icon

Odporučte finančného poradcu na hypotéku po bankrote

kristalina
16. jún 2025

Ahojte všetci! Prosím, odporučte nám finančného poradcu, ktorý by nám mohol získant hypotéku. Manžel je už 4 roky po osobnom bankrote. Chceme dat rodony dom do zalihy,ako zabezpecenie.

melanta
16. jún 2025

Ak máš bydlisko ako máš v profile, tak relatívne blízko máš @amonet aspoň si myslím, že bola z Trnavy

kristalina
autor
16. jún 2025
@melanta

Ak máš bydlisko ako máš v profile, tak relatívne blízko máš @amonet aspoň si myslím, že bola z Trnavy

@melanta dakujem)

amonet
16. jún 2025
@kristalina

@melanta dakujem)

@melanta vďaka
@kristalina pokojne sa pytaj

sasa1310
16. jún 2025
@amonet

@melanta vďaka
@kristalina pokojne sa pytaj

@amonet to fakt po 4 rokoch od osobného bankrotu si môže zobrať hypotéku? A ešte k tomu nie na kúpu nehnuteľnosti.

mk1111111111
16. jún 2025
@sasa1310

@amonet to fakt po 4 rokoch od osobného bankrotu si môže zobrať hypotéku? A ešte k tomu nie na kúpu nehnuteľnosti.

@sasa1310 ide ma z toho, slak trafit 😬

melanta
16. jún 2025
@mk1111111111

@sasa1310 ide ma z toho, slak trafit 😬

@sasa1310 rovnako ako si môžeš založiť firmu, potom ju dať do konkurzu, nevyplatiť zamestnancov ani obchodných partnerov, nechať dlhy a potom si založiť novú firmu a toto môžeš robiť každý rok. Úplný absurdistan.
@mk1111111111

sasa1310
16. jún 2025
@melanta

@sasa1310 rovnako ako si môžeš založiť firmu, potom ju dať do konkurzu, nevyplatiť zamestnancov ani obchodných partnerov, nechať dlhy a potom si založiť novú firmu a toto môžeš robiť každý rok. Úplný absurdistan.
@mk1111111111

@melanta v banke úver do 4 rokoch od osobného bankrotu?

melanta
16. jún 2025
@sasa1310

@melanta v banke úver do 4 rokoch od osobného bankrotu?

@sasa1310 už som tu čítala v diskusiách, že dostal taký človek úver. Takže evidentne to ide.

mk1111111111
16. jún 2025
@melanta

@mk1111111111

@melanta jj, nabrat si uverov, to im ide, platit uz nie, odlzit ano a este zobrat nove uvery,to om tiez ide. Nikdy nemali povolit tieto osobne bankroty, nie ze im dat este aj moznost brat nove uvery. 😬

amonet
16. jún 2025

zalezi od toho vo bolo predmetom osobneho bankrotu, ake dlhy a voci komu. 5rokov je urcite pase, niekde to neprejde ani po 7rokoch

melanta
16. jún 2025
@mk1111111111

@melanta jj, nabrat si uverov, to im ide, platit uz nie, odlzit ano a este zobrat nove uvery,to om tiez ide. Nikdy nemali povolit tieto osobne bankroty, nie ze im dat este aj moznost brat nove uvery. 😬

@mk1111111111 podľa mňa je ok , že existuje možnosť bankrotu, ale malo by to byť po riadnom preskúmaní. Sú napríklad ľudia, ktorí sa dostanú do problémov kvôli partnerovi (osobnému či obchodnému) a až neskoro zistia, že sú v problémoch. Ale nezodpovedným a finančne negramotným by som tú možnosť nedala.

mk1111111111
16. jún 2025
@melanta

@mk1111111111 podľa mňa je ok , že existuje možnosť bankrotu, ale malo by to byť po riadnom preskúmaní. Sú napríklad ľudia, ktorí sa dostanú do problémov kvôli partnerovi (osobnému či obchodnému) a až neskoro zistia, že sú v problémoch. Ale nezodpovedným a finančne negramotným by som tú možnosť nedala.

@melanta celkom.nesuhlasim, lebo na konci zostane ten "osklbany", tomu to nikto nevrati.

melanta
16. jún 2025
@mk1111111111

@melanta celkom.nesuhlasim, lebo na konci zostane ten "osklbany", tomu to nikto nevrati.

@mk1111111111 to je pravda. Povedzme si však, čo robíme ako spoločnosť pre zvyšovanie finančnej gramotnosti? A nielen tej. Aj sociálnej, v oblasti sexuálnej výchovy. Nič. A tým vlastne podporujeme udržiavanie negramotnosti a dokonca jej zvyšovanie, keďže negramotní majú zväčša viac detí. Stačí sa pozrieť na MK, aké neštastnice tu denne píšu o svojich problémoch.

mk1111111111
16. jún 2025
@melanta

@mk1111111111 to je pravda. Povedzme si však, čo robíme ako spoločnosť pre zvyšovanie finančnej gramotnosti? A nielen tej. Aj sociálnej, v oblasti sexuálnej výchovy. Nič. A tým vlastne podporujeme udržiavanie negramotnosti a dokonca jej zvyšovanie, keďže negramotní majú zväčša viac detí. Stačí sa pozrieť na MK, aké neštastnice tu denne píšu o svojich problémoch.

@melanta chyba je niekde inde, mali by sa pritvdit podmienky poskytovania uverov, ved vsade len tlacia, aby si vzali uver, bezhlavo poskytuju precerpania a pod. Potom si ludia uziju peniazky a po nich potopa, stat zachranuj nas.

saraxyz
16. jún 2025

@kristalina rodinný dom je na koho písaný?