icon

Oplatí sa vkladná knižka?

2. feb 2023

Ahojte, oplatí sa to ?Akú približnú sumu tam dieťa za 18 rokov môže mať?

andrea_82
2. feb 2023

tak v prvom rade budeš mať šťastie, ak ešte nájdeš banku, čo tento produkt má v ponuke. Lebo vkladné knižky ako boli kedysi, už končia. A akú sumu? No takú, ako tam počas tých 18 rokov vložíte.

janai1
Odpoveď bola odstránená
doriiis
2. feb 2023

Pochybujem,že sa ešte dá založiť.Ved práve teraz ich banky pomaly rušia.V dnešnej dobe? Keď je toľko ciest ako investovať a sporiť pre dieta

luccija
2. feb 2023

Akú sumu tam môže mať?no koľko budeš vkladať🙂
Slovenská sporiteľňa ich má, ale neviem či ešte založis novu, alebo len existujuce sú už ich chcú rušiť..moja mama ju založila dcere

autor
2. feb 2023

Ďakujem všetkým, mňa skôr zaujímalo od akej sumy sa tam dá vložiť.

tanyan
2. feb 2023

Ak dáš každý mesiac od narodenia na knižku alebo sporiaci účet 1€, tak 18 rokov x 12 mesiacov x 1€ = 216€. S nejakými extra úrokmi tam nepočítaj, tie sú skôr symbolické...

domka222
2. feb 2023

Myslím, že založenie novej knižky už nemá žiadna banka v ponuke

tanyan
2. feb 2023

Treba sa opýtať na konkrétne podmienky v konkrétnej banke, každá má svoje pravidlá... Najlepšie je začať vo vlastnej banke a overiť si ponuku termínovaných alebo netermínovaných vkladov...

petamich
2. feb 2023

aj posledne banky uz stahuju vkladne knizky z obehu, nove sa uz zalozit nedaju

vacsina nemala minimalny vklad, takze sa dali zalozit od par eur

bude treba najst nejaky iny produkt 🙂

daja07
2. feb 2023

Kolko sa da vlozit neviem. Maximalne sa neoplati tento produkt, banky sa ho snazia zrusit, maloktora to ma a neviem ci sa da este otvorit tento pridukt. Myslim ze v SLSP uz iba dobiehaju, chcu aby ludia preniesli peniaze na bezny ucet.
Co som videla vkladnu knizku naposledy od SLSP asi 3r dozadu, stale je aktivna, urok bol 0,1%. Z uroku zaplatis 20% dan. Neviem uz v akej vyske bol polatok za vyber a vedenie vkladnej knizky. Ked pozries este na inflaciu, tak to len davas zarobit banke a statu. Tento produkt je uz fakt minulostou

zafir01
2. feb 2023

Nie.. Vkladné knižky sa minulý rok zrušili. Tento produkt vzhľadom na infláciu už dlhodobo mé prosperovať, a nové knižky sa teda založiť nedaju

esmey
2. feb 2023

Vkladná knižka? To vážne sa niekto môže ešte v roku 2023 spýtať? Možno niekto kto sa včera prebudil po 20 rokoch v kóme alebo kto len dnes zrušil trvalý pobyt v miestnej jaskyni

banasovak
Odpoveď bola odstránená