icon

Otázka ohľadom dane z príjmov

janulik20
15. feb 2021

Dobrý večer, mám otázku ohľadom daňe z príjmov ak sa niekto do toho vyzná tak mi poraďte, Prišiel mi papier s tesca lebo som tam brigádovala no prišiel Covid-19 tak má vyhodili, preplácajú sa zdaniteľné alebo nezdaniteľné? Čo k tomu potrebujem? Mám si ísť aj do tesca po výplatné pásky alebo ako?
Ďakujem za radu a odpoved vopred. ❤️

oli18
16. feb 2021

Napis, aky papier ti prisiel z Tesca.

bubuzu
16. feb 2021

Ahoj,pasky nepotrebujes.podla toho papiera si urob danove,ak ti ma kto poradit,je to celkom lahke.na stranke financnej spravy mas aj elektronicky formular,ktory ti kontroluje chyby.ci ti vratia dane neviem,ale na to papieri je kolonka zrazene dane podla paragrafu 35 tusim.to su dane,ktore za teba odviedli.ak tam mas nejaku sumu a nezarobila si v cistom viac ako cca 4000 eur,tak by ti mali nieco vratit.

dmk_1
16. feb 2021

Myslim, ze jej prislo potvrdenie od zamestnavatela k dani z prijmu. Ak si nejake preddavky zaplatila, tak si podaj danove, mozu ti vratit preplatok. Vyplatnu pasku, zapoctovy list si pytaj vzdy vsade, kde robis. Je kopa neporiadnych zamestnavatelov, kolega sa tak tiez nestaral pri byvalej praci a teraz namiesto pomoci musi splacat nedoplatok v zdravotnej, pretoze byvaly zamestnavatel sa neobtazoval ho prihlasit. A kolkokrat som zazila, ze do prace chodili ludia a pytali papiere pre Socialku za seba ci za zomrelych manzelov k dochodku z 1978 ci z 2012...

janulik20
autor
16. feb 2021

Tento papier mi prišiel :

janulik20
autor
16. feb 2021
dmk_1
16. feb 2021

@janulik20 podaj si danove, cez elektronicky formular na finacnej sprave a vratia ti tych 15 eur

janulik20
autor
16. feb 2021

@dmk_1 to vážne tých 15€?

oli18
16. feb 2021

@janulik20 zda sa ti to malo? Teba mozu vratit len tolko, kolko si na preddavkoch na dan zaplatila.