ja mam príjem iba zo Slovenska, v zahraničí nebudem pracovať. Ideme tam za rodinou na dlhší čas
Len hrubý odhad pre DP
Príjem 7100€
Sociálne -2844,24€
Zdravotné -1287€
Paušálne náklady -4260€
Výsledok strata -1291,24€
Takže ti nevyjde žiadna daň ani daňový bonus a to ešte tam nie je počítaná ani nezdaniteľná čiastka.
Samozrejme ak si uplatníš paušálne náklady 60%.
Ak prerušíš alebo ukončíš živnosť, tak odvody do SP neplatíš.
@anonym_dc4863 nemám nárok ani na znížený DB, nie v plnej výške?
Aký peijem by som musel mať, aby som dostal aspoň nejakú zníženú sumu z DB?
Opravujem ak máš malé dieťa vyjde ti aj daňový bonus, možno 720 €, daj si to prepočítať účtovníčke.

Čo konkrétne ste nerozumeli v tých xyz zdrojoch, ktoré ponúka napr. google a ktoré o týchto veciach pojednávajú?