Peňaženka zdravia VŠZP: Oplatí sa ju používať?
Ahojte,chcela by som sa poradiť. Používate peňaženku zdravia ? Oplatí sa to podľa vas ? A cenovo to koľko vychádza asi som slepá ale nenašla som to ale čosi kdesi sa mi marí že 35€/mesiac. Tak by som vas chcela poprosiť aký mate na to názor . Vďaka 🤗
Penazenka zdravia je aplikacia, cez ktoru si das preplatit urcite naklady na zdravotnu starostlivost, lieky, zdravotnicke pomocky, ak nejake kupujes, platis. Nie je tam ziadna mesacna platba. A ako bolo napisane, musis splnat aj urcite podmienky.
Nejde o mesačný príspevok, cez peňaženku zdravia si vieš dať preplatiť určité výkony do určitej sumy - napr. lieky, zubné ošetrenie, dentálnu hygienu, okuliarový rám - samozrejme za splnenia určitých podmienok ako sú napr. pravidelne absolvované preventívne prehliadky, žiadne dlhy na poistnom...Používam ju pravidelne, hlavne za platby u zubára - určite sa to oplatí, keď mi napr. preplatia 90€ za dentálnu hygienu alebo nočný strojček pre dieťa v hodnote 80€...
Podmienkou preplatenia ale je, aby lekari (zubny, ocny) boli zmluvni. Inak mas smolu s preplatenim, aj ked im posles potvrdenie od nezmluvneho. Total nespravodlive, kedze najst v BA zmluvneho zubara ci ocneho, co by vzal noveho pacienta, je nemozne.
@alissa1222 mám peňaženku zdravia, veľmi sa to oplatí, našej rodine vlani preplatila VšZP cca 500-550euro.
Je to bezplatné , nič sa za appku neplatí

Používam, ale ak chceš niečo preplatiť je potrebné mať pravidelne robené preventívne prehliadky