icon

NN doplnkové dôchodkové sporenie

15. jún 2023

Ktorý fond z III.piliera ste si zvolili? Vybrala som na prevádzke indexovy, nepozrela som si to dopredu, chcela som ten konzervatívny, tam ma presvedčili, že inflácia tie peniaze "zožerie", ale teraz neviem či som dobre urobila...

sweet20
15. jún 2023

to si si ten pilier sama cez nejaku stranku robila?

autor
15. jún 2023

@sweet20 na pobočke som bola

martinp288
15. jún 2023

Fond si vieš kedykoľvek zmeniť aj z domu. Vytvorili ti webklienta? Ak nie, je to otázka 5 minút, postup ti viem poslať mailom.

autor
15. jún 2023

@martinp288 myslím, že niečo také spomínali, ale nič mi neukazovali, tak snáď to najdem niekde v tej zmluve.

martinp288
15. jún 2023

V zmluve to žiaľ nenájdeš či je webklienta aktívny. Kedy si uzatvárala ten pilier? Ak máš už doma list z NN, tak v ňom je kód pod ktorým sa vieš zaregistrovať z domu na webklienta. Prípadne ti to viem zmeniť aj ja ako agent na diaľku.

autor
15. jún 2023

@martinp288 to som uzatvárala pred 2 dňami. Takže ešte by mi niečo malo prísť poštou.

martinp288
15. jún 2023

Poštou ti príde potvrdenie o uzatvorení a tam budeš mať kód. Potom mi kľudne napíš a pomôžem ti to nastaviť

nelca84
15. jún 2023

Ak nemas blizko do dochodku, tak jasne, ze indexovy, vsade inde budes v strate.

hellwant
15. jún 2023

prepana krala, konzervativny chces? To nerob, teda ak mas vyse 10 rokov do dôchodku, lepsie aspon 15 - tak indexy. Druha vec je, ze ak ti neprispieva zamestnavatel( napr. ty si das strhnut 30 tak on ti da 30, ci v rizikovke percento z hrubej mzdy dava zamestnavatel) zrus to a investuj do indexov cez spol. ktore su na nasom trhu a su kontrolovani NBS. V 3 pilieri su totiz vyssie poplatky a oplati sa, len ked ti aj zamestnavatel dava do neho.

autor
15. jún 2023

@martinp288 ďakujem 😊

autor
15. jún 2023

@hellwant hej dáva mi zamestnávateľ

nelca84
15. jún 2023

Na pobocke ti dobre poradili, nic nemen.

autor
15. jún 2023

@nelca84 dobre, ďakujem 😊

hladamematku
15. jún 2023

s NN som rusila zmluvu pred rokmi, su to podvodnici

hellwant
15. jún 2023

tak potom ok, chod do toho a index ak mas dlhsi horizont.

bennn
15. jún 2023

jednoznačne indexový, pár minutiek hodiniek som tomu na internete venoval a spravil si to online... všetko do indexu... teraz bude rásť, minuly rok bol ako jediny v strate. Ostatne snad ani nemaju vyznam si davať...