icon

Je môj partner evidovaný ako neplatič úveru?

6. sep 2024

Dobry den prosim o radu .
Chceme zobrat na uver auto...muz uz dobre zaraba niekolko mesiacov...
Muz pred 7 rokmi mal byt .mali sme v nich najomnikov a neplatili najomne,nevedeli sme sa dostat ani do bytu ani s policajtsmi ,pritom zmluva bola dobre spravena overena ale proste vsetko zle. Nepomohli policajti,sud az exekucia prisla a vyhnala ich.. nechali nam dlhy (plyn,elelkrina) dokopy okolo 8000e ...dokonca aj ked sa dlao konecne odpojit elektrina a plyn tam byvali .
No teraz k veci. Kedze ja som bola na materskej a mali sme to tazke po financnej stranke. Nedalo sa nam splacat este aj byt kde zili oni(mesacne cca 300e)
Samozrejme doplatili sme vsetko postupne vzfy sme nieco vlozili co sa dalo aby to nepostupilo dalej...
Ked sme ich odtial dostali byt predali tak sme vyplatili celu sumu.
Avsak muz mal na ucte -500e ani neviem co to je proste ho to pustilo do minusu a ked sme vyplacali hypoteku myslel si ze vsetko mu to strhli lebo xiadal vyplatit aj rovno uver a vsetky dlhy v banke...
Minuky rok v januari prisiel papier od predexekucnej firmy ze treba banke toto vyplatit . Predtym xiadne upozornenie od banky nic.tak sme vyplatili hned aby to neslo dalej
A moja otazka:
Moze byt vedeny ako neplatic ?kde to zistim?dakujem

raztovsetkozmizne
6. sep 2024

Skúste donio.sk myslím že ľudia prispejú keď zistia prečo ste sa dostali do tejto situácie.

Každopádne je to horror čo sa Vám stalo, a možno by bolo dobré sem dať mená tých ľudí ktorý bývali u vás aby sme si mi ostatný dávali pozor na nich

13uzivatelka11
6. sep 2024

@raztovsetkozmizne ale ona sa pýta, lebo chce úver na auto.. Ľudia sa im majú skladať na nové auto?

raztovsetkozmizne
6. sep 2024

@13uzivatelka11 aha prepáč, nečítala som to celé, lebo to bolo dlhé,

autor
6. sep 2024

@raztovsetkozmizne som si musela vyhladat ck je donio.sk
Nie my nepotrebujeme ziadnu pomoc . Chceme si zobrat uver na auto. Nieco mame nasetrene ale to nepostaci takze by sme potrebovali uver...len ci nam ho niekde daju :/

13uzivatelka11
6. sep 2024

Ved sa opýtaj v banke.. Ale asi skôr len leasing si niekde zobrať, ak vám dajú

palicka
6. sep 2024

Ak budeš riešiť banku, zadajú dopyt na register dlžníkov bankových innebanlivych. Tam je zaevidované aj to, že si požiadala o úver, a či bol alebo nebol schválený. A rovnako tam uvidíš, čo banka. Či tá stále vedu ako neplatiča. Osobne si myslím, že áno… dá sa to urobiť aj online, alebo poštou, stojí to tuším 15€

vevebono
6. sep 2024

Ak bol účet v mínuse, treba počkať polroka a skúste požiadať

butterflyeffect
6. sep 2024

Uverovy register bankovy a nebankovy- SRBi a NRKI, online na ich stranke sa da vytlacit ziadost a pride postou vypis z uverovych registrov.