Nástup z OČR na PN počas ochrannej lehoty.
Dobrý večer poprosim niekoho o radu. Počas koronakrizi som bola s dcérou doma na OČR. V marci mi kocila zmluva a dalej mi ju nepredlzili. Zajtra sa otvaraju škôlky a mala mi tam nastupuje. Pani doktorka ma vypise na PN na rizikové nakolko som tehotná a rodim uz v auguste. Budu mi to akceptovať? Ked prejdem z očr na pn? Plati pre mna este ochranná lehota?
@zalka takže to nevadi ked ukoncim ocr a nastúpim na pn? Dakujem za odpoveď
@adkamajorosova nie nevadí, nezabudni si pýtať potvrdenie od gynekologa o tom, že si v čase skončenia PP bola tehotná.
@zalka a to potvrdenie mam dat kam? Ak dobre viem pn sa bude posielat uz len na socialnu poisťovňu nie?
@zalka ja som z kosic a zamestnávateľ patri pod BA aj teraz som cestne vyhlasenia posielala do BA. Mam aj pn poslat do BA? Na SP?
Ahojte. Mne koncil PP 7.7.2020.
8.7.2020 som na bola evidovat na UPSVaR
Od 9.7. Som na Pnke.
Dr mi povedala, ze mam si urobit fotokopiu z marodky. Marodku zaniest byvalemu zamestnavatelovi a kopiu na urad prace. Len teraz neviem. Netreba to zaniest na SP??? Ci treba hlasit Pn aj na UPSVaR? Alebo len SP?

@adkamajorosova ak si v den skončenia PP bola tehotná, tak áno, máš 8m OL počas kt. môžeš nastúpiť na PN a pozor na MD nastupuješ presne 6t pred termínom pôrodu. Nie skôr , nie neskôr ... z OL sa nastupuje 6t.