icon

Otvorenie podnikateľského účtu s pohľadávkou u Sociálnej poisťovne

9. mar 2025

Ahojte žienky.

Manžel má na sociálnej poisťovni pohľadávku 3000 eur čo sa nám nedá do konca mesiaca uhradiť naraz. Bol si žiadať o splátkový kalendár. Moja otázka znie, keď si otvorí ten podnikateľsky účet tak mu ho automaticky zablokujú?

Ďakujem

subartic
9. mar 2025

Tak nemá pohľadávku ale má záväzok . Áno , myslím že mu ho v krátkej dobe zablokujú ak si nedohodne splátkový kalendár .

autor
9. mar 2025

@subartic o splátkový kalendár už požiadal, len viem že majú na to čas, tak či sa držať dátumu požiadavky alebo kedy príde rozhodnutie čo už asi bude neskoro

autor
9. mar 2025

@subartic áno záväzok ospravedlňujem sa zle som napísala myslela som pohladavku zo SP

aandrea9
9. mar 2025

Ak mu schvália splátkový kalendár tak pohľadávku nebudú vymáhať a účet mu nezablokuju. Ak neschvalia, zablokujú. Podal si dúfam písomnú žiadosť. Na rozhodnutie majú 60 dní. Bud mu ho schvália a pride rozhodnutie o splatkach alebo príde rozhodnutie o zamietnutí žiadosti. Treba preberať postu pripadne nech sa telefonicky dotazuje vo veci žiadosti.

autor
9. mar 2025

@aandrea9 áno samozrejme písomne, bol priamo na pobočke pani mu pomohla aj variabilné symboly vypísať aby to malo všetko čo ma mať. Len bol teraz v piatok takže preto sa pýtam že ak je to v schvaľovaní či sa čaká na rozhodnutie

aandrea9
9. mar 2025

Áno čaká sa na rozhodnutie. Bud si pre neho pôjde osobne, čo si myslím môže dohodnúť alebo budete čakať na doručenie poštou. Doporučene by to malo byť.

zalka
9. mar 2025

a ak má schválený splátkový kalendár tak bacha na to, žeby uhradzal včas splátky ... nesmie sa omeškať ani len o deň ... lebo SP spoplatní komplet dlžobu a zablokuje účty ... fakt stačí den...

aandrea9
9. mar 2025

@zalka áno stačí deň, stačí o cent menej zaplatiť a splátkový sa ruší

autor
9. mar 2025

@zalka áno toho si je vedomí, joj najlepšie by to bolo razom zaplatiť a pokoj ale na dnešnú dobu je to dosť..myslím si že táto transakcna daň skomplikuje život viacerým ľuďom v našom štáte