Nárok na daňový bonus pri skrátenom úväzku
Prosím pomôžte mi lebo tomu absolútne nechápem. Mam nárok na DB? Som zamestnaná na skrátený úväzok. Môj mesačný plat v čistom je cca 178€, môj manžel je na materskej. Tak ma teda zaujíma ci mam ja nárok. Ďakujem za každú odpoveď a vysvetlenie
skrateny uvazok a len 178? to je dake divne
@balerina2025 tak možno robí 2 hodiny denne, alebo ani toľko nie. Sú aj také 🙄
@kavasmliekom dočítala som sa opat len o hornej hranici príjmu. Ale o dolnej nie.
Zas a znova absolútne ste neodpovedali na otázku ale na niečo ine
Veď som ti poslala kalkulačku. Daj si tam svoj príjem a vypočíta nárok...
ccca 40 euro / 1 dieta do 15 rokov.
podla kalkulacky
ak mas jedno dieta, ale tam si to vies upravit
Autorka, čomu si neporozumela na tej kalkulačke daňového bonusu, ktorú ti poslala @kavasmliekom? Ilustračne pri hrubej mzde 200€ a 1 dieťati do 15 r. ti to vyjde 50,23€ mesačne... Dosaď si tam predsa vlastnú sumu a počet detí a ich vek...
Vyšlo.mi to 85€ ale žiadne info ci to je mesačne, ale na jedno dieťa alebo co.
Veď keď si tam naklikáš, že máš napr. 2 deti do 15 r. a svoju mesačnú hrubú mzdu, tak ten bonus, čo ti vyjde na konci bonusovej kalkulačky bude za zadaný počet detí, mesačne. V práci však treba k tomu podpísať to, že budeš poberať daňový bonus. A doniesť rodný list dieťaťa/detí. Sami od seba automaticky ti to vyplácať nebudú. Alebo si to uplatníš raz ročne pri ročnom zúčtovaní dane (taktiež potom treba zaškrtnúť v žiadosti o ročné zúčtovanie, že si chceš uplatniť daňový bonus na dieťa, plus meno a r.č. dieťaťa).
poslala som ti prepocet. presnu kalkulaciu co este viac chces
Veď v tej kalkulačke si nahadzujes deti sama, tak aké info chces, že na koľko detí to je? No na toľko, koľko si si tam nahodila.......

skrateny uvazok a len 178? to je dake divne