icon

Nemecké daňové priznanie

lllaanz
17. apr 2025

Ahojte, nepoznáte niekoho kto by vedel spraviť nemecké daňové?

pe_mi
17. apr 2025

@lllaanz firma TJ Legal ,poplatok cca 130 €,každý rok nám robia

lllaanz
autor
18. apr 2025

@pe_mi a vedia aj spetne spravit opravné?

pe_mi
18. apr 2025

@lllaanz to som nikdy neriešila

luba28
22. apr 2025

@pe_mi 130€?? my im platime cca 900€

luba28
22. apr 2025

@lllaanz DRP s.r.o Zofia Biciankova nam robi tento rok ,poplatok bude 140€ ,,je na nete ,kludne jej napis mail,alebo volaj 😊

lllaanz
autor
22. apr 2025

@luba28 ďakujem krásne napíšem

pe_mi
22. apr 2025

@luba28 my sme nikdy také peniaze neplatili.kazdy rok sa ten poplatok o niečo zvýši.čo je pochopiteľné.
Ja môžem len odporúčať TJ Legal

luba28
22. apr 2025

@pe_mi tak suma poplatku sa odvija od sumy aku vypocita danovy urad v DE ,,u vas to vela nebolo zrejme

pe_mi
22. apr 2025

@luba28 nam daňový úrad za celé roky nevyrubil daň ani raz.prijmy má manžel vysokánske.
Nerobí na jednom mieste viac ako 11 mesiacov, tam ide o to.treba si to sledovať.
Ja hovorím o poplatku za spracovanie, podanie na daňový úrad, tých cca 130€

luba28
22. apr 2025

@pe_mi ide o preplatok (vratenie dani) a z tej sumy sa rata poplatok tj legal ,, nie o zaplatenie dane

pe_mi
22. apr 2025

@luba28 už rozumiem.ani preplatok sme nikdy nemali

bluka2
22. apr 2025

Ja som si to spravila sama.
Možno som z toho nevytrieskala100%, ale zas ani som nikomu nič neplatila, takže myslím, že môžem toto samoštúdium odporučiť

malinovka333
1. máj 2025
@luba28

@pe_mi 130€?? my im platime cca 900€

@luba28 zaco platis 900€?

luba28
1. máj 2025
@malinovka333

@malinovka333 plati sa v % podla danoveho preplatku(,ktory ti vypocita nemecky danovy urad

luba28
1. máj 2025
@malinovka333

@malinovka333 pisem to aj vyssie

malinovka333
1. máj 2025
@luba28

@malinovka333 pisem to aj vyssie

@luba28 no ja som to pochopila ze platis 900 ptom 140.

luba28
1. máj 2025
@malinovka333

@luba28 no ja som to pochopila ze platis 900 ptom 140.

@malinovka333 tj legal bolo 900€ minuly rok a tej pani 1x teraz sme dali robit a u nej 140€ 😊 a je jedno aka vyska preplatku bude

malinovka333
1. máj 2025
@luba28

@malinovka333 tj legal bolo 900€ minuly rok a tej pani 1x teraz sme dali robit a u nej 140€ 😊 a je jedno aka vyska preplatku bude

@luba28 aha uz chapem ako si to myslela. Prepac nedoplo mi to vtedy..lebo Aj mne to robi ta pani. Tiez platim ako ty.

vevesh
1. máj 2025

Kolko stoji podanie danoveho poznania je uvedene vo Verordnung für Steuerberater a tato cena nie je fixna, je od- do podla brutta prijmu (ziadny preplatok, danovy doplatok a pod.) a obsiahlosti prace. Ak ma niekto zakladny job, nie vela faktur, oplati sa to spravit sam- na nete je vela navodov. Takisto existuju rozne softvery (20-50e), kde sa len zadaju hodnoty a ono to vypluje sumu. Aj samotny danovy ma takyto softver, len je zlozitejsi od tych v obchode. Softvery sa daju kupit na zaciatku roka vsade (aj v lidli), pocas roka elektromarket, knihkupectvo a online. Steuerbetater je vzdy najdrahsi so vsetkych moznosti a oplati sa iba vtedy, ak je "nejaky zapeklity pripad" a ocakava sa, ze sa bude musiet dotahovat s danovym...

pieksamaki
1. máj 2025
@lllaanz

@pe_mi a vedia aj spetne spravit opravné?

@lllaanz opravné sa môže robiť iba do 30 dni ....

vevesh
1. máj 2025
@pieksamaki

@lllaanz opravné sa môže robiť iba do 30 dni ....

@pieksamaki opravne bezdovodne mas 30 dni po poslani priznania, mozes korigovat sam/sama. S urcitymi vynimkami a zdovodneniami mozes maximalne 5 rokov dozadu korigovat - cez Steuerberatera.

pieksamaki
1. máj 2025
@vevesh

@pieksamaki opravne bezdovodne mas 30 dni po poslani priznania, mozes korigovat sam/sama. S urcitymi vynimkami a zdovodneniami mozes maximalne 5 rokov dozadu korigovat - cez Steuerberatera.

