Osobné skúsenosti s úverom z 365 banky
Mal niekto úver z 365 banke a rozhodol sa predčasne splatiť alebo mesačné splátky sem tam dať vyššie, aby sa skôr úver splatil. Že aké tam majú poplatky ? Viem, že komentáre budú zavolaj si alebo zajdi do pobočky, ale zaujímajú ma osobne skúsenosti. Ďakujem. Uvažujem nad prvou mojou pôžičkou.
Tieto veci su regulovane a urcene zakonom v kazdej banke. Zákon umožňuje predčasne splatiť hypotéku jedným z dvoch spôsobov: buď mesačne do výšky 30 % istiny úveru bez poplatku raz ročne, alebo pri obnove fixácie úrokovej sadzby bez poplatku, kde výška splátky nie je limitovaná. Pri predčasnom splatení časti hypotéky nad stanovený limit 30 % ročne, banka účtuje poplatok maximálne vo výške 1 % zo splatenej sumy.
@hopatko ďakujem
@anonym_autor hypotéka či spotrebák? Ja som tam mala spotrebák a asi po roku a pol som posielala mimoriadnu splátku (vtedy si môžeš vybrať, či chceš potom nechať mesačnú splátku rovnakú a splácať kratší čas, alebo znížiť mesačnú splátku a splácať rovnako dlho, ako bolo pôvodne dohodnuté - ja som zvolila to prvé). A cca o pol roka neskôr som vyplatila celý zostatok úveru. Oboje bolo vtedy bez poplatkov (úver som brala v roku 2020).
Mam u nich ucet aj hypo a vyborna skusenost, ci uz islo o mimoriadnu splatku alebo znizenie uroku. Navyse maju aj fajn appku na internet banking
Ja tam pracujem kludne napis spravu co ta zaujima
Tieto veci su regulovane a urcene zakonom v kazdej banke. Zákon umožňuje predčasne splatiť hypotéku jedným z dvoch spôsobov: buď mesačne do výšky 30 % istiny úveru bez poplatku raz ročne, alebo pri obnove fixácie úrokovej sadzby bez poplatku, kde výška splátky nie je limitovaná. Pri predčasnom splatení časti hypotéky nad stanovený limit 30 % ročne, banka účtuje poplatok maximálne vo výške 1 % zo splatenej sumy.
@hopatko zákon hovorí ze poplatok za predčasné splatenie je vo výške peukazatelnych nákladov maximálne do výšky 1% zo zostatku.
Nie že to musí byť 1% zo zostatku. Požiadajte ich o položkovity rozpis ako došli k tomu 1% a budete to mat za 100-300€