icon

Oplatí sa refinancovať hypotéku v inej banke?

dominik2795
4. feb 2025

Zdravim, konci mi fix v slsp a zvazujem prima banku ktora ma 3,5 ale v slsp ma uistuju ze po roku sa bude dat refinanc na potencialne nizsiu urokovu sadzbu. V slsp mam vsetky inakasa a tak a moc sa mi nechce ist do prima. Je tazke prejst napr potom z prima banky do inej banky?

gejb
4. feb 2025

@dominik2795 a bola si osobne v prima banke? Alebo tvoj poradca? Lebo nám nukali teraz na refinanc 4,3% a nedalo sa ani zjednavat 😮
Preto sme odisli.

amonet
4. feb 2025

@gejb primabanka dava vzdy novym klientom lepsi urok ako existujucim

martina7578
4. feb 2025

Normálne im povedz, že máš ponuku na 3,5% a opýtaj sa či vedia ponúknuť lepšie. Ak nie tak smer Prima banka. Čas ktorý zabiješ vybavovaním sa ti mnohonásobne vráti nižšou úrokovou sadzbou. Ak ale spĺňaš kritéria na bonifikáciu hypotéky tak ostaň v pôvodnej a požiadaj o príspevok od úradu práce.

dominik2795
autor
4. feb 2025

@martina7578 len co ked v slsp za rok bude najlepsia urokova sadzba a ja budem moct zadarmo refinancovat zatial co v prima banke mi nikdy nedaju nizsii urok… alebo este inak sa zamyslim ak by som siel do prima banky a o rok by mala 3% tak by mi nedali tie 3 lebo uz som tam rok ale keby ostanem este rok v slsp tak mam potom moznost ist do prima banky za tie 3%

jaja20
4. feb 2025

@dominik2795 Hmmm ...a čo má hypotéka spoločné s dovolenkou v zahraničí?

dominik2795
autor
4. feb 2025

@jaja20 to bol omyl ked tak nech to admin presune

janka_266
5. feb 2025

@dominik2795 a slsp ponúka aký úrok? a na ako dlho? nepredpokladám, že sú výrazné rozdiely v ich ponukách, máte prepočítané koľko zas zaplatíte v prime na úrokoch, a kde preplatíte celkovo viac?

biancarv
5. feb 2025

@dominik2795 ja by som to nepresúvala do prima banky. Prima banka neponúka reštart hypotéky a nedá sa znížiť sadzba počas trvania fixácie. Väčšina ostatných bánk vrátane slsp reštart hypotéky má. To znamená, že ak slsp znížia sadzby dajme tomu o polroka o rok ešte výraznejšie viete to reštartnúť jedným dodatkom na pôvodnej hypotéke. Ja som to tak urobila vo VÚB banke. Práve preto by som do Primy nešla, lebo tam sa to nedá.

arieska
5. feb 2025

presne rovnaký scenár. My sme to riešili v septembri. PRIMA banka nám dala najlepšie podmienky tak sme odišli zo SLSP. Keď sme išli po potvrdenie do SLSP o výške zostatku hypotéky tak nás tam riešili ako masových vrahov prečo sme si dovolili odísť a tiež nám tvrdili kadejaké nepravdy o PRIME, ktoré sa samozrejme nepotvrdili. A to ma tam ešte čaká ísť zrušiť účet 😅

lucilaines
5. feb 2025

Mame s muzom 4 hypoteky, za poslednych 10 rokov sme riesili branie hypotek a refinancovanie hadam 10 krat. Obaja sme dlhorocnymi klientami SLSP, kde mame hlavne ucty, kam nam pravidelne chodia nie najmensie prijmy. Ani jednu jedinu hypo, ani jeden jediny refinanc nemame v SLSP, ze by nam tam ponukli najvyhodnejsie podmienky. Mame a mali sme hypo snad uz vo vsetkych ostatnych bankach, v SLSP nikdy. Ostatne banky sa pomaly idu o nas pobit, pred rokom a pol nam ponukali 3,6% uroky co vtedy malokde bolo. Takze vobec nevahaj. Ked sa ti nechce prenasat inkaso, tak si ucet v SLSP nechaj, v prime si otvor ucet len vyslovene na hypoteku. Daj si fix na tri roky a o tri roky sa presunies zase dalej, podla toho kde to bude najvyhodnejsie. Stoji to za tie usetrene peniaze.SLSP je otrasna banka, tiez tam zostavame len z lenivosti, ze sa nam nechce vsetko prenasat.

nelka93
5. feb 2025

@lucilaines
@arieska to ta nova banka neponúka prenos účtu aby ste to nemuseli riešiť vy? Však to už robí snáď každá normálna banka, že za vás požiadať o presun všetkých príkazov a aj zruší účet.

lucilaines
5. feb 2025

@nelka93 ponuka urcite. Lenze ja mam na tie ucty naviazane napriklad aj kreditky, ktore zas podliehaju dalsiemu schvalovaniu v novej banke, sporiace ucty, investicne ucty atd. Ak by islo len o ucet s trvalymi prikazmi budis, ale toto sa mi proste nechce riesit.

janka286
5. feb 2025

@dominik2795 No keby bolo keby
Sľubujú, že možno budú mať najnižší úrok, ale nebudú, jednoducho nechcú aby si odišiel od nich
Prima banka má dlhodobo najnižšie úroky

misanthropicdann
5. feb 2025

@dominik2795 beriem hypo tam kde je pre mňa najlacnejšia zvyšok ma netrápi.
Ak si ma banka chce udržať musí mi ponúknuť ešte nižší úrok, dorovnanie úroku neakceptujem musí byť ešte lepší aj keby malo ísť len o 0,01%

mezopotamia
6. feb 2025

@lucilaines a čo tak switching účtu? Banka za vás všetko urobí

mirka4554
9. feb 2025

@dominik2795 ahoj zavolaj mi pracujem pre firmu, ktora sa venuje refinancovanim hypotek 0905405514 uvidime co sa stym da urobit