NN II. pilier
Dobry, od konca marca mam uzavrete dochodkove sporenie v NN...viete mi toto niekto vysvetliť? To mi tam za 3mesiace doslo az 0,03 centa?Načo mi to potom je 🤦♀️😂Ďakujem

@nikka055 soc. poistovni to trva aj mesiac/dva, nez sa ti to tam pripise
@nikka055 nahlasovať nemusíš nič. Správcovská spoločnosť nerozhoduje o tom koľko peňazí tam príde. Zaeviduje iba toľko koľko pošle sociálna poisťovňa. Rozhodujúci je dátum vzniku a nie podpisu a začiatok máš 1.4.2023. Odvody za celý marec ostali ešte v prvom pilieri. Pri novej zmluve sa príspevky pripíšu často z oneskorením aj dvoch mesiacov. Pozri sa na stav účtu niekedy v auguste a už by to tam malo byť pekne rozdelené.
ak mate do dochodku este daleko, tak je treba si sledovat len pripisane sumy mesacne zo mzdy, aby sa nestalo, ze tam nepridu, inak sa trhy hybu stale hore-dole, dôlezite je co bude na konci 🙂
Datum vzniku 1.4. 3023, cize klasika, kym to soc. poistovna posle aj 2 mesiace môzu meskat, potom niekedy v 1 mesiaci mas zas dve sumy za dva predosle mesiace. Bohuzial je to tak.
Dobrý večer . Príspevky do druhého piliera nejdú z celých odvodov ale z čiastky ktorá sa odvádza do starobného poistenia čiže 18% . Z týchto 18% sa 5,5% odkláňa na účet druhého piliera . Zmluvu druhého piliera uzatvárajú poisťovne , ale riadený je sociálnou poisťovňou a tá pripisuje príspevky . DSS sa stará o spravovanie a zhodnocovanie zaslaných príspevkov . Treba počkať pripísanie príspevkov trvá aj dva mesiace.