Navýšenie invalidného dôchodku z mladosti
Dobrý deň, je tu reálne niekto, kto si dodatočne zaplatil navýšenie invalidného dôchodku z mladosti, teda potom, ako už invalidný poberal? Ďakujem.
@ajka10000 navýšili jej ho potom, ako si to zaplatila?
@zalka čítala som aj diskusie tu ma MK, že si to niektorý zaplatili a navýšili im ho
Autor zaplatením sa dajú navýšiť ID ale nie ID z mladosti. Tam máš daný POMB a ID sa ti z, si jedine prehodnotenim a zvýšením %.
@zalka ako je potom možné, že si to niektorý doplatili? Aj z okolia viem takých prípadoch pri ID z mladosti
Doplat si, co ti poviem.
Ja viem o tom, že ID z mladosti sa doplácať nedá.
nie ona si nic nedoplacala proste predvola ju komisou a za to ze pracuje napiek nepriznivemu zdravotnemu stavu jej pripsili ID.
@ajka10000 no ja som sa pýtala na to doplatenie, nie že či niekomu zvýšili dôchodok len tak
jaj tak to neviem ci sa da
@zalka a keď som začala ID poberať ako už dospelá? Teda som požiadala o ID v dospelosti?
Autor, dôchodok normálny sa dá doplatiť za obdobie evidencie na UP alebo štúdia po 1.1. 2004.
Tvoja otázka znela na doplatenie ID z mladosti a ten sa neda
@zalka no a tomuto nerozumiem, na sociálke mi povedali, že ja mám ID z mladosti a tiež teda to isté, že to sa zaplatiť nedá, ale teda ja som o ID žiadala už ako dospelá a aj som ho začala poberať už ako dospelá, po tom, čo mi bola zistená jedna vážna diagnóza ale je pravda, že som bola ešte mladá a nikdy predtým som ešte nepracovala, len som chodila do školy a bola vedená na úrade práce
ID môžu poberať len dospelý od 18 roku života... Ochorela si ako dieťa študent tak ti priznali ID z mladosti lebo si nič nemala vyrobené.
Mohla si študovať na výške a mat 23r keď priznali dôchodok... Dospelá... Ale nič neodrobeme, choroba z mladosti tak i ID z mladosti.
A spolužiak mohol v 18zich skončiť ucnovku, mohol pracovať a ochorel a v 23 r mu priznali normálny ID... On doplatiť by mohol...
Autorka a akej sumy by ti mali navsit ID ked nemas odpracovane roky.?
tak ja neviem takto mi to povedala
@zalka no ja som ochorela už ako dospelá
@ajka10000 no ževraj sa to dá, keď si to doplatím
Autorka keď ti povedali ze máš dôchodok z mladosti tak nič neporiesis... Co máš v rozhodnutí napísané?
@zalka no to rozhodnutie má pri sebe mama ale hovorila mi, že ID z mladosti tam nie je vôbec spomínaný, iba že mi schvalujú invalidný dôchodok od XX dátumu, teda presne odvtedy, čo mi určili diagnózu a to som bola teda už dospelá
A aké je omb vo výpočte spomenuté? Ako ho rátali, to všetko v rozhodnutí je napísané..
Ako sa to prosím da

Mojej spoluziacke ano aj pracuje tak jej to navysili o 100 eur.