@vevesh ja mam všetko tak zlozite a komplikovane...hlavne neviem co uz sa týka európskeho práva.....a tie apky na daňové môžu iba v prípade ze je prechodný pobyt v DE

luba28
1. máj 2025
@malinovka333

@luba28 aha uz chapem ako si to myslela. Prepac nedoplo mi to vtedy..lebo Aj mne to robi ta pani. Tiez platim ako ty.

@malinovka333 a si spokojna s nou??,,ci tiez 1x?? ako dlho trva cele vybavenie potom co ho odosle??,,a vychadza ti vratka ??

vevesh
1. máj 2025
@pieksamaki

@vevesh ja mam všetko tak zlozite a komplikovane...hlavne neviem co uz sa týka európskeho práva.....a tie apky na daňové môžu iba v prípade ze je prechodný pobyt v DE

@pieksamaki tie appky su pre kazdeho, kto ma povinnost podania priznania na uzemi de bez toho, aky ma pobyt. Pobyt ti iba urcuju, ci mas povinnost alebo nemas (ale niektore odvetvia maju aj napriek pobytu mimo de povinnost podania priznania v de). Ale na toto ti tie softvery prihliadaju- oni idu ako pre s prepacenim debilka a pytaju sa ta: robis v de, mas danove cislo, aky format, v akom odvetvi, ako dlho do roka si v nemecku, zadaj Jahreslohnsteuerbescheinigung ak si zamestnanec, atd. Ak clovek vie dobre po nemecky, tak aj elster od danoveho uradu robi to iste a zadarmo. Tie dodatocne softvery maju aj vysvetlujucu funkciu a milion otazok pomimo, co pomaha vyplnit danove. Elster je strohy a odborny a predpoklada, ze si si co to uz nastudovala vopred a uz vies priblizne, co ides zadavat.

pieksamaki
1. máj 2025
@vevesh

@pieksamaki tie appky su pre kazdeho, kto ma povinnost podania priznania na uzemi de bez toho, aky ma pobyt. Pobyt ti iba urcuju, ci mas povinnost alebo nemas (ale niektore odvetvia maju aj napriek pobytu mimo de povinnost podania priznania v de). Ale na toto ti tie softvery prihliadaju- oni idu ako pre s prepacenim debilka a pytaju sa ta: robis v de, mas danove cislo, aky format, v akom odvetvi, ako dlho do roka si v nemecku, zadaj Jahreslohnsteuerbescheinigung ak si zamestnanec, atd. Ak clovek vie dobre po nemecky, tak aj elster od danoveho uradu robi to iste a zadarmo. Tie dodatocne softvery maju aj vysvetlujucu funkciu a milion otazok pomimo, co pomaha vyplnit danove. Elster je strohy a odborny a predpoklada, ze si si co to uz nastudovala vopred a uz vies priblizne, co ides zadavat.

@vevesh ...hej. no skúsim to...poznám smartsteuer.de...co som si tak zbežne pozerala....od zamestnávateľov ausdruck.....a orientacne sa asi zorientujem......len sa mi do toho nechce....nemám rada moc pracu na PC.....dnes je to nutnosť.....ale proste nie som na to..

pieksamaki
1. máj 2025
@vevesh

@vevesh ja som mala kazdy mesiac za rok 2023 inú daňovú triedu na vyplatnej paske.....a teda stále nejaké chyby.....myslím tým ze aj vycuc z úradu prace mi nesedel.....ja na vyplatnej paske 3....oni tam mali 1 daňovú triedu.....chapem ze informačný systém robi chyby....ale daňová trieda....je pre mňa nemenný údaj.....kým nezmením stav.....chapem...aj papier ktorý sa vydáva na rok o daňovej tried.e.....len to nie je vzdy...

vevesh
1. máj 2025
@pieksamaki

@vevesh ja som mala kazdy mesiac za rok 2023 inú daňovú triedu na vyplatnej paske.....a teda stále nejaké chyby.....myslím tým ze aj vycuc z úradu prace mi nesedel.....ja na vyplatnej paske 3....oni tam mali 1 daňovú triedu.....chapem ze informačný systém robi chyby....ale daňová trieda....je pre mňa nemenný údaj.....kým nezmením stav.....chapem...aj papier ktorý sa vydáva na rok o daňovej tried.e.....len to nie je vzdy...

@pieksamaki tak to tam maju iny bordel, ze kazdy mesiac ina danova trieda🤔🤔🤔ako vravis, danova trieda je nemenna a normalne by som im apelovala s potvrdeniami, aku triedu mas mat, nech si to daju do poriadku...

pieksamaki
2. máj 2025
@vevesh

@pieksamaki tak to tam maju iny bordel, ze kazdy mesiac ina danova trieda🤔🤔🤔ako vravis, danova trieda je nemenna a normalne by som im apelovala s potvrdeniami, aku triedu mas mat, nech si to daju do poriadku...

@vevesh hej..aj počet detí som mala raz 0....a o 3 mesiace 5.........úplne hrozne...niečo co je nemenné.....mnichov.....