icon

Opravné daňové priznanie a darovanie 2%

kristinawe
30. jún 2025

Dobrý deň,
muž si bol dnes pre papier z DÚ. V ňom stálo, že ho vyzývajú na odstránenie nedostatkov, čo sa týka podaní 2 %. Samozrejme tam zajtra hneď zavolá, dnes sa už nedalo nikomu dovolať, preto sa obraciam tu, keďže vždy poradíte.
Má podať opravné daňové priznanie, prosím?
Ešte sa nám to nikdy nestalo. Mal by znovu doložiť vyhlásenie?

Prikladám foto.

Voped ďakujem za radu.

Opravné daňové priznanie a darovanie 2%
decembrovciatko2015
30. jún 2025

@kristinawe podla vyzvy predpokladam, ze v praci mu robili rocne zuctovanie dane. A na dankvy urad daval len vyhlasenie komu chce darovat 2% + potvrdenie od zamestnavatela. A zle vyplnil riadok 12 cize kolko mal dan. To ma odpisat z tlaciva od zamestnavatela sumu co bola napisana na riadku 24.
Ma 15 dni na odstranenie nedostatkov od prevzatia vyzvy, tak bud zbehne na danovy urad to opravit v povodnom tlacive, alebo poda nove tlacivo Vyhlasenie na poukazanie 2% ak to nesplni tka 2% nepojdu.

kristinawe
autor
30. jún 2025
@decembrovciatko2015

@kristinawe podla vyzvy predpokladam, ze v praci mu robili rocne zuctovanie dane. A na dankvy urad daval len vyhlasenie komu chce darovat 2% + potvrdenie od zamestnavatela. A zle vyplnil riadok 12 cize kolko mal dan. To ma odpisat z tlaciva od zamestnavatela sumu co bola napisana na riadku 24.
Ma 15 dni na odstranenie nedostatkov od prevzatia vyzvy, tak bud zbehne na danovy urad to opravit v povodnom tlacive, alebo poda nove tlacivo Vyhlasenie na poukazanie 2% ak to nesplni tka 2% nepojdu.

@decembrovciatko2015 Ďakujem veľmi pekne za pomoc.