Oplatí sa životné a úrazové poistenie v Kooperative?
Ahojte, rozmýšľam nad poistením, životným, úrazovým. Oplatí sa to, alebo je lepšie si odkladať peniaze? Ako to mate vy, mate poistenie?
Ja mam návrh z kooperativy na ročnú platbu 390 eur (10 000e v prípade smrti a 20 000e na úraz a ešte zopár nižších poloziek). Doteraz som poistenie nemala, mam 33 rokov.
@anonym_autor zivotne za urcitych okolnosti (myslim smrt) nie je nevyhnutna... da sa pre pozostalych vyuzit 2. pilier, 3.pilier apod. Ak nemas hypo a/alebo rodinu, tak "ti to moze byt jedno". Na nieco sa da nasetrit rezerva Ale tazko sa veri, ze by si bola schopna nasetrit zavcas na nejaku drahu chorobu alebo nasledky. My mame tusim az 200.000 (mozno s progresiou aj viac, nepamatam si presne... ale radovo tak). Mesacne platime tiez cez 100 eur
Mám a využila som. Využila som pri onkoliečbe denné dávky pri hospitalizácii, denné dávky PN, jednorazové odškodnenie. Za mňa nie je podstatné poistenie smrti, ale kritické choroby, trvalé následky a invalidita.
@anonym_autor podla mna to mas nastavene zle ak to je len tak z brucha a ziadna analyza (mne trva s klientom 2 hodiny) neprebehla.. z kade si nabrala tie sumy? Kto ti ten navrh robil? Neviem ci som dobre pochopila, ale mas tam smrt na uraz? To uplne vyhod.. musi tam byt smrt urazom alebo chorobom, taktiez aj invalidita od 40 percent urazom alebo chorobou... smrt a invalidita podla statistiky je 90 aj viac percent chorobou...
Ja to vysvetlujem tak, ze ak nemas 100 000 a viac na ucte alebo ak sa nieco stane tie peniaze k dispozicii.. tak treba na hlavne rizika mat poistenie.. teraz mam klientku , hned cerstva udalost, nemala poistenie a teraz sa jej ludia skladaju na injekcie co berie kazdy mesiac .. jedna injekcia 5000 eur .. takze si to ani nechcem predstavit..
Ja to vysvetlujem tak, ze ak nemas 100 000 a viac na ucte alebo ak sa nieco stane tie peniaze k dispozicii.. tak treba na hlavne rizika mat poistenie.. teraz mam klientku , hned cerstva udalost, nemala poistenie a teraz sa jej ludia skladaju na injekcie co berie kazdy mesiac .. jedna injekcia 5000 eur .. takze si to ani nechcem predstavit..
@sweet20 obávam sa, že na tie inejkcie by nemala ani s poistením. Čosi málo o tom viem, pracovala som v tejto oblasti, takže absolútne nespochybňujem dôležitosť úrazového poistenia.
Mám a využila som. Využila som pri onkoliečbe denné dávky pri hospitalizácii, denné dávky PN, jednorazové odškodnenie. Za mňa nie je podstatné poistenie smrti, ale kritické choroby, trvalé následky a invalidita.
@melanta súhlasím, aj keď zase poistenie smrti nie je vysoká suma
@sweet20 obávam sa, že na tie inejkcie by nemala ani s poistením. Čosi málo o tom viem, pracovala som v tejto oblasti, takže absolútne nespochybňujem dôležitosť úrazového poistenia.
@anonym_7f6e24 tak ja nedavam sumy ako je 10 000.. niektore pripoistenia su aj na statisice eur..
@ihnatovalucka nehnevajte sa , ale ja som napisala v minulej diskusii , ze odporucam metlife lebo maju fajn veci pre deti, kedze to autorka chcela vediet a vy si robite reklamu aj s telefonnym cislom a pride vam to v poriadku? Mne teda nie.. potom nech plati na kazdeho jeden meter
@ihnatovalucka nechapem preco admini to nekontroluju.. pretoze porusujete dost zavazne pravidla... vidim, ze profil ste si vyvtorili teraz a robite si tu reklamu

ja mam vyssie krytie a platim mesacne 120e