Oplatí sa poistenie v NN?
Máte prosím niektorá poistenie v NN ? Oplatí sa ? Ďakujem
Poistenie nie je sporenie, kryje riziko. Takže to či sa oplatí záleží od toho, čo všetko kryje a či v prípade poistnej udalosti bude plnenie dostatočné alebo nie. To koľko potrebuješ v prípade poistnej udalosti musíš vedieť ty. Či peniaze, ktoré dostaneš napr. pri chorobe alebo úraze ti pomôžu preklenúť obdobie, kým zase budes pracovať. Na poistke sa zarobiť nedá, môže prísť k nejakému zhodnoteniu, ale ako som písala vyššie zmysel poistky je v niečom inom. Zhodnocovať peniaze treba inak ako cez poistku.
Mne sa oplatilo, využila som ho už viackrát, poistenie príjmu dlhodobejšie, pobyt v nemocnici, zdravotné problémy.
Kamoška tuším ich mala využitých zase poistenie auta pri ťukesoch a bytu pri vytopení.
Je to blbé, že ak sa nič nestane, sú to vyhodené peniaze, ale ak sa stane, tak to značne pomôže...
@vkatush čo obnáša to poistenie príjmu?
Poistenie v NN:
- kryje najviac diagnóz kritických chorôb na trhu, kryje 68 diagnóz.
- minimálne množstvo čakacích dôb
- plnenie 98%
- zaujímavé benefity a bonusy pre klientov
- atď.. atď....
Od 1.7 prichádza NN s novinkou, ktorú nebude mať žiadna z poisťovní
Ak budeš dlhodobejšie pn (viac ako mesiac), tak ti bude doplacaná tvoja výplata. Ja som skončila raz kvôli chrbtici doma alebo potom na rizikovom tehu napr, takže celé tehu mi doplácali k výplate.
Trepnem, normálne máš 1000 eur výplatu, na pnke ti sociálka posiela 550 pnku (55% tuším sociálka posiela), tak z poistenia ti tých zvyšných 450 pošlú.
Plus keď som bola v nemocnici, tak mi ešte za každý deň hospitalizacie poslali nejak 8 či koľko eur. Nie je to veľa, ale aj to pomohlo. Drobnosti.

Ja mám v NN a mne sa oplatí lebo viem čo potrebujem mať poistené